به گزارش پرشین خودرو، پیروز حناچی، شهردار تهران در اولین نشست مجمع فناوری و نوآوری استان تهران درباره فعالیت مراکز فناوری و نوآوری در تهران توضیح داد: 30 درصد گردش اقتصادی کشور در استان تهران اتفاق میافتد. 25 درصد تولید ناخالص ملی هم به تهران اختصاص دارد. همچنین 2 درصد مساحت کشور و 20 درصد جمعیت کشور در تهران متمرکز شدهاند.
وی افزود: سیاستهای کلان از عدم تمرکز صنایع در تهران میگویند اما این قائده تنها برای شرکتهای دانشبنیان و هایتک و برای صنایع غذایی مستثنی است. از دهه 50 محدودیت فعالیت صنایع در تا محدوده 120 کیلیومتری تهران ایجاد شده است و ما هم این سیاست را پیش میگیریم.
حناچی تصریح کرد: البته صنایعی هم از قبل در تهران مستقر بودهاند و مالکان آنها تمایل داشتهاند که این کارخانهها را تخریب کنند و به جای آنها برج بسازند. البته در جهان هزینه تخریب این بناها آنقدر زیاد است که مالکان اغلب از خیر این تخریب میگذرند اما ما در کشور به سختی مانع فرآیند تخریب کارخانهها و تبدیل شدن آنها به برج میشویم.
شهردار تهران گفت: مراکز نوآوری و فناوری پیش از این عملکرد و فعالیتی تفننی در کشور داشتند و بعد از ایجاد تحریمها نگاه به فعالیت این شرکتها جدیتر شد. حالا دیگر این مراکز هستند که آینده کشور را میسازند.
حناچی همچنین از افتتاح اولین رام بومیسازی شده متروی تهران خبر داد و گفت: 85 درصد فرآیند ساخت این رام در کشور انجام شده و حدودا 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: در ادامه این فرآیند میتوان شاهد گسترش اتوبوسهای برقی موتورها و خودروهای برقی بود. اولین سیاست ما در شهرداری تهران این است که مانع فعالیت کسبوکارهای نوپا نشویم و این سیاست را شورای شهر و شهرداران منطقه هم گفتهایم که همکاری لازم را برای استقرار شرکتهای نوپا داشته باشند.
شهردار تهران ادامه داد: ما 400 نیاز فناورانه شهرداری را در سایت «باهم» شهرداری بارگزاری کردهایم که فعالان حوزه فناوری بتوانند با در نظر گرفتن این نیازها پیشنهادات خود را ارائه کنند. همچنین در حال انجام 20 پروژه در حوزه هوش مصنوعی و تحلیل دادهها با کمک دانشگاهها و مراکز پژوهشی هستیم.
در ادامه این برنامه انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران درباره فعالیت در حوزه فناوری و نوآوری توضیح داد: اولویت اول کشورهای پیشرفته دنیا توسعه مراکز علمی و فناوری بوده است. با درک نیازهای جامعه به این نتیجه رسیدیم که لازم است بین مراکز علمی کشور و این نیازها پیوند درستی ایجاد شود به همین منظور درصدد ایجاد پیوند بین صنعت و دانشگاه برآمدیم، اما در این راه موفق نبودیم و نتیجه آن پایاننامههای بیفایده بود.
وی افزود: همین ایده بود که به شکلگیری مراکز علمی و فناوری منجر شد و موانع پیش روی فعالیت این مراکز یکی پس از دیگری برداشته شد. حالا هم برای ارتباط بیشتر بین مراکز فناوری استان تهران لازم بود تا چنین مجمعی شکل بگیرد. ما هم در استان تهران قول میدهیم تمام تلاشمان را برای رفع مشکلات و نیازهای فعالان فناوری این استان بکنیم.
منبع: تسنیم
نظر شما