پرشین خودرو: افزایش قیمت خودرو در سال جاری که متعاقب آن در بازار خودرو مشکلات بیسابقهای را باعث شد، همچنان ادامه داشته و با وجود راهکارهای مختلف مسئولان، کماکان شاهد گرانشدن این کالا در کشور هستیم.
به گزارش «پرشین خودرو»، اکثرکارشناسان و نمایندگان مجلس علت این شرایط را به ویژه در سال جاری، کاهش تولید میدانند و معاون وزیر صنعت هم روز گذشته در صحبتهایش اعلام کرد که روند تولید خودرو در ۹ ماهه ابتدای امسال ۴۵ درصد نسبت به سال قبل کاهش نشان میدهد.
وی همچنین از صدور دستور توسط رئیسجمهور برای مبنا قرار گرفتن ارز مبادلهای در قیمتگذاری خودرو خبر داد.
حالا باید دید با این دستور چه تغییری در روند گرانی خودرو ایجاد میشود؛ آیا گرانی متوقف میشود یا خیر؟
طبق گفته محسن صالحی نیا، تغییرات قیمتی برمبنای ارز مبادلهای در خودروهای مختلف نسبت به ارز بری خودرو متفاوت است و در حال حاضر به دلیل آنکه خودروسازان به صورت ارزی و بر مبنای ارز مبادلهای خرید میکنند، رئیس جمهور معتقدند باید قیمت گذاری براساس ارز مبادلهای صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به اینکه مطابق آخرین مصوبات، عرضه محصولات باید با ارز مبادلهای قیمتگذاری شود، افزود: بر همین اساس سازمان حمایت مبنای محاسباتی را در قیمتگذاری خودرو ارز مبادلهای قرار میدهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید براینکه هدف از اتخاذ این تصمیم کاهش تفاوت قیمت خودرو در کارخانه با قیمتهای حاشیه بازار است، بیان کرد که رئیسجمهور معتقد است که برای قیمت تمام شده خودرو و ارائه آن به مصرفکنندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت روشهای متفاوتی را باید طراحی کند که بر مبنای آن، قیمت خودرو در بازار به قیمت تولید در کارخانه نزدیک به نرخ تعادلی برسد.
صالحی نیا در پاسخ به این پرسش که همچنان قیمت خودرو در بازار در حال افزایش است و خودروسازان مختلف به بهانه دریافت مصوبه افزایش قیمت از سازمان حمایت محصولات خود را با قیمتهای متفاوتی به بازار عرضه میکنند، گفت: تغییرات قیمتی بر مبنای ارز مبادلهای در خودروهای مختلف نسبت به ارزبری خودرو متفاوت است و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان باید شرایط را به نحوی پیش برد که این درصد تغییرات قیمتی بهصورت معقول تعیین شود.
به گزارش اقتصاد ایران آنلاین، وی با اشاره به اینکه وضعیت صنعت خودرو به لحاظ تولید در ماههای گذشته نسبت به سال قبل کاهش داشته است، خاطرنشان کرد: روند تولید خودرو در ۹ ماهه ابتدای امسال ۴۵ درصد نسبت به سال قبل کاهش نشان میدهد که البته این کاهش در بخش خودروهای سواری سبک کمتر و در مورد خودروهای سنگین بیشتر بوده است. این مقام مسئول در وزارت صنعت در حالی از کاهش آمار تولید خودرو در سالجاری خبر داد که پیشتر مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت به خودروسازان قول داده بود کاهش تولید را جبران کنند و روند افزایشی را در پیش بگیرند، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: ایرانخودرو از ابتدای دی ماه تولید خود را به روزانه ۲ هزار دستگاه و سایپا به روزانه ۱۷۰۰ دستگاه رسانده است که البته بر اساس جلسه مشترک دولت با خودروسازان مقرر شد که تا انتهای سال با حمایت های دولت، تولید افزایش یابد.
صالحی نیا از جمله دیگر مباحث مطرح شده در جلسه دولت با خودروسازان را بومی سازی و ارتقای کیفیت ذکر و تصریح کرد: البته قیمت خودرو نیز باید مدیریت شود تا اختلاف قیمت در کارخانه با حاشیه بازار به حداقل رسد.در ۹ ماهه ابتدای امسال ۶۷۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده است.
طاهری: به جای این کارها،تولید را افزایش دهند
گفتنی است برخی نمایندگان مجلس به دستور رئیس جمهور واکنش نشان داده اند.
الیاس طاهری نماینده مردم اقلید در این خصوص به تهران امروز گفت: متاسفانه رئیسجمهور بدون توجه به درخواستهای نمایندگان و اقتصاددانان تا کنون برنامه های خود را پیش برده است.
ایشان بدون توجه به وضعیت و صلاح مردم و همچنین بدون برنامه ریزی های کارشناسی شده، تصمیمات خود را عملی میكنند.
دستور رئیس جمهور مبنی بر اینکه ارز مبادله مبنای قیمت گذاری خودرو خواهد شد روز گذشته از طرف معاون وزیر صنعت اعلام شد. اما اینکه آیا این تصمیم چه تاثیری در متعادل ساختن قیمت خودرو خواهد داشت سوالی است که در این میان مطرح می شود.
نماینده مردم اقلید در این خصوص به تهران امروز میگوید: این تصمیم رئیسجمهور هم مانند دیگر تصمیمها و برنامه هایش بدون توجه به نظرات کارشناسان و حتی نمایندگان انجام خواهد گرفت. زیرا ایشان تاکنون هیچ اهمیتی به نقطه نظرات دیگران ندادهاند.
عضوکمیسیون صنایع در پاسخ به اینکه آیا مجلس واکنشی در برابر این تصمیم خواهد داشت میگوید: چه واکنشی؟ تا به حال تمام بحث و جدلها و واکنشها بی نتیجه و بی اثر بوده است و دیگر امیدی به این تذکرات نیست. اما این تصمیم احمدی نژاد آیا تاثیری در تعدیل قیمت خودرو خواهد داشت و با توجه به افزایش قیمت خودرو، میتوان این کالا را با ارز مبادلاتی محاسبه کرد؟
طاهری در این خصوص معتقد است: به دلیل اینکه حداکثر مواد اولیه تولیدی خودروها، داخلی است پس به الطبع این محاسبه نمیتواند تاثیرگذار باشد.
وقتی قیمت محصولات داخلی است دیگر، ارز وارداتی یا آزاد یا مرجع نمیتواند مبنای محاسبه قرارگیرد. برای حل این مسئه باید کارگروهی تشکیل شود و قیمت گذاری محصولات داخلی را بسیار منصفانه و به نفع مردم جامعه انجام دهد.
محسن صالحینیا در نشست خبری دیروز هدف دولت از این اعلام را به تعادل رساندن قیمت خودرو بین بازار آزاد و رسمی بیان کرد و گفت: هدف اصلی دولت این است که تفاوت قیمت خودرو در کارخانه را با قیمتهای حاشیهای بازار از میان بردارد و بازار خودرو به نرخ متعادلی برسد.
اما الیاس طاهری در مقابل میگوید: چرا در سالهای قبل تر، قیمت خودرو ثابت بود و چنین بحرانی وجود نداشت و معضلی با عنوان بازار حاشیه ای که تقاوت اینچنینی که در حال حاضر بین بازار آزاد و قیمت در نمایندگی هاست، وجود نداشت؟
او میافزاید: برای رسیدن به تعادل و شکستن بازار حاشیه ای، باید تمام انرژی را برروی تولید گذاشته و با افزایش تولید قیمتها را ثابت کنیم.
طاهری با گلایه از اینکه چرا تولید را تا به این حد کاهش دادهاند و باعث به وجود آمدن چنین تورمی در نرخ خودروشدهاند؟ میگوید: کاهش تولید دلیل اصلی به وجود آمدن چنین وضعی در سال جاری شده است و از طرفی روند قیمتگذاریها هم منصفانه نبود.
حسینی: با این تصمیم میخواهند قیمت خودرو را آزاد کنند
یک عضو کمیسیون صنایع با کنایه نسبت به تصمیم دولت معتقد است: تمام این برنامهها و تصمیمها به دلیل این است که میخواهند به نوعی قیمت خودرو را آزاد کنند.
سید هادی حسینی با انتقاد ازوضع نابسامان بازار خودرو در کشور به تهران امروز میگوید: در خصوص قیمتگذاری خودرو، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، اصلیترین مرجعی است که باید دخالت کند اما عدم دخالت و حمایت این سازمان در بحث قیمتگذاری خودرو بخصوص در سال جاری بسیار تاملبرانگیز است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه عدم دخالت سازمان حمایت باعث شده است که خودروساز هر بلایی که میخواهد بر سر مردم و خریداران بیاورد، میگوید: به دلیل انحصاری بودن تولید خودرو در کشور، خودروساز هر تصمیمی بگیرد، میتواند به راحتی انجام دهد و از طرفی به دلیل اینکه نمایندگیهای فروش هم متاسفانه تحت نظارت کامل خودروساز نیستند، بنابراین در حال حاضر با چنین بازار آشفتهای مواجه هستیم.
نماینده مردم قائمشهر و سوادکوه می افزاید: به دلیل اینکه در سالجاری تولید خودرو را کاهش دادند در مقابل، هجوم خریداران و متقاضیان باعث به وجود آمدن بازار مجازی شد و قیمتها روزبهروز افزایش یافت.
حسینی معتقد است: ازطرف دیگر میتوان دلیل افسارگسیختگی بازار خودرو را عدم رقابت بین بازار داخل و خارج بیان کرد زیرا اگر خودروسازان داخلی، رقیب سرسختی مانند بهترین خودورسازان خارجی داشتند دیگر نمیتوانستند اینگونه با کیفیتهای پایین، درخواست افزایش صعودی خودروهایشان را دهند.
او همچنین درخصوص تصمیم دولت (تعیین قیمت خودرو برمبنای ارز مبادلهای) میگوید: اگر گمرک آزاد شود، تعرفهها رابردارند یا حداقل کاهش دهند و خودروهای با کیفیت خارجی را وارد کنند، خودروساز داخلی مجبور میشود سطح کیفی کالایش را بالا ببرد زیرا در غیر این صورت دیگر محصولاتش متقاضی نخواهند داشت و این اتفاق باعث ایجاد رقابت خواهد شد و در این شرایط میتوان قیمت خودروهای داخل را نه تنها با ارز مبادلهای بلکه با ارز آزاد هم تعیین کرد اما فقط در خصوص چنین رقابتی.
جزئیات پیش فروش محصولات پارس خودرو اعلام شد
این درحالی است که شرکتهای انحصاری خودروسازی درحال پیش فروش محصولات خود هستند. روزگذشته شرکت پارس خودرو، پیش فروش ویژه محصولاتش را به مناسبت دهه فجراعلام کرد.
در این طرح خودروهای تندر۹۰ E۲ با پیش پرداخت ۱۵ میلیون و خودرو پارس تندر با ۱۷ میلیون تومان با موعد تحویل تیر، مرداد و شهریور ۹۲و سود مشارکت ۷درصد و انصراف ۵درصد درمعرض فروش قرارگرفتهاند.
بر اساس این گزارش خودرو مگان نیز با شرایط پرداخت ۴۰ میلیون تومان و با سود مشارکت ۸درصد و انصرف ۶درصد و تحویل تیر، مرداد و شهریور۹۲ نیز آماده ثبتنام است.
علاوه بر این، خودرو تیانا با پیش پرداخت ۷۰ میلیون تومان با موعد تحویل تیر ۹۲ و سود مشارکت۱۶درصد و انصراف ۱۴ درصد و همچنین خودرو پیکاپ با پیش پرداخت ۳۵ میلیون تومان با موعد تحویل خرداد و تیر ۹۲با سود مشارکت و انصراف به ترتیب ۱۵ و ۱۳درصد نیز جزو سبد محصولات این طرح هستند.
کد خبر 18945
نظر شما