پرشین خودرو: رئیس پلیس راهور، سازمان استاندارد را مسوول نظارت بر تولید سپر کامیون ها و تریلرها می داند و سازمان استاندارد جلوگیری از تردد کامیونها و تریلرهایی که فاقد ایمنی و استاندارد لازم است را بر عهده پلیس راهور می گذارد در حالیکه کامیون ها و تریلرهای غیراستاندارد جان بسیاری از مردم کشور را تهدید می کند.
به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، در شرایطی که بسیاری از کارشناسان یکی از عمده دلایلی که موجب تشدید اثرات ناشی از تصادفات رانندگی را فراهم می آورد مربوط به استاندارد نبودن سپر برخی کامیون ها و تریلرها مربوط می دانند به نظر می رسد تولیدکنندگان داخلی چندان این مساله را جدی نگرفته اند.
به گفته کارشناسان 90درصد تریلرهای در حال تردد در جاده های کشور استاندارد نیست و تنها هشت کارخانه سازنده تریلر ضوابط استاندارد را رعایت و نشان استاندارد را اخذ کرده است.
در این میان هر ارگان و سازمانی سعی بر آن دارد تا توپ را در زمین دیگری انداخته و از بار مسولیت خود در این زمینه شانه خالی کند.
در حالی رئیس پلیس راهور از ابلاغ استانداردسازی سپر تریلر و کامیون ها به سازمان ملی استاندارد خبر می دهد که مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد سازمان ملی استاندارد می گوید متاسفانه آیین نامه ای که در این زمینه تصویب شده مورد توجه بسیاری از شرکتهای تولیدکننده کامیون و تریلر قرار نگرفته است.
چندی پیش رئیس پلیس راهور از اجرای مرحله سوم قانون جدید راهنمایی و رانندگی خبر داد و گفت: الزام کامیون ها به اصلاح سپرها و سیستم محافظ بار به سازمان استاندارد ابلاغ شده است.
سردار اسکندر مومنی با اعلام اینکه برای کاهش تلفات تصادفات خودروهای سنگین آیین نامه ای مبنی بر کاهش سطح ارتفاع سپر کامیون ها تصویب و به سازمان استاندارد ابلاغ شده است، تاکید کرد: سپرهای تمامی خودروهای سنگین به ویژه کامیون ها باید اصلاح شود و سطح آن پایین تر قرار گیرد چراکه در بیشتر تصادفات خودروهای سواری به زیر این خودروها می روند.
از سوی دیگر مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد سازمان ملی استاندارد نیز بر ضرورت اصلاح و استانداردسازی سپر کامیون و تریلرهای ساخت داخل تاکید کرد.
فریدون بلغاری مسوولیت جلوگیری از تردد کامیونها و تریلرهایی که فاقد ایمنی و استاندارد لازم است را بر عهده پلیس راهور ناجا دانست و افزود: متاسفانه با وجود همه تاکیدات سازمان ملی استاندارد باز هم پلیس نسبت به عدم شمارهگذاری تریلر و کامیونهایی که استاندارد کافی را رعایت نکردهاند، بیتوجه است و به شمارهگذاری آنها ادامه میدهد.
وی با تاکید بر ضرورت جلوگیری از تردد کامیون و تریلرهایی که کاهش ارتفاع سپر آنها به لحاظ دارا بودن ایمنی لازم رعایت نشده است، ابراز داشت: سازمان ملی استاندارد در این خصوص مذاکرات و مکاتباتی را با پلیس راهور ناجا ترتیب داد اما متاسفانه نتیجهبخش نبوده است.
وی با بیان این مطلب که علت تشدید اثرات و ضربات ناشی از وقوع تصادفات رانندگی، ناایمن بودن سپر کامیونها و همچنین عدم وجود ایمنی جانبی در آنها است، اظهار داشت: این مساله از آنجا حایز اهمیت است که در بیشتر تصادفات خودروهای سواری به زیر این کامیونها میروند.
این مقام مسوول در ادامه سخنان خود با اشاره به مکاتبات وزارت صنعت، معدن و تجارت با پلیس راهور ناجا در خصوص امر یادشده گفت: پلس راهور ناجا میتوانند از طرق مختلف از جمله عدم شمارهگذاری تریلر و کامیونهای فاقد استاندارد، جلوگیری از تردد آنها در مبادی ورودی و خروجی شهرها و نیز عدم مجوز تحویل بار همکاری لازم را با سازمانهای ذیربط داشته باشد.
بلغاری ضمن اشاره به فعالیت تعداد بیشماری از کارخانجات سازنده تریلر و کامیون در کشور گفت: با این وجود تنها هشت کارخانه سازنده تریلر ضوابط استاندارد را رعایت و نشان استاندارد را اخذ کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود تمام این مطالب، باز هم پلیس راهور ناجا مجوز شمارهگذاری را برای تمامی کارخانجات سازنده تریلر صادر میکند، در حالیکه استاندارد محصولات تولیدی این کارخانجات مورد تایید نیست.
کد خبر 11088
نظر شما