تعاونی قطعه سازان روکشی از شرکتهای بزرگ قطعه سازی است؟

تشکیل تعاونی قطعه سازان می تواند از آستین گروهی از اعضای انجمن های قطعه سازی بیرون آمده باشد و اعضای موسس این تعاونی روکشی از شرکتهای بزرگ قطعه سازی باشند اما با اهدافی که بعدها مشخص خواهد شد.

یک فعال در حوزه قطعه سازی کشور، در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو، با بیان این مطلب و با توجه به برخی ابهامات و اهداف مطرح در ایجاد تعاونی قطعه سازان گفت: چنانچه انجمن ها و تشکل ها از برخی تصمیم گیری های جزیره ای پرهیز کنند و تصمیماتی متناسب با اعضاء و خانواده صنعت قطعه سازی گرفته شود قطعا بخش عمده ای از مشکلات این صنعت حل خواهد شد.

وی، بخش مهمی از دلایل تشکیل انجمن و تشکل های موازی را تصمیمات متعدد و خلق الساعه موجود در مسیر تولید به خصوص مدیریت شبه دولتی خودروسازی ها دانست و اظهار داشت: متاسفانه مدیریت شبه دولتی در خودروسازی ها موجب شده سرمایه در گردش صنعت قطعه سازی گروگان گرفته شود و همین مسائل موجب شده قطعه سازان مشکلات موجود را از چشم یکدیگر دیده و به دلیل کم کاری به دنبال راهکارها و ایجاد تشکل های جدید بروند.

بررسی دلایل تشکیل تعاونی قطعه سازان
این کارشناس در صنعت خودرو و قطعه سازی کشور، بخشی از دلایل ایجاد تعاونی و انجمن موازی را انتظارات اعضاء از انجمن ها ذکر کرد و افزود: به نظر می رسد انتظارات قطعه سازان از فعالیت انجمن ها و تشکل های مختلف قطعه سازی آن چیزی نیست که انجام می شود به همین منظور برخی فعالان در این صنعت تصور می کنند با تشکیل تعاونی و انجمن های جدید کارها و انتظارات آنها بهتر عملی خواهد شد.

وی با این حال ایجاد تشکل ها و انجمن ها را حق قانونی اصناف دانست و بیان کرد: مسلما هر تشکیلات و انجمن با ایده و تفکرات خاصی تشکیل می شود و این مساله حق قانونی اصناف است که با کسب مجوز نسبت به ایجاد تشکل ها و شرکتهایی در قالب تعاونی اقدام کنند.

این فعال قطعه سازی در ادامه نمونه ایجاد خانه صنعت و معدن و اتاق بازرگانی ایران را اقدامی مشابه در حوزه قطعه سازی عنوان کرد و گفت: مهمترین وجه تمایز تعاونی قطعه سازان کشور موضوع سرمایه گذاری، سهامداری و فعالیت انتفاعی است که برخلاف نحوه تشکیل انجمن ها، ماهیت فعالیت تعاونی قطعه سازان سهامدارانی هستند که با محوریت حل مسائل مالی و کمک به اعضاء شکل می گیرد.

وی با اشاره به اینکه در انجمن ها و تشکل های صنفی و صنعتی هیات مدیره ها به صورت خودجوش و بدور از هر گونه منافع شخصی فعالیت می کنند، افزود : گر چه این امکان وجود دارد که همین انجمن ها نیز گاه به بیراهه بروند و به غلط یا درست شائبه ای در بین سایر اعضا ایجاد شود که هدف روسای انجمن ها کسب منافع و پیشبرد خواست تعداد خاصی از اعضاست؛ مساله ای که جرقه تشکیلات و شرکتهای تعاونی را در ذهن سایر اعضا ایجاد می کند.

وی تصریح کرد: در واقع زمانی که نیاز و اهداف گروه ها و بخش های تولیدی و صنعتی در اتحادیه ها و انجمن ها و تشکل های موجود تامین نشود گروه ها و مجموعه هایی با فکر جدید و تصور اقدامات بهتر به فکر ایده ها و حرکت های جدیدی خواهند بود.

تشکلی با هدف تحت الشعاع قرار دادن فعالیت انجمن ها
وی در عین حال به تاثیر مثبت همکاری قطعه سازان در قالب یک مجموعه و تشکل صنفی صنعتی اشاره و خاطر نشان کرد : در صورت همکاری قطعه سازان کوچک و بزرگ در کنار هم مسلما جریان بسیار خوبی شکل خواهد گرفت چرا که همگی منافع مشترک اعضاء را با هم پیش خواهند برد اما اشکال از جایی آغاز می شود که گاهی اوقات قطعه سازان بزرگ و با نفوذ که عموما جز اعضای اصلی و تشکیل دهنده انجمن ها هستند درک درستی از خواست ها و مشکلات واحدهای کوچک تر ندارند و این مساله انگیزه ای برای ایجاد تشکل و تعاونی ها جدید از سوی واحدهای تولیدی کوچک می شود.

این کارشناس صنعت قطعه سازی کشور در ادامه به برخی اظهارات موسسان تعاونی قطعه سازان در خصوص اهداف تشکیل این تعاونی و ادعای حمایت آنها از برنامه ها و فعالیت انجمن های قطعه سازی پرداخت و خاطر نشان کرد : به نظر می رسد موسسان این تعاونی در اظهاراتی که در حمایت از فعالیت های انجمن های قطعه سازی مطرح می کنند بیشتر به دنبال تعارفات صنفی هستند و یا با این تصور که در پشت انجمن ها رانت هایی وجود دارد اقدام به تشکیل تعاونی کردند و یا به جهت نگاهی بدبینانه در شاکله و راس این انجمن ها و تضادها و مشکلاتی که وجود داشته و امکان حل آنها میسر نیست با نیت دستیابی به اهداف و رفع چنین مشکلاتی، گروهی از واحدها را تشویق به ایجاد تعاونی کردند تا فعالیت های انجمن ها را تحت الشعاع قرار دهند.

وی در پایان با بیان اینکه اعضای موسس این تعاونی می تواند روکشی از شرکتهای بزرگ قطعه سازی باشد، تاکید کرد : تشکیل شرکت تعاونی قطعه سازان می تواند از آستین گروهی از اعضای همین انجمن های قطعه سازی در آمده باشد اما با اهدافی که بعدها مشخص خواهد شد.

کد خبر 134222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha