به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، ابوالفضل حجازی در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه با بیان این مطلب اظهار داشت: اگر چه مطابق مصوبه دولت از پایان خرداد 96 هر گونه ثبت سفارش و واردات موتورسیکلت های کاربراتوری ممنوع گردید اما بر اساس مستندات در سال های 96 و 97، بیش از 800 هزار دستگاه موتورسیکلت شماره گذاری شده است که از این تعداد بیش از 500 هزار دستگاه موتورسیکلت کاربراتوری به نام انژکتوری ثبت سفارش و شماره گذاری شده است.
وی با اشاره به فساد چند هزار میلیاردی واردات و شماره گذاری موتورسیکلت های کاربراتوری در دولت قبل، افزود: در جریان این فساد بزرگ، موتورسیکلت کاربراتوری به طور غیرقانونی توسط چند شرکت وارد و به اسم انژکتوری ترخیص و شماره گذاری شده است و همچنان برخی از این شرکتها اقدام به عرضه این موتورسیکلت های کاربراتوری می کنند فسادی که تاکنون هزاران میلیارد تومان سود را نصیب این شرکتها کرده است.
با ورود سازمان های نظارتی اطلاعات کامل تری می دهیم
وی تاکید کرد: در این اقدام غیرقانونی برای این حجم از موتورسیکلت های کاربراتوری پیش از ثبت سفارش و واردات، از مسیرهای غیرقانونی پلاک دریافت شده است؛ فسادی که تاکنون سود کلانی را نصیب این شرکتها کرده و لازم است که سازمان نظارتی نسبت به این اقدام ورود کنند.
دبیر فعالان اقتصادی و عضو انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت کشور خاطر نشان کرد: بسیاری از افراد پرنفوذی که این فساد بزرگ در واردات و شماره گذاری موتورسیکلت های کاربراتوری را در دولت قبل رقم زدند و مبالغ کلانی از ثروت ملی را از کشور خارج کردند، دارای اقامت کانادا و آمریکا هستند و همچنان تلاش دارند این نفوذ را در دولت حفظ کنند.
حجازی تصریح کرد: چنانچه سازمان های نظارتی به این موضوع ورود کنند قطعا اطلاعات دقیق تری در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
وی افزود: متاسفانه در جریان شماره گذاری موتورسیکلت های کاربراتوری علاوه بر دور زدن قانون و فسادی که شکل گرفته است، صدماتی زیادی به محیط زیست وارد شده است.
95 درصد موتورسیکلت ها وارداتی است / هر سال 3 برابر شاغلان در صنعت موتورسیکلت، جانشان را از دست می دهند
وی تاکید کرد: بسیاری از افرادی که این فساد بزرگ را در جریان واردات و عرضه موتورسیکلت های کاربراتوری رقم زدند هر چهار یا 5 سال یکبار از مسیرهای قانونی و با استفاده از خلأ قانونی، اقدام به تاسیس شرکت های جدید به اسم تولید می کنند و با استفاده از مجوزهای جدید و تغییر کاربری از معافیت های 100 درصدی مالیاتی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 95 درصد موتورسیکلتها در کشور به صورت سی کی دی وارد می شود، افزود: در سالهای گذشته سهم تولید داخل در صنعت موتورسیکلت حدود 60 درصد بوده است اما امروز با کاهش این سهم به 5 درصد، بیش از 95 درصد تولیدات در این صنعت وارداتی است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه ایران با اشاره به آمار حدود 3 هزار نفری اشتغال زایی در بخش تولید موتورسیکلت در کشور تصریح کرد: متاسفانه سالیانه بیش از 3 برابر شاغلان در بخش تولید موتورسیکلت در کشور را از دست می دهیم در واقع امروز دیگر در بخش تولید موتورسیکلت هیچ گونه اشتغال زایی وجود ندارد چرا که تولیدی صورت نمی گیرد و فقط برای عده ای واردات موتورسیکلت مسیری برای ثروت اندوزی است.
حجازی افزود: با توقف تولید موتورسیکلت و گسترش واردات، هم اکنون دیگر صنعت قطعه سازی در صنعت موتورسیکلت وجود ندارد و اغلب آنها تغییر شغل دادند.
وی در ادامه با اشاره به آمار بالای حوادث جانی و مالی و آسیب های اجتماعی و تخلفات غیر قانونی ناشی از افزایش تردد موتورسیکلت در کشور، خواستار فرهنگ سازی در استفاده از دوچرخه و جایگزینی آن با موتورسیکلتها شد و تاکید کرد: بایستی فرهنگ دوچرخهسواری توسعه پیدا کند و مردم را از موتورسواری به سمت دوچرخهسواری سوق دهیم.
با آمار صدمات ناشی از موتورسکیلت باید فرهنگ دوچرخه سواری گسترش یابد
رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه ایران ادامه داد: بایستی صنعت دوچرخه جایگزین صنعت موتورسیکلت شود و از بابت تعطیلی این صنعت و حذف اشتغال افراد این صنعت نگران نبود؛ چراکه بیش از تعداد افراد شاغل در صنعت موتورسیکلت، افراد جان و مال خود را به واسطه موتورسیکلت بصورت روزانه از دست میدهند.
حجازی با اشاره به اینکه در اکثر کشورها، استفاده دوچرخه از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: با توجه به اینکه در کشورهای دنیا و حتی برخی مناطق و خیابانها مسیرهای مشخصی برای تردد دوچرخه در نظر گرفته شده است، به نظر می رسد در کشور ما نیز باید در این زمینه فرهنگ سازی درستی صورت گیرد و حمایت های بیشتری از سوی دولت شود مسیری که قطعا خطرات ناشی از تصادفهایی که با موتورسیکلت ایجاد میشود را به حداقل خواهد رساند.
تقاضای یک میلیونی دوچرخه در ایران / در صورت حمایت تا دو سال آینده صادرکننده دوچرخه خواهیم بود
به گفته وی هم اکنون 20 کارخانه تولیدی دوچرخه در کشور با حدود 10 تا 15 درصد داخلی سازی امکان تولید 370 هزار دستگاه دوچرخه را دارند که در صورت حمایت می تواند تا یک میلیون دستگاه در سال تولید داشته و حتی تا 2 سال آینده ما را تبدیل به تولیدکننده و صادر کننده دوچرخه نماید.
وی در پایان با توجه به مزیت های استفاده از دوچرخه در کاهش آلودگی هوا و سلامت مردم خاطر نشان کرد: استفاده از دوچرخه در هزینه خانوارها تاثیر مثبتی دارد از این رو پیشنهاد می شود دولت هزینهای که به عنوان ایاب و ذهاب به کارمندان پرداخت می کند را در قالب تسهیلات خرید دوچرخه به کارمندان ارائه کند.
نظر شما