پرشین خودرو: مدیر گروه بیمههای اموال و مسئولیت پژوهشکده بیمه با اشاره به بررسی ابعاد مختلف بیمهنامه شخص ثالث و تغییر این بیمهنامه به نفع رانندگان کم ریسک اظهار داشت: مهمترین مشکل در این زمینه نبود ضمانت اجرا برای قانون است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، میترا صفائیان در خصوص فعالیتهای گروه پژوهشی بیمه اموال و مسئولیت در پژوهشکده بیمه برای افزایش ضریب نفوذ رشته های مختلف بیمهای اظهار داشت: در این خصوص پژوهشهایی انجام شده که نتایج برخی از آنها، ارائه بیمهنامههای خاص یا تعیین حق بیمههای عادلانهتر برای ترغیب بیمهگذاران بوده است.
بیمه زلزله به زودی عملیاتی میشود
مدیر گروه پژوهشی بیمههای اموال و مسئولیت پژوهشکده بیمه اضافه کرد: برای مثال یکی از طرحهای انجام شده در پژوهشکده بیمه که با مشارکت و اجرای پژوهشگاه زلزله صورت گرفته، ارائه بیمهنامه برای پوشش ریسکهای زلزله برای انواع مختلف ساختمان در کشور و با توجه به ویژگیهای ساختمان است که نتیجه این طرح در اواخر سال گذشته در پژوهشکده بیمه و با حضور اهالی صنعت طی یک کنفرانس علمی ارائه شد و پژوهشکده بیمه درصدد است تا نتایج این طرح را به زودی عملیاتی کند.
وی گفت: همچنین اخیراً از سوی پژوهشکده و شرکتهای بیمه توجه بیشتری به بازاریابی خدمات بیمهای شده است تا از این طریق ضریب نفوذ بیمه را افزایش دهند.
صفائیان در مورد فعالیتهای پژوهشکده در خصوص بیمههای مسئولیت گفت: تاکنون در این مورد جهش خاصی ایجاد نشده، اما یکی از مهمترین مسائلی که در پژوهشکده در حال انجام است، موضوع بازنگری در قوانین بیمهای و بیمهنامهها است.
انجام پژوهش جامع در خصوص بیمه شخص ثالث
مدیر گروه پژوهشی بیمههای اموال و مسئولیت افزود: این اقدام با بازنگری در بیمهنامه شخص ثالث آغاز شده، زیرا بیش از 60 درصد از پرتفوی صنعت بیمه را بیمه اتومبیل تشکیل میدهد و با توجه به نزدیک شدن به زمان پایان دوره اجرای آزمایشی قانون بیمه شخص ثالث در سال آینده، همزمان با بررسی این قانون در کارگروه تخصصی بیمه شخص ثالث در بیمه مرکزی ، گروه پژوهشی بیمههای اموال و مسئولیت نیز در حال اجرای پژوهش جامعی در خصوص اصلاح بیمهنامه شخص ثالث است که نتایج آن به زودی به اطلاع عموم خواهد رسید.
اصلاح بیمهنامه شخص ثالث با محوریت راننده
به گفته وی یکی از اشکالاتی که فعالان صنعت بیمه به بیمهنامه شخص ثالث وارد میکنند، طراحی این بیمهنامه و محاسبه حق بیمه بر اساس ویژگیهای خودرو است که این اقدام موجب اجحاف در حق رانندگان کمریسک است.
صفائیان ادامه داد: برای ایجاد تغییرات لازم در بیمهنامههای خودرو، علاوه بر پژوهش از بازار داخل، مطالعه تطبیقی گستردهای با کشورهای درحال توسعه و پیشرفته صورت گرفته و بر این اساس اصلاحات لازم در بیمهنامه شخص ثالث اعمال خواهد شد.
وی گفت: همچنین در حال برنامهریزی برای برگزاری همایشی در خصوص بیمههای شخص ثالث در زمستان سال جاری هستیم که امیدواریم حاصل آن، گردآوری پیشنهادات مفید صاحبنظران در زمینه ایجاد تغییرات لازم در بیمهنامه های شخص ثالث و انجام این تغییرات باشد.
مدیر گروه پژوهشی بیمههای اموال و مسئولیت ضمن ابراز امیدواری از اجرایی شدن راهکارهای ارائه شده و اجرای صحیح قانون گفت: مهمترین مشکل، عدم وجود مکانیزم های لازم برای اجرایی شدن قانون است و در واقع قانون اشکال عمدهای ندارد.
تلاش برای اجرایی شدن پوشش بیمهای در صنعت نفت
وی با اشاره به اجرای «طرح ارزیابی پوششهای بیمهای در نفت و گاز و پتروشیمی ایران» در پژوهشکده بیمه گفت: براساس این طرح ریسک های صنعت نفت شناسایی و راهکارهای صنعت بیمه برای پوشش این ریسکها معرفی شده است.
صفائیان اضافه کرد: اگرچه اجرایینمودن برخی از نتایج طرح در حال حاضر امکان پذیر نیست اما درصدد هستیم با تکمیل مطالعات در این حوزه و پیشنهاد مشارکت برای شرکتهای داخلی در حوزه پوشش ریسکهای صنعت نفت به نتایج مثبتی دست یابیم.
وی در بخشی دیگر از اظهاراتش با اشاره به آمار بالای کشتههای تصادفات در کشور اظهار داشت: پژوهشکده بیمه در زمینه مطالعه و پژوهش جهت کاهش آمار تصادفات کشور گزارش مفصلی تهیه و پیشنهاداتی برای کاهش تصادفات در آن مطرح شده که نتایج این پژوهش در جلسات داخلی ارائه طرحهای پژوهشی در پژوهشکده بیمه انعکاس خواهد یافت.
صفائیان ابراز امیدواری کرد: کارگروهی با حضور سازمانهای دخیل در تصادفات شکل بگیرد که در آن به طور منظم و جدی در مورد کاهش تصادفات تصمیمگیری شود و این تصمیمات پس از تصویب مجلس شورای اسلامی، به شکل قانون قابل اجرا و پیگیری باشد تا بتوانیم به رفاه جامعه از بعد پوشش ریسک و ارتقاء صنعت بیمه، کمک شایان توجهی کنیم.
کد خبر 13636
نظر شما