پرشین خودرو: رئیس كمیسیون انرژی مجلس یكی از دلایل افزایش مصرف بنزین را عادت كردن مردم به بنزین 700 تومانی اعلام كرد و نسبت به تولید بنزین در پتروشیمیها و توقف تولید برخی از محصولات پتروشیمی هشدار داد و گفت: مجلس طرحی را برای تامین منابع مالی ساخت پالایشگاه ها تدوین میكند.
به گزارش «پرشین خودرو»، سیدمسعود میركاظمیدرباره آخرین وضعیت تولید و مصرف بنزین در ایران گفت: با توجه به اینكه سالانه حدود یك میلیون و ۳۰۰ خودرو وارد چرخه حمل و نقل كشور میشوند و از سوی دیگر مقدار ناچیزی از رده خارج میشوند، افزایش مصرف بنزین در داخل كشور امر بدیهی است.
نماینده مردم تهران، ری شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین عادت كردن به قیمتها مصرف بنزین را افزایش داده به طوری كه ابتدا با اعلام قیمت بنزین ۷۰۰ تومان مصرف به میزان قابل مشاهدهای كاهش پیدا كرد ولی پس از گذران زمان و عادت كردن به این قیمتها مصرف بنزین مجدداً اوج گرفت.
وی یادآور شد: در چنین شرایطی كه مصرف افزایش مییابد باید عرضه بنزین هم افزایش یابد از همین رو پالایشگاههای كشور همچون پالایشگاههای تهران، آبادان و اراك مشغول بهسازی افزایش تولید هستند علاوه بر اینكه به استانداردهای یورو ۴ و یورو ۵ هم نزدیك میشوند.
نظارت بر استانداردسازی بنزین وجود دارد
وزیر سابق نفت با بیان اینكه كمیسیون انرژی مجلس بر فرآیند استانداردسازی بنزینهای تولیدی نظارت جدی دارد ولی وارد اجرا نمیشود، ادامه داد: مجموعه نفت كشور نظارت دقیق بر تولیدات داخلی دارد و نگرانی از این جهت وجود ندارد.
میركاظمی مشكل اصلی شركت پخش و پالایش را كمبود منابع مالی برشمرد و گفت: زمانی كه فروش نفت داخل به طور كل به خزانهداری واریز میشود خزانه منابع لازم را در اختیار شركت پخش و پالایش قرار نمیدهد.
پالایشگاههای واگذار شده رغبتی به سرمایهگذاری ندارد
وی یادآور شد: در جریان واگذاریهای مجموعه نفتی به بخش خصوصی برخی پالایشگاهها كه سهام آنها واگذار شده به هیچ وجه رغبتی به افزایش تولید و بهینه سازی ندارند چرا كه به سرمایهگذاری بالایی نیاز دارد؛ چنانچه بانكها به آنها وام اختصاص دهند و منابع مالی آنها تأمین شود سرمایهگذاری در این بخش صورت میگیرد.
رئیس كمیسیون انرژی مجلس با بیان اینكه سرمایهگذاری در بودجه سال ۹۲ باید اصلاح شود، افزود: مشكل كمبود سرمایه نه تنها در بخش خصوصی بلكه در حوزه نفت هم وجود دارد و به حوزه نفت پیشنهاد داده شده كه اگر نیاز مبرم در این حوزه وجود دارد؛ طرح دو فوریتی برای تأمین منابع پالایشگاههای كشور و افزایش ظرفیت و تولید در كمیسیون تدوین و تصویب شود.
میركاظمی با یادآوری این مثال كه برخی پالایشگاهها مثل ستاره خلیج فارس ۳۶۰ هزار بشكه در روز میتوانند تولید داشته باشند، ادامه داد: این پالایشگاه هم به دلیل واگذاری بخشی از آن به بخش خصوصی به افزایش تولید رقبتی ندارند. در شرایط كنونی سهام كمتری از این پالایشگاه در اختیار وزارت نفت و سهام عمده آن مربوط به تأمین اجتماعی و نهادهای دیگر است.
عوقب تولید بنزین در پتروشیمیها
وی افزود: اگر سرمایهگذاریها به موقع باشد نیازی به واردات نداریم در این صورت ما صادركننده بنزین هم هستیم ولی اگر به دلایلی تكمیل پروژهها به تأخیر بیفتد پتروشیمیها هم برای پوشش تقاضا باید فعال شوند.
رئیس كمیسیون انرژی مجلس تصریح كرد: عرضه نباید از تقاضاعقب بماند به همین علت پتروشیمیهای كشور با تعطیل كردن بخشی از ظرفیتهای موجود خود به تولید بنزین روی آوردهاند تا این تقاضا تأمین شود و این اقدام از سر ناچاری است.
کد خبر 15386
نظر شما