پرشین خودرو: این روزها شایعات بنزینی آنچنان افزایش یافته که تشخیص درست از غلط دشوار شده است. برخی می گویند بنزین قرار است تک نرخی شود و برخی دیگر از افزایش قیمت این فرآورده خبر می دهند.
به گزارش «پرشین خودرو»، برخی قیمت واقعی بنزین را هزار تومان اعلام می کنند و برخی دیگر مدعی هستند که قراراست بنزین 400 تومانی حذف شود.
این درحالی است که مدیرعامل شرکت ملی پالای و پخش فرآورده های نفتی تمام این اخبار را تکذیب می کند و درعین حال از عدم افزایش قیمت و تغییر سهمیه های بنزین تا آخر امسال خبر می دهد.
براساس اظهارات علیرضا ضیغمی قیمت و سهمیه بنزین تا پایان امسال هیچ تغییری نخواهد کرد چراکه خوشبختانه هم اکنون پالایشگاه های کشور با حداکثر ظرفیت خود فرآورده های نفتی را تولید می کنند.
شایعات از جایی کلید خورد که سازمان هدفمندی یارانه ها بدون هیچ دلیل منطقی دستور حذف 200 لیتر از بنزین آزاد خودروهای شخصی را صادرکرد.
با وجود گذشت بیش از 15 روز از اتخاذ چنین تصمیمی با اینحال هنوز هم در شرایطی که متقاضیان بنزین آزاد اغلب در هنگام سوخت گیری از کارتهای جایگاهداران استفاده می کنند تنها دلیل روشن برای اتخاذ چنین تصمیمی به سخنان مدیرروابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در گفت وگو با خبرآنلاین بر می گردد:شارژ کردن ماهانه 500 لیتر بنزین آزاد بار سنگینی بر سامانه تحمیل می کرده و برهمین اساس ستاد هدفمندی یارانه ها این رقم را کاهش داده است.
توضیحات بیشتر شهیدی در ادامه گزارش خواهد آمد.
اما برخی از کارشناسان معتقدند حذف 200 لیتری بنزین آزاد و یا همان نیمه یارانه ای در کارتهای خودروهای شخصی در راستای تصمیمی صورت گرفته که براساس آن سهمیه های 400 تومانی حذف و بنزین تک نرخی و به قیمت 700 تومان عرضه شود.
این درحالی است که این گمانه زنی توسط رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تایید نمی شود و در عین حال تاکید می کند این شرکت دستورات ستاد هدفمندی یارانه ها را اجرایی می کند و خود نقشی در سیاست گذاری ندارد.
براساس اظهارات شهیدی، کاهش سهمیه بنزین نیمه یارانه ای خودروهای شخصی و آژانس ها و خودروهای مسافربر شخصی دوگانه سوز در شهریورماه توسط ستاد هدفمندی به آنان ابلاغ شده و موظف بوده اند از اول مهرماه اینکار را انجام بدهند.
وی در پاسخ به این سوال که اتخاذ چنین تصمیمی چه سیاست اجرایی را دنبال می کرده است آنهم در شرایطی که اکثر مردم بنزین آزاد خود را از طریق کارتهای سوخت جایگاه ها دریافت می کنند، متذکرشد: ستاد هدفمندی یارانه برای کاهش بار سامانه آنهم در شرایطی که هیچ کس از این سهمیه به طور کامل استفاده نمی کرده است چنین تصمیمی گرفته است.
وقتی از شهیدی می پرسیم که مگر این 500 لیترها در هرماه برروی هم انباشته می شوند، تاکید می کند: خیر در هرماه این سهمیه کاملا حذف و سهمیه جدید جایگزین می شود.
اتخاذ چنین تصمیمی در حالی است که روزانه حدود 60 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود و با توجه به افزایش نرخ ارز قیمت این فراورده بسیار بالاتر از نرخ فروش آن در کشور است.
بنابراین آنچه که می توان به یقین حدس زد آنهم در شرایطی که همین تفاوت قیمت باعث از سر گرفتن قاچاق بنزین در کشور شده این است که به نظر می رسد ستاد هدفمندی یارانه ها به دنبال راهکاری برای مهار قاچاق بنزین و حل مشکل رشد مصرف این فراورده در کشور است و به زودی باید شاهد اجرای سیاستی جدید در این خصوص بود.
کد خبر 16050
نظر شما