پرشین خودرو: عوامل مختلفی سبب شد تا بازار خودروی دنیا در سال 2010 میلادی بازاری منحصر بهفرد و متفاوت باشد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، در این سال خودروهای تمام الکتریکی در نمایشگاههای خودرو به معرض دید عموم قرار گرفتند و کاهش قیمت بنزین در بازار جهانی سبب شد تا بر شمار مصرف کنندگان خودروهای بنزینی در دنیا اضافه شود.
در این سال همچنین برندهای مطرح دنیا چندین مدل تازه خودرو را به بازار عرضه کردند که نتیجه آن افزایش فرصتهای خرید و امکان انتخاب برای مصرف کنندگان بود.
البته بحران اقتصادی دنیا که موجب ورشکستگی خودروسازان و عملکرد نسبتا ضعیف برخی از برندها به خصوص برندهای آمریكایی هم شده بود موضوع دیگری است که سال 2010 را نسبت به سالهای قبل از آن متمایز میکند.
در این مقاله بر آن شدیم تا برندگان و بازندگان بازار خودرو در سال 2010 میلادی را معرفی کنیم.
این برندگان و بازندگان با توجه به عملکردشان در بازار خودروی آمریكا معرفی میشوند زیرا بازار آمریكا همواره در زمره مهمترین بازارهای خودرو در دنیا بوده و بحران اقتصادی دو سال گذشته هم بیشترین اثر را روی این بازار بر جای گذاشته بود.
بزرگترین برندگان بازار خودرو
فورد: طبق گزارش مرکز مطالعات بازار خودروی آمریكا در سال 2010 میلادی فورد یکی از بزرگترین برندگان بازار خودرو بود. این برند تنها برند آمریكایی بود که توانست بدون اعلام ورشکستگی در عرصه صنعت خودروسازی باقی بماند. همین مساله سبب شد تا طرفداران محصولات این برند در آمریكا افزایش یابد و سطح فروش آن رشد کند. آمارها نشان میدهد در یازده ماه اول سال 2010 میلادی فروش فورد در بازار جهانی 23 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از ان رشد کرد. در این سال فورد توانست به عنوان دومین خودروساز پر فروش در بازار آمریكا معرفی شود و شرکت خودروسازی تویوتا موتور را پشت سر بگذارد. در این سال شرکت فورد مدلهای تازهای به بازار عرضه نکرد و دلیل آن تلاش برای باقی ماندن در عرصه بازار خودرو در جریان بحران شدید اقتصادی بود.
هیوندایی: یکی دیگر از برندگان بازار خودروی آمریكا در سال گذشته میلادی شرکت خودروسازی هیوندایی موتورز بود. این شرکت خودروسازی که در سالهای گذشته به خصوص در جریان جام جهانی فوتبال تلاش زیادی برای معرفی خود به مردم دنیا و بازاریابی کرده بود، در سال 2010 میلادی توانست رشد بیش از 15 درصدی فروش را در بازار آمریكا تجربه کرده و رکورد فروش سالانه خودرو در این کشور را بشکند. در این سال هیوندایی خودروی لوکس equus را به بازار عرضه کرد که موفقیت بزرگی برای کل شرکت به همراه آورد. همچنین طبق اخبار رسیده، هیوندایی یک خودرو تازه را در نیمه اول سال 2011 میلادی عرضه خواهد کرد. هیوندایی در سال گذشته میلادی به عنوان یکی از برندهای تولیدکننده خودروهای قابل اعتماد در آمریكا شناخته شد و کیفیت بالای محصولاتش، زمینه را برای رشد فروش بیشتر آنها در بازار فراهم آورد.
کیا: یکی دیگر از برندگان بازار خودرو در سال گذشته برند خودروسازی کیا بود. این برند در سال گذشته رکورد فروش خود در بازار آمریكا را شکست و توانست درآمد زیادی بهدست آورد. البته کیا در سال قبل مدلهای تازهای به بازار عرضه نکرد.
Audi : در میان برندهای اروپایی از قبیل مرسدس بنز و بی ام و، برند audi یکی از موفقترینها در سال 2010 میلادی بود. این برند با ارائه مدلهای تازه و بسیار لوکس به بازار خودرو، توانست سهم بزرگتری از بازار خودروهای لوکس را در آمریكا به خود اختصاص دهد. این برند در سال گذشته رشد 19 درصدی فروش را در آمریكا تجربه کرد و رکورد تازهای را به ثبت رساند.
بازندگان بزرگ بازار خودرو
کرایسلر: به جرات میتوان گفت یکی از بزرگترین بازندگان بازار خودرو در کشور آمریكا، شرکت خودروسازی کرایسلر بود. این شرکت که در جریان بحران اقتصادی مجبور به اعلام ورشکستگی شد، بعد از مدت کوتاهی به بازار بازگشت، ولی قدرت کافی برای رقابت با دیگر شرکتهای حاضر در بازار را نداشت و همین مساله سبب شد تا وضعیت بدتری نسبت به سال قبل از آن پیدا کند. واگذاری بخشی از سهام کرایسلر به شرکت فیات ایتالیا هم نتوانست کمکی به این برند کند و کرایسلر در سال گذشته میلادی نه تنها رشدی را در فروش مشاهده نکرد، بلکه شاهد کاهش استقبال از مدلهای تازه خود نیز بود. در سال گذشته حجم بدهیهای این برند و شریک تازهاش یعنی فیات ایتالیا رشد کرد، به نحوی که کرایسلر هم اکنون در زمره ضعیفترین برندهای خودروسازی درآمریكا قرار دارد.
سوزوکی: شرکت سوزوکی موتورز در سالهای قبل از بحران اقتصادی، شرایط بسیار مناسبی داشت و یکی از خودروسازان پرکار در دنیا بود، ولی به نظر میرسد در جریان بحران اقتصادی، یک توقف موقتی را در روند کاری خود تجربه کرده است. در سال گذشته تولید دو مدل خودروی سوزوکی در بازار خودروی دنیا متوقف شد و هم اکنون به ندرت کسی یافت میشود که خودروی کیزاشی را به عنوان یکی از محصولات موفق سوزوکی در بازار بشناسد. با این حال، انتظار میرود سال 2011 میلادی سال موفقتری برای این برند ژاپنی باشد.
تویوتا: برندی که روزگاری به عنوان موفقترین خودروساز آسیایی شناخته میشد، به دلیل اشتباهات مختلفی که در بخش فنی آن اتفاق افتاد و زمینه را برای فراخوانهای پی در پی فراهم کرد، به عنوان یکی از برندهای نا موفق یا به تعبیر بهتر یکی از بازندگان بازار خودرو در سال گذشته معرفی شد. در سال گذشته فروش برندهای مطرح تویوتا یعنی کمری و کرولا در بازار آمریكا با افت شدیدی همراه شد و این شرکت سهم بزرگی از بازار آمریكا و دیگر نقاط دنیا را به رقبای خود واگذار کرد. دستاندرکاران بازار خودرو انتظار دارند تویوتا سال 2011 میلادی را با موفقیت بیشتری آغاز و بخشی از زیان سالهای گذشته را جبران کند.
کد خبر 1692
نظر شما