به گزارش پرشین خودرو، فرهاد بهنیا، با بیان این مطلب اظهار داشت: با عدم تعدیل قیمت قطعه سازان یا تولید متوقف میشود یا کاهش پیدا میکند. تمام این موارد بر عرضه تاثیر خواهد گذاشت و موجب جهش قیمت در بازار خواهد شد.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت خودرو در بازار چالشهای بسیار جدی برای خودروساز و البته وزارت صمت ایجاد خواهد کرد، تصریح کرد: خودروساز باید یک تصمیم حرفهای در این خصوص اتخاذ کند و نمیتواند راه دیگری را برگزیند. چراکه کافی است میزان تولید قطعه سازان کاهش پیدا کند تا دیگر خودروساز نتواند کار را جمع کند. بنابراین بهتر است خودروسازان تصمیم منطقی و مهندسی در این زمینه اتخاذ کنند.
بهنیا با توجه به اینکه در شرایط فعلی قاعدتا باید در مورد تعدیل قیمتها در بخش قطعه سازی کشور اقدام مقتضی انجام شود، متذکر شد: این موضوعی است که دولت نیز به آن اشراف کامل دارد، اما به رغم اختلاف قیمت ایجادشده در بازار و کارخانه و همچنین هجمهای که قیمت خودروها در بازار ایجاد کردهاند، با افزایش قیمتها در اردیبهشتماه امسال (براساس تورم بخشی) مخالفت کرد.
سخنگوی انجمن قطعه سازان با تاکید بر اینکه موضوع مذکور میان دولت و خودروسازان است و هیچ ارتباطی به قطعه سازی ندارد، تصریح کرد: هر دو خودروسازی بزرگ و سایر خودروسازان که تولید داخل دارند، باید به این تعدیل قیمت قطعه سازی کشور نظر ویژهای داشته باشند. چنانچه این اتفاق نیفتد، قطع به یقین در روند تولید و کاهش قیمتها در بازار تاثیر منفی خواهد گذاشت.
وی اضافه کرد: چنانچه قرار باشد با قیمتهای سال ۱۴۰۰، فروش انجام شود؛ بیشتر بنگاهها دچار مشکلات شدید خواهند شد و از افزایش تولید باز خواهند ماند. کند شدن یا توقف افزایش تولید نیز کاهش عرضه و افزایش تقاضا را به دنبال دارد و درنهایت منجر به افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد خواهد شد.
بهنیا در پاسخ به این سوال که با توجه به نرخ مواد اولیه و حقوق و دستمزد، مسئولان چگونه صحبت از کاهش قیمت تمام شده خودرو میکنند؟ گفت: این را باید از مسئولان پرسید، اما از نظر انجمن قطعه سازان، این کار امکانپذیر نیست. مگر آنکه یک قطعهساز به هر دلیلی قطعه خود را زیر قیمت واقعی به خودروساز واگذار کند.
وی ادامه داد: تا آنجا که به عرصه عمومی سند قطعهسازی برمیگردد، تمام قطعهسازان به شدت دنبال افزایش قیمتی هستند که تاثیر در بازار نخواهد گذاشت و تنها نرخ خودرو در کارخانه را افزایش میدهد.
سخنگوی انجمن قطعه سازان اظهار کرد: به شرط آنکه رشد تیراژ تولید خودرو داشته باشیم؛ قطعا افزایش قیمت قطعات موجب کاهش قیمت در بازار خواهد شد. اگر قطعهساز مطمئن باشد مطالبات را به صورت روان دریافت میکند، تیراژ بالایی خواهد داشت که کاهش قیمت را به دنبال دارد.
وی در پایان تاکید کرد: منطقیکردن قیمت قطعهسازان هیچ ارتباطی به افزایش قیمتها در بازار ندارد، بلکه درمقابل میتوانیم با تعدیل قیمت قطعات خودرو، افزایش تیراژ خوبی داشته باشیم و عامل اصلی کاهش قیمت در بازار آزاد را فراهم کنیم.
نظر شما