به گزارش پرشین خودرو، نیسان آبی یا زامیاد Z24 خودرویی است که از سالها پیش تا به امروز در خیابانهای ایران جولان میدهد. این خودرو به خاطر قدرت بسیار بالایی که دارد، همیشه به عنوان یکی از گزینههای اصلی برای حمل بار مورد استفاده قرار میگیرد. اما میدانیم که نیسان آبی ایرادات خودش را دارد و نسبت به وانت های روز از استاندارد پایین تری برخوردار است. حتی با در نظر گرفتن استانداردهای پایین خودروسازی در ایران، باز هم نمیتوانیم نگاه مهربانی به نیسان آبی شرکت زامیاد داشته باشیم. این شرکت بالاخره در سال ۱۳۹۵ تصمیم گرفت تا تحولی در وانت خود ایجاد کند و آن را با یک خودروی به روزتر جایگزین کند. اینگونه بود که خودروی وانت پادرا معرفی شد، اما این خودرو هرگز نتوانست به اندازه نیسان آبی مورد توجه قرار بگیرد و عملا یک شکست را برای زامیاد و سایپا رقم زد.
حالا یک نسخه جدید (با فیسلیفت و مشخصات فنی متفاوت) با اسم «پادرا پلاس» معرفی شده که گفته میشود مشکلات نسخه قبلی را برطرف خواهد کرد و میتواند مقدمات جمع شدن نیسان آبی از جادههای ایران را فراهم کند. در این مقاله قصد داریم به بررسی پادرا پلاس بپردازیم و ویژگیهای مختلف آن را زیر ذرهبین قرار دهیم. پس با پرشین خودرو همراه باشید تا با رقیب تازهنفس نیسان آبی بیشتر آشنا شویم.
وانت پادرا پلاس چگونه متولد شد؟
شرکت زامیاد قبل از عرضه پادرا نیز به فکر جایگزین برای نیسان آبی یا Z24 (که نام درست آن نیسان جونیور یا Nissan Junior است) بود و در همین راستا تلاشهایی هم انجام داد. برای مثال میتوانیم به عرضه ناموفق وانت شوکا در سال ۱۳۹۲ اشاره کنیم که این خودرو هم نتوانست مشتری زیادی پیدا کند. سپس زامیاد به سراغ یک شرکت چینی به نام فودی (Foday) رفت تا با همکاری آن، بالاخره بتواند یک وانت استاندارد و مشتریپسند تولید کند و از نیسان آبی خلاص شود. چینیها هم یکی از مدلهای خود به اسم فودی لاین (Foday Lion) را به زامیاد پیشنهاد کردند. این گونه بود که وانت پادرا از ترکیب شدن Z24 و فودی لاین به وجود آمد.
وانت پادرا با اینکه ایمنتر و استانداردتر از نیسان آبی بود، اما بازهم نتوانست اعتماد مشتریان ایرانی را جلب کند. این موضوع هم دلایل متعددی داشت؛ از یک طرف ما ایرانیها وقتی به یک چیزی عادت میکنیم، خیلی سخت از آن دل میکنیم. به همین خاطر نیسان آبی که از نظر ما امتحانش را پس داده، بهترین وانت برای حمل بارهای سنگین است. از سوی دیگر باید به قضیه تحریمهای اقتصادی اشاره کنیم که صنعت خودروسازی را به کلی تحث تاثیر قرار داد و موجب شد پروژههای زیادی (از جمله همین پروژه وانت پادرا) با شکست مواجه شوند. البته این دلایل نباید باعث شوند که از ضعفهای پادرا چشمپوشی کنیم. این خودرو نه تنها ایرادات کوچک و بزرگ زیادی داشت، بلکه یک کپی بیکیفیت از مدل چینی به شمار میرفت.
به هر حال زامیاد یک بار دیگر با کسب تجربه از شکستهای قبلی، به سراغ ساخت وانتی جدید رفته است. پادرا پلاس، همانطور که از نامش پیداست، نسخه پیشرفتهتر پادرا محسوب میشود. این وانت با الگوبرداری از نسل جدیدتر وانت فودی لاین چینی ساخته شده و گفته میشود که استانداردهای ۸۵ گانه را رعایت کرده است. فیسلیفت بهتر، مشخصات فنی به روزتر و طراحی زیباتر کابین داخلی از جمله مهمترین ویژگیهای وانت پادرا پلاس سایپا هستند که در ادامه بیشتر به این موارد میپردازیم.
نگاهی به طراحی ظاهری و داخل کابین پادرا پلاس
چنانچه بخواهیم ظاهر وانت پادرا پلاس را با نیسان آبی مقایسه کنیم، اول از همه رنگ متفاوت این خودرو است که جلب توجه میکند. زامیاد برای این وانت رنگ قهوهای را در نظر گرفته تا در اولین نگاه، تفاوت آن با Z24 احساس شود. در ضمن این رنگ برای یک وانت که وظیفه اصلی آن چیزی جز حمل بار نیست، مناسب به نظر میرسد. البته حتما رنگهای دیگری هم برای این خودرو قابل سفارش خواهند بود. مورد بعدی که در ظاهر پادرا پلاس جلب توجه میکند، طراحی قسمت جلوی آن است. چراغهای بزرگ و سپر پهن این خود، ظاهری مدرنتر و قدرتمند به آن بخشیدهاند که بههیچ وجه با نیسان آبی قابل مقایسه نیست. همین ویژگی را میتوانیم در مورد طراحی پروفیل جلو، دربها و اتاق خودرو نیز ذکر کنیم. اما هر چه که از جلوی وانت به سمت عقب میرویم و به پشت آن میرسیم، متوجه میشویم که پادرا پلاس از پشت فرق چندانی با نیسان آبی ندارد. در واقع طراحی قسمت بار و عقب این وانت، از Z24 الگوبرداری شده که البته ایرادی هم نمیتوانیم به این موضوع بگیریم.
در دو طرف وانت زامیاد پادرا پلاس، خطوط گرافیکی دیده میشوند که به مدرنتر شدن ظاهر این خودرو کمک کردهاند. از دیگر موارد مهمی که میتوانیم درباره نمای بیرونی پادرا پلاس به آنها اشاره کنیم، دستگیرهها و همچنین آینههای بغل هستند که هم شکل مدرنی دارند و هم برای یک خودروی وانت، مناسب بهنظر میرسند. افرادی که پشت فرمان نیسان آبی نشسته باشند کاملا میدانند که آینه بغلهای بزرگ در یک وانت چه نقش مهمی دارند.
اما اجازه بدهید کمی به نمای داخل کابین پادرا پلاس اشاره کنیم. در این بخش، وانت جدید زامیاد اصلا با نیسان آبی قابل مقایسه نیست. داخل کابین پادرا پلاس کاملا مشابه برادر چینیاش یعنی فودی لاین طراحی شده است. البته نباید انتظار داشته باشید که داشبورد و کنسول جلو خیلی مدرن و در حد خودروهای روز دنیا باشند، اما همین که از آن طراحی قدیمی و فاجعه بار Z24 فاصله گرفتهاند، خودش جای شکر دارد. ضمن اینکه صندلیها کمی بزرگتر و راحتتر شدهاند و فضای بیشتری هم داخل کابین وجود دارد که در مجموع راحتی بیشتری را برای راننده و سرنشین به وجود میآورند. از دیگر تحولات داخل کابین پادرا پلاس میتوانیم به غربیلک فرمان و صفحه کیلومترشمار اشاره کنیم که باز هم نسبت به نیسان آبی، بسیار بهتر و زیباتر هستند.
مشخصات فنی پادرا پلاس سایپا
افرادی که معتقدند نیسان آبی قدرتمندترین وانت دنیاست، احتمالا خوشحال میشوند اگر بدانند که در وانت پادرا پلاس سایپا نیز از همان موتور پیشرانه Z24 استفاده شده است. این پیشرانه که حجمی برابر با ۲۳۸۹ سیسی دارد، از چهار سیلندر خطی بهره میبرد که از نوع انژکتوری بنزینی هستند. این موتور میتواند در ۴۵۰۰ دور در دقیقه، قدرتی معادل ۹۵ اسب بخار تولید کند. در ضمن حداکثر گشتاور این موتور نیز به ۱۷۵ نیوتون متر میرسد. با وجود چنین مشخصاتی، مشتریها نباید از بابت ضعیف بودن موتور پادرا پلاس نگرانی داشته باشند. قدرت این موتور از طریق یک گیربکس ۶ سرعته دستی، به چرخهای عقب وانت منتقل میشود.
وزن وانت پادرا پلاس سایپا معادل ۱۷۱۱ کیلوگرم است. همچنین این وانت میتواند باری به سنگینی ۲۰۸۹ کیلوگرم را حمل کند. در مورد سیستم ترمز وانت پادرا پلاس باید اشاره کنیم که ترمز عقب از نوع کاسهای و ترمز جلو از نوع دیسکی است. این وانت به سیستم ABS+ EBD هم مجهز شده تا ایمنی بیشتری داشته باشد. در تصویر زیر میتوانید سایر مشخصات فنی پادرا پلاس سایپا را بهطور کامل مشاهده کنید. برای دیدن تصویر در اندازه بزرگ هم میتوانید روی آن کلیک کنید.
سایر ویژگیهای بارز وانت پادرا پلاس
دیگر ویژگیهایی که در بررسی پادرا پلاس باید به آنها اشاره کنیم، امکان تنظیم صندلیها در سه حالت مختلف، شیشهها و آینههای برقی، دستگیرههای آسان بازشو، سیستم تهویه بهبودیافته، سیستم صوتی مناسب با امکان نصب مانیتور، فرمان هیدرولیک و مهشکنهای جلو و عقب هستند. در کنار اینها میتوان به سیستم ضد سرقت و امکان نصب ایربگ روی فرمان هم اشاره داشته باشیم.
در مجموع میتوانیم بگوییم که آپشنهای پادرا پلاس برای یک وانت کفایت میکنند و نیازی هم نیست که گزینههای بیشتری برای یک خودروی باری در نظر گرفته شوند.
آیا وانت پادرا پلاس دو کابین هم عرضه میشود؟
گفته میشود که شرکت زامیاد قصد دارد تا پایان سال جاری، حدود ۱۰۰۰ دستگاه از وانت پادرا پلاس را تولید کند. همچنین طبق برنامهریزیهای انجام شده، تولید این خودرو سال به سال افزایش پیدا میکند تا در نهایت، به پرتیراژترین وانت ایرانی تبدیل شود. البته همه اینها منوط به استقبال مشتریان از پادرا پلاس خواهد بود. چون اگر این خودرو هم به سرنوشت شوکا یا نسخه قبلی پادرا دچار شود، بعید است که سایپا سرمایهگذاری زیادی برای افزایش تولید آن انجام دهد.
نکته جالبی که مسئولین شرکت زامیاد به آن اشاره کردهاند، تولید وانت پادرا پلاس دو کابین از سال ۱۴۰۰ است. بر این اساس، زامیاد قصد دارد در صورت استقبال مشتریان، به سراغ تولید پادرا دو کابین برود تا تعداد سرنشینان این خودرو را نیز افزایش دهد.
جمعبندی مزایا و معایب پادرا پلاس سایپا
با توجه به همه مواردی که به آنها اشاره کردیم، میتوانیم نقاط قوت پادرا پلاس سایپا را در ظاهر زیباتر آن نسبت به وانت Z24، کابین جادارتر و همچنین توانایی حمل بار سنگین خلاصه کنیم. مشخصات فنی این وانت و همچنین برخی ویژگیهای جدیدی که به آن اضافه شدهاند، میتوانند پادرا پلاس سایپا را به یکی از گزینههای خوب برای خریداران تبدیل کنند. اما معایب این خودرو چیست و چه عواملی میتوانند منجر به شکست آن در بازار شوند؟
واقعیت این است که در بازار ایران، مخصوصا در شرایط فعلی، این قیمت است که حرف اول و آخر را میزند. اگر شرکت سایپا قیمت پادرا پلاس را خیلی بالاتر از نیسان آبی در نظر بگیرد، مطمئنا باید منتظر یک شکست دیگر و عدم استقبال مردم از محصول جدیدش باشد. از سوی دیگر نباید فراموش کنیم که استفاده از موتور قدیمی نیسان روی این وانت، اگرچه قدرت زیادی را برای آن به ارمغان میآورد، اما مصرف سوخت آن را نیز افزایش میدهد. پس افرادی که به این مسئله اهمیت میدهند، احتمالا تمایل چندانی به خرید زامیاد پادرا پلاس نداشته باشند.
در این مطلب سعی کردیم به صورت مختصر و مفید به بررسی پادرا پلاس، جدیدترین وانت زامیاد بپردازیم. از شما میخواهیم که نظرات خود را در مورد این محصول با ما و مخاطبان پرشین خودرو به اشتراک بگذارید.
نویسنده: عارف حسین پور
نظر شما