پرشین خودرو: مدتهاست که مسئولان شهرک سینمایی غزالی از عدم رسیدگی درست نهادهای ذیربط به اوضاع این شهرک گلایه دارند؛ عمده گلایه ها هم مربوط به عدم تخصیص بودجه لازم برای عمران و آبادانی این شهرک است.
به گزارش «پرشین خودرو»، با این حال اصلی ترین ارگانی که مسئولیت این شهرک با اوست یعنی صداوسیما هیچ گاه چنان که باید درباره این شهرک اقدام قابل ذکری انجام نداده است و به عبارت بهتر این شهرک را به حال خود رها کرده است.
در کنار این مساله مدتی است شایعاتی مبنی بر فروش شهرک سینمایی غزالی به شرکت خودروسازی سایپا شنیده می شود که این مساله هم اسباب نگرانی مخاطبانی را فراهم آورده که از این شهرک که در اواخر دهه پنجاه و ذره ذره توسط زنده یاد علی حاتمی ساخته شد، خاطره ها در ذهن دارند.
به نوشته شبکه ایران، برای اینکه از صحت و سقم این شایعه و البته دلایل عدم رسیدگی به اوضاع کیفی این شهرک مطلع شویم گپی زدیم با بهمن مقدسی مدیر مجموعه شهرک سینمایی غزالی.
قبل از هر چیز می خواهم بدانم مساله فروش شهرک سینمایی غزالی به سایپا چقدر صحت دارد؟
فکر نمی کنم صحت داشته باشد. من تابحال چنین چیزی نشنیده ام. البته شایعات که همیشه وجود داشته و دارند ولی اینکه بناست شهرک غزالی به ساپیا فروخته شود، صحت ندارد.
فکر می کنید دلیل چنین شایعاتی چه باشد؟
به هر حال سایپا به لحاظ جغرافیایی همسایه ماست و از آنجا که صنعت خودروسازی همواره توسعه داشته است اغلب این شایعه وجود داشته که ممکن است سایپا شهرک غزالی را بخرد. درست مثل اینکه شما ملکی داشته باشید و علاقه به توسعه آن داشته باشید؛ در این شرایط بیش از همه خرید خانه همسایه ها توسط شماست که برجسته می شود.
آیا هیچ پیشنهاد خریدی از سوی سایپا به شما ارائه نشده است؟
نه، هیچ پیشنهاد شفاهی یا کتبی به ما ارائه نشده است.
یکی از معضلات سالهای اخیر شهرک سینمایی غزالی عدم رسیدگی کافی به آن است. فکر می کنید با توجه به منحصربفرد بودن این شهرک چرا اقدام لازم برای رسیدگی به آن صورت نمی گیرد؟
مساله اصلی، مساله بودجه است. شهرک حدود 19 هکتار فضا دارد و این حجم عمده نیاز دارد به بودجه کافی برای رسیدگی درست؛ مثل محله ای می ماند که شورایاری محله باید برای کمک به عمران آن بودجه خرج کند. شهرک غزالی هم بنا دارد، عمران دارد، فرسودگی دارد.مگر ما چقدر بودجه داریم که کفاف ارتقای کیفی آن را داشته باشد. کل درآمد ما هزینه هایی است که از پروژه های سینمایی و تلویزیونی می گیریم که آن هم کفاف ارتقای مجموعه را نمی دهد. خیلی که هنر کنیم شهرک را در وضعیت فعلی نگه داریم.
شما ردیف بودجه خاصی ندارید؟ یعنی از صداوسیما بودجه سالانه ای برای ارتقای اوضاع شهرک غزالی به شما تعلق نمی گیرد؟
بودجه به آن مفهوم که در ساختارهای دولتی مرسوم شده، وجود ندارد. درآمد ما کم است و حجم کارها زیاد.
درست متوجه نشدم؛ اینکه بودجه ندارید بعنی خودتان خرج خودتان را درمی آورید؟
دخل و خرج ما شبیه مغازه ها است. بودجۀ مستقیم نداریم. بودجه ما براساس ساختار درآمد-هزینه به ما تعلق می گیرد. یعنی عایدی ما از پروژه های سینمایی به صداوسیما داده می شود و این ارگان پس از بررسی ریز وجوهات مبلغی را به ما می دهد.
یعنی حتی این حق را ندارید که از درآمدی که خودتان کسب کرده اید، خرج کنید؟<
خیر، مسئولان صداوسیما هستند که مطابق با درآمد مجموعه به ما بودجه می دهند.
به جز صداوسیما، هیچ کدام از ارگانهای فرهنگی کمکی به اوضاع شهرک نکرده اند.
اگر بخواهیم وارد مقولات بشویم آن قدر درددل برای گفتن دارم که حد ندارد اما همین قدر بدانید که نه وزارت ارشاد و نه حتی شهرداری هیچ کمکی به ما نکرده اند. بخش عمده ای از فضای شهرک، فضای سبز است؛ یک بار نشده شهرداری بیاید و بگوید من کود درختان شهرک را تامین می کنم یا اینکه برای بهبود فضای سبز آن کاری کند.
به لحاظ نیروی انسانی مشکلی ندارید. اصلا چند نفر پرسنل دارید؟
ما کلا 34 نفر نیرو داریم که از این 34 نفر هم 4 نفر نیروی خدماتی هستند و همین 4 نفر کل کارهای خدماتی یک مجموعه 19 هکتاری را انجام می دهند. باور کنید برای خروج زباله ها از مجموعه هم باید خودمان هزینه کنیم. درست است که مجموعه تحت نظر صداوسیما است اما شهرداری می تواند حداقل در جمع آوری زباله ها یا حداقل هرس کردن درختهای مجموعه به ما کمک کند.
جالب است در تریبونهای رسمی که بسیاری از مدیران پز حمایت از این شهرک را می دهند.
بله، هر وقت بخواهند عکس یادگاری بیندازند به سراغ ما می آیند اما موقع کار کردن هیچ کس نیست؛ نه شهرداری نه مسئولان سینمایی و نه هیچ کس دیگر.
در این اوضاع به نظر می رسد بهترین کمک به شهرک، سپردن امور آن به بخش خصوصی باشد.
من هم با شما موافقم. شاید بخش خصوصی بتواند بهتر به اداره مجموعه بپردازد. به هر حال بخش خصوصی خود اختیاردار هزینه و درآمدش است و بهتر می تواند از درآمدی که داشته، هزینه کند.
کد خبر 14160
نظر شما