کد خبر 112912
۲۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۵
مسافران و ایرلاین‌ها به بوئینگ اعتماد می کنند؟

پرشین خودرو: بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه هوانوردی بر این باورند حتی در صورتی که شرکت بوئینگ، نقایص موجود در هواپیمای ۷۳۷ مکس را نیز به کلی برطرف کند، باز هم مسافران و ایرلاین‌ها قادر نخواهند بود به آن اعتماد کنند.

به گزارش پرشین خودرو، شش ماه گذشته برای شرکت هواپیماسازی بوئینگ مدت بسیار سخت و طاقت فرسایی بوده چراکه دو فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس در همین بازه زمانی کوتاه به علت نامعلومی تنها چند دقیقه بعد از برخاستن از زمین سقوط کرده و موجب کشته و ناپدید شدن تمامی مسافران و خدمه پروازی در آن شد. همین امر باعث شد که بلافاصله تمامی ایرلاین‌های فعال در سراسر جهان فعالیت و پرواز این نوع خاص از هواپیما را تا اطلاع ثانوی در تمامی خطوط هوایی خود لغو و متوقف اعلام کنند. این مساله به شدت بر روی سهام شرکت بوئینگ تأثیر منفی داشت و آن را به شدت با روند کاهشی مواجه کرد.

حالا کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه هوانوردی با انتشار گزارشی که در سی‌ان‌ان آمده است، بر این باورند حتی در صورتی که بوئینگ بتواند با بهره‌گیری از متخصصان و مهندسان زبده در این صنعت به صورت کامل مشکلات و نقایص مربوطه را برطرف کنند، قادر نخواهد بود اعتماد از دست رفته شرکت‌های هواپیمایی، ایرلاین‌ها و مسافران را باری دیگر به خود جلب کند و همواره مشتریان این نوع خاص از هواپیما در یک سردرگمی و ترس همیشگی از سقوط بوئینگ ۷۳۷ مکس به سر خواهند برد که این امر در نهایت موجب توقف سفارش‌گیری و خط تولید ۷۳۷ مکس خواهد شد.

آنها همچنین با اشاره به آمار و گزارش‌هایی که تاکنون در خصوص لغو و توقف سفارشات بوئینگ ۷۳۷ مکس از شرکت سازنده آن، همچنین خاطرنشان کرده‌اند که تبعات منفی این امر حتی بعد از برطرف شدن نقص مربوطه همچنان ادامه خواهد داشت و تا بلند مدت گریبانگیر این غول هواپیماسازی آمریکایی خواهد شد.

 

بوئینگ

 

این در حالیست که برخی دیگر از کارشناسان معتقدند از این گونه حوادث ناگوار و مرگبار در صنعت هوایی برای بسیاری از ایرلاین‌ها و هواپیماهای مختلف بسیار رخ داده است که تنها مدتی اذهان عمومی را به خود مشغول، درگیر و نگران کرده و بعد از گذشت مدت چند ماه، اوضاع به حالت قبل بازگشته و پرواز و فعالیت آن باری دیگر از سر گرفته شده است. بنابراین نباید در خصوص عدم توانایی بوئینگ در احیا و جلب اعتماد از دست رفته مشتریان و مسافران به خود ابراز نگرانی چندانی کرد.

با اینکه در بسیاری از کشورها نظیر اتحادیه اروپا، آمریکا، چین، سنگاپور و اندونزی پرواز و ادامه فعالیت این هواپیما را تا اطلاع ثانوی متوقف و ممنوع اعلام کرده‌اند، شرکت هواپیماسازی بوئینگ در ابتدا گفته بود که این هواپیما احتمالاً تنها یک نقص نرم افزاری دارد و پرواز آن همچنان بلامانع خواهد بود. اما تنها چند روز بعد از این حادثه مرگبار، آمریکا و کانادا نیز تصمیم گرفتند حداقل تا زمان معلوم شدن علت ماجرای سقوط این دو فروند هواپیمای جدید، پرواز آن را به حالت تعلیق درآوردند.

نتایج بررسی‌های سازمان هوانوردی فدرال آمریکا با همکاری شرکت سازنده این هواپیما یعنی بوئینگ، پیش‌تر نشان می‌داد که سیستم جدیدی که از سنسورهای پیشرفته در نوک دماغه جت به‌کار برده شده، موجب سقوط آن شده است. این بدان معناست که سنسورهای موجود در دماغه هواپیما احتمالاً به دلیل مشکلات نرم‌افزاری اطلاعات نادرستی به سیستم مرکزی هواپیما مخابره کرده و این بدان معناست حتی در زمانی که خلبان کنترل و هدایت هواپیما را بر روی اتو پایلوت (هدایت خودکار و اتوماتیک) می‌گذارد، این سنسورهای موجود در سیستم جدید، سر هواپیما را به سمت پایین می‌کشانند و این امر موجب می‌شود کنترل جت برای خلبان دشوار شود و به سرعت سقوط کند. همین امر موجب شد که اندونزی سفارش این نوع از هواپیما از شرکت بوئینگ را لغو کند و از مسئولان و مدیران آن درخواست بررسی دقیق و تحقیقات ویژه کند تا این غول هواپیماسازی از تکرار چنین حوادث ناگواری جلوگیری به عمل بیاورد.

منبع: ایسنا

کد خبر 112912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha