پرشین خودرو: مدیرعامل اتحادیه شركتهای تعاونی حملونقل بار كشور با اشاره به اینكه 60 هزار خودرو فرسوده در بخش حمل و نقل باری فعال است، گفت: از مجموع 20 هزار خودروی شامل طرح نوسازی و تعویض در سال جاری، به دلیل عدم تأمین اعتبار در سال جاری چهار هزار خودرو در دستوركار نوسازی قرار می گیرد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، نوروزكیا اظهار داشت: خوشبختانه اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانهها توأم با اهتمام و هبستگی ملی مردم ایران بود و با اجرای این قانون در بخش حمل و نقل بار كشور هیچ مشكلی حادث نشد.
وی ادامه داد: طبق مصوبه رسمی ستاد اجرایی طرح هدفمندی یارانهها، افزایش 15 درصدی نرخ كرایه بخش حمل و نقلی كشور و افزایش بهای گازوئیل "نفتگاز " از 165 ریال به هزار و 500 ریال از بدو ابلاغ قانون در این بخش اعمال شد.
وی در پاسخ به این سؤال كه آیا افزایش نرخ كرایهها در این بخش متناسب با هزینهها و انتظارات رانندگان هست یا خیر؟، افزود: طی جلسات متعددی كه به این منظور با ستاد حمل و نقلی كشور داشتیم تصمیم بر این شد كه دولت لوازم جانبی از جمله رغن، لاستیك و قطعات خودرویی را به نرخ اسفند 88 در اختیار بخش حمل و نقل قرار دهد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی حمل و نقل بار كشور تأكید كرد: رشد 15 درصدی نرخ كرایههای وسائط حمل و نقلی كشور زمانی متناسب با هزینهها و انتظارات فعالان در این حوزه خواهد بود كه دولت به تعهدات خود در رابطه با تأمین و توزیع لوازم جانبی خودروها عمل و از افزایش قیمت ملزومات خودرویی جلوگیری كند.
وی با اشاره به اینكه ابزارهای كنترلی دولت نیازمند تقویت است، خاطرنشان كرد: مقدار گازوئیل مصرفی مورد نیاز بخش حمل و نقلی كشور آزاد تأمین میشود اما مطابق تدابیر كنترلی ستاد حمل و نقل سوخت مقرر شده است بخش حمل و نقلی از این پس بر اساس پیمایش مسیر حمل و نقل و میزان مصرف سوخت دریافت كند.
وی تصریح كرد: افزایش نرخ 15 درصدی كرایهها در مرحله پایلوت است، بر اساس گفتههای محمد رویانیان، دولت مكلف شده است كه گازوئیل مورد نیاز این بخش را به بهای150 تومان تأمین كند.
نوروزكیا ضمن تأكید بر اینكه تا پیش از این نرخ كرایهها در بخش حمل و نقل بار به صورت توافقی تعیین میشد، اظهار داشت: با هدفمندی یارانهها دولت به دنبال سازوكار مناسبی برای همگونسازی نرخ كرایهها و تصویب این سازوكار در قالب یك قانون اجرایی است كه اگر این اتفاق بیفتد نرخ كرایه وسائط نقلیه ناوگان حمل و نقل بار كشور نیز به صورت واحد تعیین و دریافت خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه در بخش حمل و نقل بار كشور بالغ بر 248 هزار دستگاه وسیله نقلیه باری در جابجاییها مشاركت دارند، ادامه داد: در حال حاضر حدود 60 هزار خودروی باری مازاد در چرخه حمل و نقلی كشور فعالیت دارند كه مصرف سوخت آنها بیش از حد استاندارد كشوری " 75 لیتر در هر 100 كیلومتر " است.
وی افزود: مطابق تصمیم اتخاذی در قالب طرح خروج خودروهای فرسوده از چرخه ناوگان حمل و نقلی كشور قرار بود طی سال جاری 10 هزار دستگاه از چرخه باری كشور خارج شوند.
وی با اشاره به اینكه طی سال 89 قرار بود از مجموع 60 هزار دستگاه خودرو باری فرسوده، 10 هزار دستگاه بهینهسازی و 10 هزار دستگاه از رده خارج شوند، تأكید كرد: به دلیل عدم تأمین اعتبارات لازم برای اجرای طرح مزبور قرار شده است در صورت تأمین اعتبار لازم طی ماههای باقی مانده تا پایان سال چهار هزار دستگاه نوسازی شود، البته هنوز به این سبب هیچ ابلاغیهای صورت نگرفته است.
مدیر عامل اتحادیه شركتهای تعاونی حمل و نقلبار كشور در خصوص ابزارهای حمایتی دولت از بخش حملونقلی بار كشور در زمان هدفمندی یارانهها، گفت: بر اساس تمهیدات اندیشیده شده دولت مكلف است لوازم جانبی مورد نیاز خودروهای باری را تأمین و به قیمت اسفند ماه 88 در اختیار رانندگان قرار دهد.
وی تصریح كرد: به لحاظ تأمین قطعات با كسری مواجه نیستیم و قطعات جانبی خودروهای باری به وفور در بازار موجود است تنها انتظار بخش حمل و نقلی كشور از بخش بازرگانی به خصوص اصناف، كنترل قیمت و كیفیت قطعات خودرویی مورد عرضه در بازار است كه در صورت تحقق این مهم افزایش 15 درصدی نرخ كرایهها كفاف انتظارات ما را میدهد.
کد خبر 1589
نظر شما