به گزارش پرشین خودرو، سعید مدنی، با بیان این مطلب در خصوص سهام داری قطعه سازی در خودروسازی، اظهار داشت: اصولا قطعه سازی، ارزش افزوده بیشتری در مقایسه با خودروسازان ایجاد میکند، به طوری که ۸۰ درصد ارزش خودرو به مواد اولیه و قطعات و ۲۰ درصد به مونتاژ و تولید نهایی بستگی دارد این یعنی باید روابط خودروساز با قطعه ساز درست باشد به دلیل اینکه خودروساز تولید کننده محصول نهایی است، نقش قطعه ساز کمرنگ میشود و اصولا فعالیت آنها به چشم نمیآید.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورها، خودروساز سهام دار قطعه سازان میشوند و در مقابل قطعه سازان هم میتوانند سهام دار خودروسازان باشند؛ اکنون اینکه چرا قطعه سازان نمیتوانند سهام خودروسازان را بخرند، بیشتر ترس ناشی از انحصار است چرا که ممکن است قطعه سازی که سهام دار در خودروسازی میشود، دیگر به همه خودروسازان سرویس دهی خوبی نداشته باشد.
این کارشناس ارشد صنعت خودرو تصریح کرد: زمانی که میخواهیم سهام خودروسازی را واگذاری کنیم، باید اهلیت و سرمایه داشته باشد؛ اهلیت داشتن به این معنی است که صنعتگر باشد و اولویت با کسی است که با این صنعت کار کرده است، یعنی اولویت با قطعه سازان باشد و نباید نگرانی از این بابت داشته باشیم.
مدنی در پایان خاطرنشان کرد: دولت به جای اینکه بر کار خودروسازان و قطعه سازان نظارت کند، مدیر خودروساز، قیمت خودرو و نحوه فروش را تعیین میکند.
یک کارشناس ارشد صنعت خودرو گفت: مشکلی که در کشور وجود دارد این است که هیچ چیز سر جای خود نیست، دولت برای اینکه این صنعت را کنترل کند، میترسد سهام خودروساز را به قطعه ساز واگذار کند، به همین دلیل در واگذاری سهام نیز دخالت میکند.
کد خبر 140208
نظر شما