پرشین خودرو: جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از معرفی حدود 100 سازمان و تولیدکننده خودروی مقصر در تصادفات رانندگی در تهران به مراجع قضایی در سال جاری خبر داد و گفت: بر اساس آمارها، 66 درصد کشتههای تصادفات آبان ماه در پایتخت، عابران پیاده، 18 درصد راننده و سرنشین و 16 درصد راکب یا تک نشین موتورسیکلت بودهاند.
به گزارش «پرشین خودرو»، سرهنگ جمال بذرافشان، در جلسه مدیریت صحنه تصادفات تهران بزرگ با اشاره به ماده 14 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و تبصرههای 1 و 2 آن گفت: بر این اساس در تصادفات رانندگی که فقط منجر به خسارات مالی میشود رانندگان مکلفند در صورت قابل انتقال بودن وسایل نقلیه، با امکانات موجود، محل استقرار چرخها را علامتگذاری کرده و بلافاصله وسایل نقلیه خود را به منظور رفع سدمعبر به کنار راه منتقل و سپس عنداللزوم درخواست حضور کارشناس تصادفات کنند و در صورت امتناع از اقدام فوق مأموران راهنمایی و رانندگی به نحو مقتضی اقدام کنند و چنانچه بهعلت وقوع تصادف منجر به جرح یا فوت، جسد یا اجسام دیگری مانع عبور وسایل نقلیه یا اخلال در نظم شده باشد مأموران انتظامی مکلفند با علامتگذاری محل استقرار جسد و اجسام، آنها را از مسیرهای حرکت خارج و تا انجام تشریفات قانونی توسط مقامات مسؤول صحنه تصادف را حفظ کنند.
وی با اشاره به اینکه 85 درصد مجروحان و متوفیان تصادفات رانندگی پایتخت توسط اورژانس و پنج درصد توسط خودروهای پلیس منتقل میشوند، گفت: 56 درصد محل فوت متوفیان تصادفات پایتخت در بیمارستان، پنج درصد در محل و مابقی در حین انتقال است.
جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ به آمارهای سازمان پزشکی قانونی اشاره کرد و گفت: شدت تصادفات فوتی در سال 90، دو درصد و جرحی سه درصد کاهش داشته است.
بذرافشان با اشاره به اینکه در سال 89 از هر یکصد مجروح تصادف رانندگی در پایتخت 2.8 نفر فوت شدهاند، گفت: این رقم در سال گذشته به 2.4 کاهش یافته است.
وی به برخی مشکلات صحنههای تصادفات رانندگی اشاره کرد و افزود: متاسفانه بعضا اورژانس مسافتهای طولانی را برای مصدومان طی کرده و آنها را به بیمارستانهای خاص منتقل میکند. از سوی دیگر استقرار وسایل نقلیه آتشنشانی نیز در محل حادثه نامرتب بوده و این امر موجب سد معبر و ایجاد مشکلات ترافیکی میشود.
جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ یکی از مشکلات تصادفات پایتخت را عدم جمعآوری به موقع ضایعات به جا مانده از صحنه تصادف توسط شهرداری عنوان کرد و گفت: در عین حال در بخش پزشکی قانونی نیز بعضا به دلیل دیر رسیدن کارشناسان پزشکی قانونی، شاهد تجمع افراد در محل حادثه و مشکلات حاشیهای این مسئله هستیم.
بذرافشان در پایان از تمامی دستگاههای ذیربط در جلسه خواست که مشکلات را بررسی و نسبت به رفع آنها هر چه سریعتر اقدام کنند.
فقدان سیستم مدیریت فرماندهی یکپارچه در بحث تصادفات در کشور
دکتر هوشنگ فولادی، مدیر مرکز اورژانس تهران در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه سیستم مدیریت فرماندهی یکپارچه در بحث تصادفات در کشور وجود ندارد، گفت: همین امر موجب شده که هر یک از واحدهای امدادی و عملیاتی در بخش خود توسعه پیدا کرده و توسعه آنها با یکدیگر هماهنگ نباشد.
وی با اشاره به اینکه ماموران اورژانس در صورت ضرورت کشتههای تصادفات را منتقل میکنند، اما بر اساس قانون، اورژانس حق تحویل جسد به بیمارستان را ندارند، چرا که بیمارستانها مرده را از ما تحویل نمیگیرند.
مدیر مرکز اورژانس تهران با اشاره به اینکه بیمارستانهای خاصی برای پذیرش بیماران تصادفی در نظر گرفته شده است، علت این امر را تمرکز امکانات درمان تصادفات در تعدادی از بیمارستانها عنوان کرد و گفت: بدین ترتیب اورژانس نمیتواند مجروحان تصادفات را به هر بیمارستانی منتقل کند، چرا که این امکانات در هر بیمارستانی وجود ندارد.
فولادی با اشاره به اینکه تهران نیازمند 300 پایگاه اورژانس است، گفت: این در حالیست که هماکنون 140 پایگاه داریم و حدود 160 پایگاه اورژانس در پایتخت کم داریم که امیدواریم با برنامهریزیهای صورت گرفته هر چه سریعتر به این رقم برسیم.
وی در عین حال به وضعیت خودروهای اورژانس اشاره کرد و گفت: متوسط عمر خودروهای اورژانس به 10 سال نمیرسد، یعنی این خودروها با توجه به اینکه یکی از به روزترین خودروهای جهان در بحث امدادرسانی هستند، هنوز طول عمر مفیدشان تمام نشده است.
وی در عین حال پیشنهاد کرد: یک خط مستقیم بیسیم بین اورژانس، آتشنشانی و پلیس برای تصادفات رانندگی ایجاد شود.
فعالیت بیش از 200 پایگاه امداد و نجات جادهای جمعیت هلالاحمر در کشور
دکتر داریوش جواهری، مدیر جمعیت هلالاحمر شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به وجود بیش از 200 پایگاه امداد و نجات جادهای جمعیت هلالاحمر، گفت: 10 پایگاه از این تعداد در تهران واقع است.
اختصاص خط تلفن ویژه حضور کارشناسان پزشکی قانونی به صحنه تصادفات فوتی پایتخت
دکتر نازپرور، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه از زمان بروز تصادفات تا انتقال جسد را به پای پزشکیقانونی مینویسند، گفت: این درحالیست که ما علم غیب نداریم و باید به ما اطلاع دهند تا نسبت به جابجایی جسد اقدام کنیم.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون، حضور آمبولانسهای پزشکی قانونی در صحنه مرگ تنها با دستور مقام قضایی انجام میشود، افزود: خوشبختانه با دستور دادستان تهران، این مشکل برطرف شده و هماکنون با اعلام پلیس راهور یا کلانتری به پزشکی قانونی، نسبت به انتقال اجساد اقدام میکنیم.
وی از اختصاص تلفن خاص برای پلیس راهور تهران جهت اطلاع در خصوص رسیدن کارشناسان به صحنه تصادفات فوتی پایتخت خبر داد و گفت: اگر در این خصوص مشکلی وجود دارد، به ما اعلام کنید تا سریعا رسیدگی کنیم.
نازپرور با اشاره به اینکه از اول آبان ماه سال جاری شهرداری تهران پذیرفته است که اجساد بیمارستانی و یا آنهایی که در خانه فوت میکنند را با آمبولانسهای خود منتقل کنند، گفت: در عین حال دو دستگاه آمبولانس برای وقایع تصادفات فوتی پایتخت در ساعات کشیک در نظر گرفته شده است، تا به صحنه تصادفات برسند که زمان رسیدن به صحنه تصادفات توسط این آمبولانسها حداکثر 1.5 ساعت است.
وی با تقدیر از مجوز پلیس راهور مبنی بر استفاده آمبولانسهای پزشکی قانونی از خطوط ویژه از سال گذشته، گفت: اگر قصوری باشد باید پیگیری و آن را اصلاح کنیم.
وی در عین حال از اورژانس خواست در موارد خاص جسد را از صحنه به کلانتری یا سردخانه بیمارستان منتقل کرده تا صحنه تصادف جمع شود و پس از آن کارشناسان پزشکی قانونی جسد را تحویل بگیرند.
سازمان آتشنشانی بین چهار تا پنج دقیقه به صحنه حوادث رانندگی میرسد
به گزارش ایسنا، سعید علیزاده، نماینده سازمان آتشنشانی نیز در این جلسه گفت: سازمان آتشنشانی بین چهار تا پنج دقیقه به صحنه حوادث رانندگی میرسد و به دلیل اینکه مجبوریم از برخی تجهیزاتمان استفاده کنیم، در زمان اولیه رسیدن به صحنه، نامرتبی چیدمان خودروها را داریم که این امر بار ترافیکی ناخواستهای را ایجاد میکند، اما قطعا پس از این امر خودروها به منتهی علیه سمت راست منتقل میشوند. در عین حال تلاش میکنیم تا این چیدمان نیز اصلاح شود.
وی در خصوص اعزام جرثقیلهای متناسب با خودروهای سنگین به صحنه تصادفات رانندگی، گفت: برابر نیاز و درخواست ارائه شده، جرثقیل اعزام میکنیم، اما تلاش خواهیم کرد تا در این خصوص تدبیر ویژهای بیندیشیم.
سرهنگ بذرافشان، جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نیز در جمعبندی جلسه گفت: تلاش خواهیم کرد تا هماهنگی دستگاههای ذیربط برای رسیدن به صحنه تصادفات را افزایش دهیم. در عین حال از شهرداری نیز میخواهیم در خصوص تخلیه نخاله در بزرگراههای تهران خصوصا در ساعات پایانی شب توسط برخی کامیونهای متخلف نظارت بیشتری داشته باشند تا موجبات بروز تصادفات فراهم نشود.
در پایان این جلسه مقرر شد برگزاری این جلسه به صورت دورهای ادامه یابد.
کد خبر 17685
نظر شما