پرشین خودرو: عضو كمیته تخصصی كارگروه حمایت از تولید، توقف عرضه خودرو را موجب رشد بازار سیاه خودرو دانست و گفت: به دنبال توقف عرضه خودرو توسط خودروسازان، عرصه برای سودجویی واسطه ها و دلالان بازار خودرو بازتر می شود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از موج، آرمان خالقی با اعلام مطلب فوق، افزود: كاهش و یا توقف عرضه خودرو از سوی شركت های خودروساز داخلی علاوه بر اینكه شرایط مناسبی را برای جولان دلالان در بازار خودرو فراهم می آورد، همچنین موجب افزایش بی رویه قیمت خودرو در بازار آزاد نیز می شود.
به گفته وی، توقف فروش خودرو پیام خوبی برای بازار خودروی كشور نخواهد بود چرا كه این امر در نهایت منجر به دست به دست شدن حواله های خرید خودرو نزد مردم و نیز افزایش كاذب قیمت محصولات گروه خودرویی می شود.
وی در خصوص افزایش قیمت محصولات گروه خودرویی، اظهار داشت: تلاطم ایجاد شده در بازار موجب شده تا محاسبات اقتصادی تولیدكنندگان و مصرف كنندگان خودرو با نوسان روبرو شود.
وی نبود ثبات در بازار خودرو و شرایط حاكم بر اقتصاد كشور را از دلایل عمده عدم امكان برنامه ریزی توسط تولیدكنندگان داخلی عنوان كرد و افزود: هم اكنون تولید كنندگان خودرو در كشور به منظور ثبت سفارش و گشایش اعتبار برای تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیازخود، با مشكلات عدیده ای روبرو هستند.
عضوهیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت در ادامه در رابطه با لزوم بهبود و ارتقای سطح كیفی محصولات گروه خودرویی در كنار افزایش قیمت ها، اذعان داشت: با توجه به اینكه ارتقای سطح كیفی خودروها امری لازم و ضروری است اما باید به خاطر داشته باشیم كه افزایش فعلی قیمت ها تنها به دلیل شرایط و نوسانات ایجاد شده در بازار كشور است و نمی توان به ازای افزایش قیمت ایجاد شده در خودروها طلب ارتقای سطح كیفی خودروها را از شركت های خودروسازی داشت.
به گفته وی، افزایش قیمت ایجاد شده جبرانی برای افزایش قیمت مواد اولیه و قطعات مورد استفاده تولید كنندگان خودرو در كشور است.
خالقی همچنین بر ضرورت ایجاد توافق میان خودروسازان، مصرف كنندگان و دولت برای تعیین قیمت خودرو تاكید كرد و گفت: با چانه زنی نمی توان قیمت خودرو را تعیین كرد و مشخص شدن قیمت منطقی برای محصولات گروه خودرویی مستلزم ایجاد یك توافق نظر میان مثلث مذكور است.
وی با اعلام اینكه در شرایط موجود، افزایش قیمت خودرو امری طبیعی است، اضافه كرد: تعیین سقف افزایش قیمت خودرو از اهیمت ویژه ای برخوردار است و باید این امر به نحوی تحق یابد كه ضرر و زیان را برای تولید كننده و مصرف كننده فراهم نیاورد.
خالقی در پایان خاطرنشان كرد: با نگرش به قیمت های خروجی خودروها، می توان گفت كه قیمت محصولات گروه خودرویی با افزایش 60 درصدی روبرو شده است.
کد خبر 16030
نظر شما