پرشین خودرو: سخنگوی ستاد مدیریت حملونقل و سوخت با اشاره به ارسال نامههایی از سوی رویانیان به وزارت صنعت برای حمایت از داخلیسازی تجهیزات CNG گفت: یکی از این موارد مربوط به وضع عوارض ۷۰ درصدی بر واردات تجهیزات CNG بوده است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، حسین هاشمی اظهار داشت: خودروسازان که بازار اصلی تجهیزات سی.ان.جی محسوب میشوند به قدر کافی از تولیدکنندگان این تجهیزات حمایت نمیکنند و این تجهیزات را از خارج وارد میکنند در حالی که مشابه آن یا تجهیزاتی با کیفیت بالاتر در داخل تولید میشود.
وی افزود: از سال 85 تا الان بالغ بر 400 میلیارد تومان تسهیلات بانکی ارزی و ریالی به تولیدکنندگان تجهیزات صنعت سی.ان.جی پرداخت شده است و خط تولید بعضی از این سازندگان راه اندازی شده ولی نیاز دارند خودروسازان به عنوان مصرفکننده اصلی این تجهیزات از این تولیدکنندگان حمایت بیشتری کنند.
واردات 3 هزار میلیارد تومانی تجهیزات سی.ان.جی
وی با بیان اینکه از سال 85 تا پایان سال 90 براساس آمار گمرک که 3 هزار میلیارد تومان تجهیزات سی.ان.جی وارد کشور شده است که به طور متوسط سالی 500 میلیار تومان میشود، گفت: بخشی از این تجهیزات مربوط به تبدیل کارگاهی و کارخانهای خودروهای دوگانه سوز و بخشی از آن به تجهیزات جایگاههای سی.ان.جی مربوط بوده است.
هاشمی اظهار داشت: از سال 85 و زمان شکلگیری ستاد تبصره 13 کار برای حمایت از تولید داخل این تجهیزات آغازشد این در شرایطی بود که اعلام شده بود به دلیل تحریم امکان واردات بسیاری از این تجهیزات به سادگی فراهم نبود.
وی افزود: با بسترسازی انجام شده در کنار حمایت از صنایع داخلی و راهاندازی کارخانهها میتوان گفت در حال حاضر امکان داخلیسازی بخش عمدهای از این تجهیزات وجود دارد.
وی تصریح کرد: یعنی میتوان گفت به طور کامل میتوان به وسیله تولید داخل از خروج کل 3 هزار میلیارد تومان بهای تجهیزات جلوگیری کرده و کل تجهیزات را در داخل ساخت.
سخنگوی ستاد مدیریت حملونقل و سوخت افزود: بر این اساس امکان ایجاد میزان قابل توجهی شغل پایدار وجود دارد چنانکه شاید امکان ایجاد 100 هزار شغل در این صنعت وجود داشته است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بالغ بر 400 میلیارد تومان تسهیلات به صنایع داخلی برای تولید تجهیزات سی.ان.جی پرداخت شده است و میتوان گفت در بخشهای مهمی از این صنعت به خودکفایی رسیدهایم اما این خودکفایی نیازمند حمایت بخشهای مختلف به خصوص خودروسازان است چرا که بخش عمدهای از بازار در این بخش به خودروسازان تعلق دارد و در حال حاضر نیاز جدی به همکاری دو جانبه میان سازندگان تجهیزات سی.ان.جی و خودروسازان احساس میشود.
هاشمی تصریح کرد: با توجه به مکاتبات و مراودات سازندگان تجهیزات سی.ان.جی با ما و بررسی جامعی که درباره داخلیسازی و توان داخل انجام شد و حتی بازدیدهای میدانی که از کارخانههای داخلی و خارجی داشتهایم به این نتیجه رسیدیم که کیفیت تجهیزات داخلی اگر از خارجیها بهتر نباشد کمتر و ضعیفتر نیست.
سه پیشنهاد رویانیان به وزارت صنعت، معدن و تجارت
وی با بیان اینکه در حال حاضر به دنبال تبدیل تهدیدات در این عرصه به فرصت هستیم، گفت: در همین رابطه از ابتدای سال 2 یا 3 نامه مختلف با امضای سردار رویانیان به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شد تا روشهای حمایتی را از این صنعت گسترش دهند.
دبیر کارگروه سی.ان.جی اضافه کرد: یکی از روشهای پیشنهادی اعمال تعرفه 70 درصدی برای واردات تجهیزات صنعت سی.ان.جی به کشور است.
وی افزود: یک ماه پیش نامه دیگری ارسال کردیم و براساس آن عدم پرداخت ارز مرجع به واردات تجهیزات صنعت سی.ان.جی را پیشنهاد کردیم.
هاشمی اظهار داشت: در حوزه تأمین مخزن سی.ان.جی نیز پیشنهاد کردیم جلوی واردات مخازن سی.ان.جی به کشور گرفته شود که تا حدود زیادی نیز چنین اتفاقی افتاده است چنانکه واردات مخزن سی.ان.جی در سال جاری نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش یافته است تا از تولید داخل حمایت شود.
وی با بیان اینکه دولت کارگروهی تشکیل داد با حضور وزارت نفت، ستاد مدیریت حملونقل و سوخت و سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی که کارگروه پایش و کیفیسازی واردات مخازن سی.ان.جی نام گرفت،گفت: براین اساس تنها پس از اخذ مجوز از این کارگروه امکان واردات مخزن سی.ان.جی در کشور وجود دارد و دیگر هر کسی نمیتواند ثبت سفارش کند.
سخنگوی ستاد مدیریت حملونقل و سوخت تاکید کرد: با این حال کاهش 50 درصدی واردات هنوز کافی نیست چرا که بخش مهمی از واردات در حال حاضر توسط خودروسازان انجام میشود.
وی اضافه کرد: خودروسازان با اعلام مطالبی مانند توقف خط تولید خودروها و مواردی مانند آن اجازه واردات را برای راهاندازی خطوط تولید خود دریافت میکنند آن هم در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی مخازن سی.ان.جی در دریافت بهای کالای تولیدی خود مشکل دارند اگرچه خودروسازان قول دادهاند که این روند را اصلاح کنند.
خودکفایی صد در صدی ساخت مخازن سی.ان.جی در سال جاری
هاشمی با تاکید بر اینکه امسال در ساخت مخازن سی.ان.جی به خودکفایی صددرصد دست پیدا میکنیم، اظهار داشت: در حال حاضر تولید داخل بیش از 70 درصد نیاز فعلی کشور را پوشش میدهد.
وی افزود: یکی از مشکلات در این زمینه عدم تولید لوله بدون درز در کشور است و تولیدکنندگان مخزن به سختی چنین لولههایی را وارد میکنند در عین حال ورق با کیفیت مورد نیاز ساخت مخازن سی.ان.جی در کشور ساخته نمیشود آن هم در شرایطی که کشورمان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد است.
وی با بیان اینکه مجوزهای ارائه شده در کارگروه پایش و کیفیسازی واردات مخازن براساس سبد سوخت اعطا میشود، اظهار داشت: انتظار از خودروسازان آن است که سبد سوخت را جدی گرفته و بر اساس آن خودرو تولید کنند؛ در حال حاضر خودروسازان بیش از سهمیه در نظر گرفته شده در سبد سوخت خودرو تولید میکنند که باعث ایجاد ترافیک در جایگاههای سی.ان.جی و کم شدن خدماتدهی به این خودروها میشود.
کد خبر 13718
نظر شما