به گزارش پرشین خودرو، بهدنبال تصاویر فاش شده در هفته گذشته، تویوتا اولین عکسها و جزئیات مربوط به کراساور نسل چهارم Harrier را برای بازار ژاپن منتشر کرد. خودرو تویوتا هریر کاملا جدید که برای ورود به نمایندگیهای محلی در ژوئن سال ۲۰۲۰ برنامهریزی شده، براساس پلتفرم TNGA (یا GA-K) ساخته شده است. این بدان معنا است که بهجای بهرهگیری از پلتفرم لکسوس RX، در استفاده از پلتفرم با جدیدترین خودرو تویوتا RAV4 اشتراک دارد؛ همانطور که در دو نسل اول این خودرو وجود داشت. نسل قبلی تویوتا Harrier، از نسل چهارم RAV4 بهره میگرفت.
معماری جدید امکان بهرهگیری از بدنهای بسیار سخت و محکم و مرکز ثقل پایین برای دستیابی بهراحتی سواری و عملکرد رانندگی خودرو با تمرکز بر حساسیت راننده را فراهم میسازد. به گفتهی این خودروساز، نسل جدید تویوتا هریر از سیستم تعلیق مکفرسون در جلو و سیستم دوجناغی در عقب استفاده میکند، که نتیجهی آن سواری قابل اطمینان و دلپذیر است.
تغییر به پلتفرم TNGA به Harrier امکان میدهد علاوه بر سیستم هیبریدی تویوتا (THS II)، از آخرین پیشرانه داینامیک فورس (Dynamic Force Force) و جعبهدنده دایرکت شیفت سیویتی (Direct Shift-CVT) تویوتا نیز استفاده کند. پیشرانه بنزینی ۲ لیتری چهار سیلندر داینامیک فورس تویوتا، ۱۶۹ اسببخار قدرت و ۲۰۷ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. این پیشرانه با جعبهدنده استاندارد CVT جفت شده است و میتوان آن را با سیستم استاندارد محرک جلو یا آپشن تمام چرخ محرک در اختیار داشت.
سیستم هیبریدی THS II در پیکرهبندیهای جلومحرک و تمام چرخ محرک نیز موجود است. اولی از پیشرانه بنزینی ۲/۵لیتری چهار سیلندر با ۱۷۶ اسببخار قدرت در ترکیب با موتور الکتریکی با قدرت ۱۲۰ اسببخار در محور جلو برای دستیابی به قدرت ترکیبی ۲۱۵ اسب بخار بهره میبرد. مدل تمام چرخ محرک نیز موتور الکتریکی ۵۳ اسببخار را به محور عقب اضافه میکند و درنتیجه ۲۱۹ اسببخار قدرت خروجی کلی در دسترس حاصل میشود.
هر دو نوع مدل هیبریدی دارای جعبهدنده CVT الکتریکی هستند. هماکنون هیچ جزئیاتی دربارهی مصرف سوخت این خودروی شاسیبلند وجود ندارد، اما تویوتا مدعی عملکرد عالی در زمینهی مصرف سوخت برای هر دو پیشرانه Harrier است.
از نظر اندازه، نسل چهارم تویوتا Harrier تنها افزایش جزئی را در ابعاد مشاهده میکند؛ تویوتا هریر دارای طول ۴،۷۴۰ میلیمتر (۲۰ میلیمتر افزایش)، ۱،۸۵۵ میلیمتر عرض (۲۰ میلیمتر افزایش) و ۲،۶۹۰ میلیمتر فاصله محوری (۳۰ میلیمتر افزایش) است. با این حال، ارتفاع خودرو با ۳۰ میلیمتر کاهش به ۱،۶۶۰ میلیمتر میرسد تا نسل جدید ظاهری پویاتر داشته باشد.
طراحی ظاهر خودرو، به وضوح ادامهدهنده نسل قبلی هریر اما با تمرکز بر عملکرد اسپرت است. از جمله نکات برجسته میتوان به طراحی تهاجمی سپر جلو، خط سقفی کوپه مانند، چراغهای عقب LED نازک افقی و همچنین چراغهای جلو نازک LED اشاره کرد که توسط عناصر کرومی، جلوپنجره را نگه میدارند.
طراحی داخل کابین، ما را به یاد تویوتا RAV4 جدید میاندازد اما کاملا با آن یکسان نیست. کنسول مرکزی با صفحهنمایش لمسی ۱۲/۳ اینچی بههمراه سیستم ناوبری T-Connect SD در بالای صفحه، زین اسب را به یاد میآورد؛ درحالیکه داشبورد تویوتا Harrier مجللتر بهنظر میرسد و از طریق پنلهای درها با ظاهری مشابه، فضای اطراف سرنشینان را کاملا میپوشاند.
تویوتا میگوید که کابین از چرم مصنوعی شیک و طرحهای چوبی با الهام از مبلمان بهره میبرد. از جمله سایر نکات میتوان به سقف پانوراما اشاره کرد که با آباژور برقی و پنجرههای الکتروکروماتیک همراه است. خودروساز ژاپنی ادعا میکند که فضای داخل کابین نسل جدید Harrier به لطف استفاده از مواد جاذب صوت و کنترل لرزش و همچنین پنجرههای بسیار مناسب برای جذب صدا، راحتی و آرامش بیشتری را برای سرنشینان فراهم میکند.
همانطور که انتظار میرفت، کراساور Harrier دارای سیستم Toyota Safety Sense بهعنوان گزینهی استاندارد است که از سیستم پیشگیری از برخورد بهره میبرد؛ این سیستم، عابرین پیاده را در طول روز و شب و همچنین دوچرخهسواران در طول روز ردیابی کرده و تشخیص میدهد.
قابلیتهای ایمنی پیشرفته دیگری نیز در این خودروی هیبریدی وجود دارد؛ مانند Intelligent Clearance Sonar با ترمزهای پشتیبانی پارک (برای اشیاء ثابت) که به راننده کمک میکند از تصادف در هنگام رانندگی با سرعت کم در پارکینگ جلوگیری کند. همچنین آینه دیجیتال که امکان ضبط تصاویر را در جلو و عقب فراهم میکند. سرانجام، تویوتا هریر جدید از دستیار چرخیدن فعال بهره میبرد که از ترمزها برای کنترل بیشفرمانی چرخها در پیچها استفاده میکند.
منبع: زومیت
نظر شما