پرشین خودرو: انتقادها به صنعت خودرو در شرایطی مطرح میشود که حمایت از این صنعت از سوی دولت و مجلس همواره وجود داشته اما با توجه به این شرایط باز هم ضروری است نسبت به تحول در صنعت خودرو اقدام کرد که به طور قطع تنها با حضور بخش خصوصی این امر امکانپذیر خواهد شد.
درحالحاضر وضعیت صنعت خودروسازی در بحث کیفیت قطعات خودرو با مشکلات بسیاری مواجه است، به طوری که در کوتاهمدت شاهد اشکالاتی در خودروها هستیم که این روند نیاز به تحول در صنعت خودرو را بیش از پیش کرده است. در این شرایط به نظر میرسد واگذاری صنعت خودروسازی به بخش خصوصی تنها راه نجات این صنعت است که لازم است دولت با تعیین زمانی تا چند سال آینده حمایت یا دخالت خود را در صنعت خودروسازی محدود کند.
بر این اساس در صورت واگذاری خودروسازی به بخش خصوصی و با افزایش تعداد خودروسازها در کشور میتوان رقابتی جدی در بازار ایجاد کرد و در این شرایط نه تنها کیفیت خودروها افزایش خواهد یافت، بلکه با پایین آوردن تعرفههای واردات خودرو میتوان گامی در جهت بهبود کیفیت خودروهای داخلی برداشت. درحالحاضر طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره واردات خودرو به کشور و قرار دادن آن در اختیار ۳۵ نمایندگی نهتنها موجب انحصار نخواهد شد، بلکه زمینه را برای ورود بیشتر بخش خصوصی فراهم خواهد کرد. این در حالی است که اگر واردات خودرو به کشور نظاممند و قانونی نباشد، در آن زمان هر فردی میتواند نسبت به واردات خودرو به کشور اقدام کند که در این شرایط این پرسش مطرح میشود که چه کسی پاسخگوی خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی است؟ بنابراین انحصار زمانی معنی پیدا میکند که مسئولیت واردات خودرو بر عهده ۲ یا ۳ شرکت خاص باشد اما زمانی که ۳۵ شرکت وظیفه واردات خودرو در کشور را بر عهده دارند، دیگر انحصار معنی پیدا نمیکند.
با این حال صنعت خودروسازی داخلی برخلاف همه حمایتهای دولت و مجلس و تمامی نهادهای اجرایی کشور از گذشته هیچگونه پیشرفت خاصی نداشته است که در این میان خدمات پس از فروش خودروسازان داخلی بسیار ضعیف بوده و کمتر کسی پیدا میشود که از این خدمات راضی باشد.
* داریوش اسماعیلی/ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس
کد خبر 140956
نظر شما