پرشین خودرو: هر چند وضعیت هوای کوالالامپور و برخی از شهرهای مالزی ممکن است در طول سال چند بار در شرایط ناسالم قرار گیرد اما این آلودگی هرگز بخاطر دود اگزوز خودروهای این شهرها نیست بلکه عامل بروز این مشکل، وقوع پدیده های خارج از مرزهای این کشور است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایرنا، در زمان حاضر دستکم 22 میلیون وسیله نقلیه در مالزی در حال تردد است که اغلب این وسایل بنزین سوز بوده و تنها تعداد اندکی از تاکسی ها گازسوز است با این حال هیچگاه دود اگروز خودروها، عامل آلودگی هوای شهرهای این کشور اعلام نشده است.
در مالزی یک خانواده عادی چهار نفره حداقل دو خودرو دارد و اگر سن فرزند آنها از 18سال بالاتر رفته باشد این دسته از خانواده ها بیش از دو خودرو خریداری می کنند. در واقع خرید خودرو دومین سرمایه گذاری مهم برای مالزیایی ها به شمار می آید بنابر این اغلب افراد کشور 28 میلیونی مالزی، صاحب خودرو هستند.
به گفته کارشناسان، این حجم خودروها می تواند سبب آلودگی هوای این کشور شود اما به نظر می رسد در کنار تردد خودروهای تازه و تقریبا با استاندارد، باران های پیاپی این کشور نیز در پاگیزگی هوا تاثیر گذار است.
شهروندان کوالالامپور در هفته دو یا سه بار شاهد بارش باران در این شهر هستند که این موضوع در پاگیزگی هوای این شهر بسیار تاثیر دارد اما معضلات کشورهای همجوار همواره بر آب و هوای این کشور اثر گذار بوده است.
زمان بارندگیها در کوالالامپور متغیر و در طول سال پراکنده است. در این شهر باران به ندرت در تمام طول روز می بارد و این پدیده اغلب سیلآسا و زودگذر بوده و شروع بارش نیز معمولا هنگام عصر است.
آتش سوزی جنگلها و مزارع اندونزی که معمولا سالی چند بار بوقوع می پیوندد از عوامل تاثیرگذار در وضعیت آب و هوایی مالزی بوده که همواره دولت را به چاره اندیشی در این زمینه ناگزیر کرده است.
چنانچه این مشکل در فصل کم باران و گرم موسوم به ˈمونسونˈ (اوایل تیر تا اواسط مردادماه) همزمان شود وضعیت هوای شهرهای این کشور دو چندان با مشکل روبرو می شود.
بارها با تشدید غلظت آلاینده ها و غبار در هوای کوالالامپور، وضعیت آلودگی هوای این شهر در وضعیت هشدار قرار گرفت و شاخص آلایندگی در هشت نقطه این شهر از مرز هشدار گذشت.
آلودگی هو در کوالالامپور در برخی موارد به حدی می رسد که وزارت بهداشت مالزی از ساکنان کوالالامپور و ایالت سلانگور می خواهد که تنها برای کارهای ضروری از منزل خارج شوند.
معمولا در طول سال آتشسوزی های جزیره سوماترای اندونزی دلیل اصلی آلودگی هوا در بخشهای مختلف مالزی اعلام می شود و در این هنگام از مردم مالزی خواسته می شود تا از روشن کردن آتش در فضای باز خودداری کنند.
چندی پیش وضعیت آلودگی هوا در مالزی در وضعیت ناسالم قرار گرفت و در همین راستا دولت این کشور روشن کردن آتش در فضای باز را ممنوع اعلام کرد.
با اینکه خودروهای فراوانی در کوالالامپور تردد می کنند و راه بندان های سنگینی بخاطر این موضوع در این شهر بوجود می آید اما دود اگزوز این خودروها هرگز نقشی در آلودگی هوای این کشور نداشته است.
هر چند باران های مداوم این کشور تاثیر فراوانی در پاکیزگی هوای شهرهای این کشور داشته اما تردد خودروهای استاندارد و معاینه شده نیز در پاگیزگی هوا تاثیر گذار بوده است.
با اینحال هوای کوالالامپور به حدی تمیز است که پرده های ساختمان های ساکنان این شهر خیلی دیر به شستشو نیاز پیدا می کند و به ندرت گرد و غبار و آثار دود در اتاق های مسکونی و غیر مسکونی این شهر دیده می شود.
هوای تمیز شهرهای مالزی باعث شده که شهروندان این کشور کمتر بخاطر آلودگی هوا - غیر از روزهای آتش سوزی جنگل های اندونزی - به پزشک مراجعه کنند.
کد خبر 15358
نظر شما