پرشین خودرو: به نظر میرسد سبکسازی یا کوچکسازی که در اقتصادهای نوظهور یا پیش از آن در ساختار اقتصادی کشورهای توسعهیافته،
توانسته با کاهش تصدیگری حاکمیت راه را برای ارتقای تولید و به تبع آن توسعه اقتصادی باز کند، درحالحاضر باید در نظام اقتصادی ما نیز شکل گیرد. از این رو در ایران نیز راهحل مبارزه با افزایش هزینهها کوچک شدن دولت است که دولت باید نسبت به واگذاری شرکتها و صنایع بزرگ وابسته به خود اقدام کند.
با توجه به بالا بودن هزینههای جاری درحالحاضر بخش زیادی از اقتصاد کشور دولتی است و هزینههای جاری کشور به علت اجرا نشدن به موقع تصمیمگیریها و متوازن نبودن اقتصاد به واسطه دست نیافتن به نتایج مشخص پیشبینی شده در این بخش، افزایش یافته است. مسئولان کشور باید به این سوال پاسخ دهند که چرا برای جوانان اشتغال در بخش دولتی جذابتر از اشتغال در بخش خصوصی است؟ این در حالی است که کار کردن در بخش دولتی علاوه بر اینکه حقوق و مزایای بسیار بیشتری را نسبت به کار کردن در بخش خصوصی در اختیار جوانان قرار میدهد، ساعات کار دولتی هم محدودتر و استراحتها بیشتر است.
در حال حاضر هزینه تصمیمسازیها در بخش کلان دولتی نیازمند ارزیابی است و لازم است بخش دولتی قوه نظارتی قوی و کارآمدی داشته باشد زیرا راهحل مبارزه با افزایش هزینهها نیز کوچک شدن دولت است. از این رو دولت باید هرچه زودتر نسبت به واگذاری شرکتها و صنایع بزرگ وابسته به خود اقدام کند.
خودروسازی نیز به دلیل آنکه بخشی از آن در اختیار دولت است نیازمند خروج از انحصار طلبی است و دولت بر اساس قانون مکلف به اعمال این تغییرات برای بهبود وضع هزینههای جاری کشور است.
اگر چه تصور بر این است که خودروسازان همچنان نیازمند حمایتهای مالی دولت هستند، اما آنچه در ادوار گذشته اتفاق افتاد باعث شده تا تکیه تولیدکننده بر دولت توان خودروساز رابگیرد. از سوی دیگر به همان اندازه که ما نیز از شبه دولتی بودن این صنعت مطلع بودیم، کشورهایی که ما را تحریم کردند براساس همین اطلاعات یا فرضیات، صنعت خودرو ایران را تحریم کردند.
با این حال خودروسازان نخستین گام را در تامین منابع مالی خود با فروش بخشی از اموالشان برداشتند، که به نظر میرسد همین امر موجب کاهش اتکای آنها به دولت شود.
* سید محمدحسین میرمحمد/ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
کد خبر 140936
نظر شما