پرشین خودرو: رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفت: احراز صلاحیت متقاضیان گواهینامه رانندگی از آموزشگاهها سلب و به افسر شاغل در راهور سپرده شد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، سردار اسکندر مومنی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی اظهار داشت: اصلاح گواهی نامهها از نیمه دوم سال شروع شده که در حال حاضر گواهی نامههای صادره دارای اعتبار 10 ساله هستند. البته این اعتبار تا سن 63 سال است و افراد بین 65 تا 70 سال از گواهینامه 5 ساله و افراد بالای 70 سال نیز از گواهی نامه 2 ساله استفاده خواهند کرد.
مومنی با اشاره به تحول در نظام آموزشی گفت: تعداد گواهینامه در حوزه خودرو از 6 مورد به 3 مورد کاهش پیدا کرده و در حال حاضر گواهینامه پایه یک برای خودروهای سنگین، گواهینامه پایه سه برای خودروهای سبک و پایه یک برای نیمه سنگین صادر میشود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی ادامه داد: احراز نهایی صلاحیتها توسط افسر شاغل در راهور صورت میگیرد و دیگر در اختیار آموزشگاهها و افسران بازنشسته نیست.
وی با بیان اینکه این موضوع مهمترین بخش تحول است گفت: فرد متقاضی حتی اگر دورههای آموزشگاه را هم دیده باشد باید مهارت عملی، دانش تئوری و امادگی پذیرش مسئولیت توسط افسر راهور احراز شود.
مومنی گفت: امیدواریم تا پایان امسال این دو بخش که کار آنها آغاز شده به پایان برسد.
وی ادامه داد: تصمیمی که در خصوص خودروهای حمل و نقل عمومی با همکاری وزارت راه گرفته شده این است که اگر راننده یک تصادف منجر به فوت با جرح داشته باشد دفتر گواهینامه باطل میشود و اجازه رانندگی ندارند و پس از طی دوره لازم و احراز صلاحیت دوباره میتوانند مشغول به کار شوند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی درباره نظر نهایی پلیس در زمینه حادثه اتوبوس دانش آموزان خوزستان گفت: نظر قطعی اعلام و به مرجع قضایی ارسال شد.
وی افزود: مقصر اول در این حادثه راننده اتوبوس بود که خودرویی که نقص فنی مستمر داشته را به حرکت درآورده است در لحظه حادثه خودرو ترمز بریده و تخلیه کامپیوتر و «جی پی اراس» نشان میدهد این خودرو نقض فنی مستمر داشته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفت: مقصر دوم تعاونی مربوطه بوده که در وظایف خود کوتاهی کرده و مرکز معاینه فنی مقصر سوم است. این خودرو حدود یک ماه قبل از حادثه معاینه فنی اخذ کرده و اگر معاینه فنی یک ماه هم اعتبار نداشته باشد به چه دردی می خورد.
مومنی گروه سازنده خودرو را چهارمین مقصر این سانحه اعلام کرد و افزود: ستونهای این خودرو اصلا مستحکم نیستند و حتی یک بار هم نتوانست معلق بزند خودرو دوبار به گاردریل برخورد کرده و از سرعت آن کاسته شده بود. در ادامه خودرو به پهلو واژگون شده و روی سقف فرود آمد و کاملا سقف جمع شد علت آن ضعف بالای ستون بود.
مومنی ادامه داد: به دلیل اینکه نمایندگی این خودرو در سمنان است مقصر تعیین شد و اگر ستون این خودرو قدرت بیشتری داشت روی سقف جمع نمی شد در واقع اکثر دانش آموزان به همین دلیل فوت کردند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی همه این مقصرها باید پاسخگو باشند علاوه بر راننده هر کسی سهمی داشته باشد بی تردید پلیس آن را اعلام می کند و از ایفای حقوق مردم کوتاه نمی آید.
کد خبر 16367
نظر شما