پرشین خودرو: شناسنامه دار کردن لوازم یدکی وارداتی و تولید داخل مناسب ترین راه برای سر و سامان دادن و پایان بخشیدن به آشفتگی بازار قطعات یدکی خودرو است. به گزارش «پرشین خودرو»، رییس هیات مدیره اتحادیه نمایندگی های سایپا با بیان این مطلب گفت: چند سالی است که سوء استفاده کنندگان در حال سرمایهگذاری کلان در بازار اقلام مصرفی و قطعات یدکی خودروسازان هستند.
به گزارش «پرشین خودرو»، رییس هیات مدیره اتحادیه نمایندگی های سایپا با بیان این مطلب گفت: چند سالی است که سوء استفاده کنندگان در حال سرمایهگذاری کلان در بازار اقلام مصرفی و قطعات یدکی خودروسازان هستند.
وی ادامه داد:این امر باعث شده بازار لوازم یدکی خودرو از کالاهای بی کیفیت و تقلبی چینی اشباع شود که پیامد این امر سرگردانی خریداران بوده است.
احمد کارآمد با بیان اینکه مقصر اصلی معضل به وجود آمده تجار ایرانی هستند، اظهار داشت: متاسفانه در اکثر موارد ما چینی ها را در این امر مقصر می دانیم و فریاد واسفا سر می دهیم که چین بازار ایران را اشباع و تولیدکنندگان داخلی را ورشکست کرده و در صورتی که مقصر چنین اتفاقی خودمان هستیم.
این کارشناس خدمات پس از فروش خودرو توضیح داد: امروزه اکثر برندهای شناخته شده و معتبر جهانی هم تولید محصولات خود را به دست چینی ها سپرده اند و کالاهی مختلف با درجه بندی و کیفیت های متفاوت تولید می شوند.
وی گفت: اینکه گناه عده ای از هموطنانمان که برای سودجویی بیشتر اقدام به واردات کالاهای درجه سه و چهار چینی می کنند را به گردن چینی ها بیاندازیم کار درستی نیست و دردی از مشکلات ما را حل نمی کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما تعریف نشدن استاندارد و معیار مشخصی در واردات لوازم یدکی است، گفت: به دلیل کاستی هایی که در این زمینه وجود دارد کالاهای بی کیفیت و غیراستاندارد با برندهای نامعتبر و متفرقه که اکثرا در کارگاه های زیرپله ای چین ساخته می شوند به راحتی وارد کشور می شوند.
رییس هیات مدیره اتحادیه نمایندگی های سایپا اظهار داشت: در حالی که اگر کالاهایی که وارد یا در کشور تولید می شوند دارای شناسنامه باشند که در آن مشخصاتی چون کشور سازنده، نام واردکننده، استاندارد و درجه کیفیت کالا، زمان تولید و انقضا، تاییده اداره استاندارد و ... درج شده باشد، دیگر کسی جرات وارد کردن محصولات بی کیفیت را ندارد چرا که از طریق شناسنامه کالا به راحتی می توان به تولید کننده یا واردکننده آن رسید.
وی نبود فرهنگ خدمات پس از فروش و کم توجهی به این امر را از مهم ترین دلایل رویکرد و استقبال مردم از کالاهای بی کیفیت چینی عنوان کرد و افزود: طی سه دهه گذشته خودروسازان به دلیل نیاز بازار و نبود بازار رقابتی فقط به فکر تولید بودند چرا که هر چه تولید می کردند توسط مردم خریداری می شد.
وی ادامه داد: سیاستگذاری های آن زمان نیز در زمینه خدمات پس از فروش چندان پررنگ نبود و تحت چنین شرایطی و در نبود خودروساز داخلی، بازار به سمت و سوی استفاده از کالاهای وارداتی کشیده شد که در این میان قیمت ارزان کالاهای چینی فرصت مناسبی را در اختیار واردکنندگان قرار داد تا با واردات بی رویه بازار لوازم یدکی را در دست بگیرند.
کارآمد با اشاره به اینکه پس از گذشت این سال ها خودروسازان به اهمیت خدمات پس از فروش پی برده اند، ادامه داد: خوشبختانه طی چند سال اخیر با ازدیاد تعداد و تنوع خودروها، خودروسازان در کنار افزایش کمی تولید بر نحوه و کیفیت خدمات پس از فروش هم تاکید پیدا کرده اند که اگر خودروساز داخلی این امر را به جدیت پیگیری کند می توان به آینده بازار لوازم یدکی خودرو و کاهش چشمگیر حضور کالاهای بی کیفیت و غیراستاندارد چینی امیدوار بود.
کد خبر 140700
نظر شما