پرشین خودرو: مدیرعامل ایران خودرودیزل اصلی ترین دلیل کاهش تولید خودروهای تجاری را کمبود بودجه دولتی برای خرید این خودروها می داند.
به گزارش «پرشین خودرو»، تولید انواع خودروهای تجاری داخلی در سال گذشته با كاهش 5.9 درصدی به 228 هزار و 658 دستگاه رسید. این در حالی است که در سال 1389 در مجموع 243 هزار و 132 دستگاه انواع خودروهای تجاری شامل وانت، مینیبوس و میدل باس، اتوبوس و کامیون در کشور تولید شده بود.
به صورت تفكیك شده سال قبل تولید انواع وانت با كاهش 5.6 درصدی به 189 هزار و 217 دستگاه رسید. تولید انواع مینیبوس و میدل باس با افزایش 7.4 درصدی بالغ بر سه هزار و 640 دستگاه شد.
تولید انواع اتوبوس نیز به دو هزار و 464 دستگاه رسید که حاکی از کاهش 19.9 درصدی تولید این محصول بود. تولید انواع کامیون نیز به 33 هزار و 337 دستگاه رسید که نشاندهنده كاهش 7.7 درصدی تولید آن است.
مدیرعامل ایران خودرودیزل درباره چرایی افت خودروهای تجاری گفت: افت تولید خودروهای تجاری به ویژه در بخش اتوبوس و مینی بوس به این دلیل است که بودجه لازم برای خرید این خودروها در اختیار زیرمجموعههای دولت قرار نمیگیرد.
هاشم یکه زارع با تاکید بر اینکه مشتری اصلی مینی بوس و اتوبوس، نهادهای دولتی هستند، افزود: وقتی بودجه لازم در اختیار سازمان ها و زیرمجموعه ها قرار نمیگیرد، خود به خود تقاضا نیز برای مینی بوس و اتوبوس کاهش مییابد که در این شرایط شرکت های تولیدکنندگان نیز مجبور می شوند تولیدشان را با تقاضا تطبیق دهند.
یکه زارع علت اصلی پایین بودن تیراژ کامیون و کشنده را نیز کاهش تقاضای ناشی از افت تسهیلات لیزینگ دانست.
به گفته وی، سال 86 شرکتهای لیزینگ تا سقف 53 درصد به متقاضیان خرید کامیون تسهیلات میدادند، اما طی چهار سال گذشته، این رقم به 6 درصد رسیده است در حالی که در کشورهای دیگر، حدود 95 درصد قیمت کامیون از طریق لیزینگ تامین میشود.
یکه زارع با بیان اینکه قیمت خودروهای تجاری بسیار بالا است، اظهار داشت: بر این اساس کمتر کسی میتواند بدون تسهیلات لیزینگ، اقدام به خرید آنها بکند، بنابراین طبیعی است وقتی لیزینگها 6 درصد تسهیلات میدهند، تقاضای برای خرید خودرو کاهش پیدا کند.
کد خبر 140818
نظر شما