کد خبر 12551
۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۴
از کمک 2000 میلیاردی چه خبر؟

پرشین خودرو: با توجه به شرایط صنایع خودرو و قطعه‌سازی كشور به‌ویژه كاهش حدود 32 درصدی تولید خودرو در دو ماه ابتدایی امسال زنگ‌های خطر در این حوزه به صدا در آمده است؛ به‌گونه‌‌ای كه به نظر می‌رسد هرچه زودتر باید نسخه جهانی نجات صنعت خودرو در ایران نیز پیچیده شود.

به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، صنعت خودرو در دنیا به لكوموتیو توسعه صنعتی هر كشوری معروف است؛ به‌گونه‌ای كه این صنعت به دنبال خود بسیاری از صنایع مادر و واسطه‌ای از جمله فولاد، پتروشیمی، شیشه، ریخته‌گری، قطعه‌سازی و امثال آنها را ایجاد كرده و به حركت در می‌آورد. صنعت خودرو با توجه به آن‌كه حجم قابل توجهی از اشتغال صنعتی كشورها را به خود اختصاص داده، از اهمیت خاصی نیز در سیاست‌گذاری‌های كلان دولتها برخوردار است؛ تا جایی كه در بحران اقتصاد جهانی در چند سال گذشته دولت آمریكا تنها با ارائه تسهیلات كمكی به دو بخش اقتصادی این كشور موافقت كرد كه یكی صنعت بانكداری و دیگری صنعت خودرو بود. در آن زمان كمك 38 میلیارد دلاری دولت آمریكا به خودروسازان این كشور كه تنها 19 میلیارد دلار آن به جنرال موتورز رسید، كمك كرد تا این خودروسازان سال‌های بحران را پشت سر گذاشته و جایگاه پیشین خود را دوباره باز یابند. البته این اقدام تنها مختص آمریكا نبود، بلكه فرانسه نیز در آن سال‌ها تسهیلات شش میلیارد یورویی را در اختیار دو خودروساز اصلی خود پژو و رنو قرار داد و حتی ترك‌ها نیز برای عبور از بحران به پرداخت تسهیلات به خودروسازان خود روی آوردند.در حال حاضر نیز صنایع خودروسازی ایران به دنبال تحمل فشارهای مختلف در شیب تند كاهش تولید قرار گرفته‌اند؛ به‌گونه‌ای كه لكوموتیو توسعه صنعتی كشور تاكنون 30 درصد از سرعت حركت خود در سال گذشته را از دست داده و همچنان در مسیر كاهش سرعت حركت می‌كند. به گفته فرهاد به‌نیا _ عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان، این موضوع از هم‌اكنون زنگ‌های بحران در صنعت قطعه را به صدا درآورده است؛ به‌گونه‌ای كه تاكنون تعدادی از واحدهای قطعه‌سازی كشور تعطیل و مابقی نیز كاهش تولید و تعدیل نیرو داشته‌اند كه به موازات این روند تولید خودرو نیز كاهش حدود 32 درصدی را تجربه كرده است. در این شرایط اقدام چندی پیش كارگروه حمایت از تولید در تخصیص دو هزار میلیارد تومان به ایران خودرو و سایپا به‌ویژه برای پرداخت مطالبات قطعه‌سازان اقدامی متناسب با شرایط فعلی این صنعت بود كه كارشناسان معتقدند هرچه زودتر باید اجرایی شود، زیرا اجرای دیرهنگام آن مثمر ثمر نخواهد بود.در این خصوص دبیر انجمن خودروسازان ایران با بیان اینكه خودروسازان برای تخصیص اعتبار مصوب لحظه‌شماری می‌كنند، می‌گوید: در حال حاضر مصوبه 2000 میلیارد تومانی در دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری در دست انشاء است تا با امضای معاون اول رئیس‌جمهوری جهت اجرا ابلاغ شود. احمد نعمت‌‌بخش معتقد است كه زمان به سرعت برای صنعت خودرو در گذر است. پرداخت مطالبات بسیاری از قطعه‌سازان به تعویق افتاده و به موازات آن با كاهش تولید مواجه بوده‌ایم. امیدواریم تسهیلات 2000 میلیارد تومانی قبل از زمین گیر شدن صنعت پرداخت شود.این روزها رسانه های خارجی در مورد کاهش تولید خودرو در سال جاری مانور و سروصدای زیادی به راه انداخته اند. آنها به خوبی می دانند برای تضعیف صنعت ایران، اولین گزینه آسیب پذیر نشان دادن صنعت خودروست. به گفته کارشناسان، تخصیص تسهیلات 2000 میلیارد تومانی در شرایط فعلی نقش بسیار موثری در افزایش دوباره سرعت لکوموتیو صنعت ایران خواهد داشت. همان چیزی که دشمنان ایران تمایلی به محقق شدن آن ندارند.
کد خبر 12551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدرضا ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
    0 0
    خودروسازی آمریکا که سال پیش تو اوج بحران و درصدر اخبار اقتصادی بود با این نسخه کاملاً از بحران خارج شد و الان دیگه هیچ خبری از بحرانش نمیگن حالا ببینیم این نسخه برا ما هم مفید فایده میشه یا نه