پرشین خودرو: ارزش دفتری صنعت تایر ایران حدود 12 هزار میلیارد ریال است که 64 درصد آن را سرمایه در گردش تشکیل می دهد.
به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، اکبر توانا دبیر انجمن صنعت تایر ایران، فقدان برنامه توسعه مدون و مصوب و همچنین نقشه راه مصوب برای استراتژی توسعه اقتصادی کشور را یکی از مهمترین مشکلات صنعت تایر کشور دانست.
وی ادامه داد: کشورهایی مانند ترکیه و کره که در دهه 50 شمسی از نظر نقشه راه صنعت خودرو و صنعت تایر که اگر نگوییم ما از آنها جلوتریم بوده ایم قطعا عقب تر هم نبوده ایم با اجرای دقیق برنامه ها و نقشه راه مدون بطور نسبی در روند توسعه اقتصادی خود موفق بوده و هم اکنون در این دو صنعت بطور نسبی از ما فاصله قابل ملاحظه ای گرفته اند.
توانا روند توسعه اقتصادی یا نقشه راه را متشکل از دوره های جایگزینی واردات، توسعه صادرات، توسعه صنعتی، آزادسازی اقتصاد و جهانی شدن دانست.
دبیر انجمن صنعت تایر ایران با اشاره به نبود توجه برای مقیاس اقتصادی در سرمایه گذاری صنعت تایر طی سال های گذشته، متذکر شد: این عامل منجر به عدم توجه و سرمایه گذاری در زنجیره ارزش تایر به ویژه در بخش مواد اولیه با توجه به منابع غنی نفت و گاز کشور و وابستگی قابل ملاحظه به مواد اولیه خارجی و وابستگی نزدیک به 60 درصد به لحاظ ارزش در این بخش شده است.
وی همچنین اضافه کرد: عدم توجه و سرمایه گذاری در ساخت و تولید ماشین آلات و تجهیزات صنعت تایر در کشور منجر به وابستگی نزدیک به 90 درصد در این بخش به خارج از کشور شده است.
مهندس توانا، بالابودن قیمت های تمام شده و در نتیجه حاشیه سود ناچیز، عدم امکان برنامه ریزی برای کاهش و حذف تعرفه گمرکی، عدم تخصصی کردن امور، نبود امکان انجام تحقیقات و ... را از دیگر چالش های حاصل از عدم توجه به مقیاس اقتصادی در سرمایه گذاری صنعت تایر اعلام کرد.
دبیر انجمن صنعت تایر ایران فقدان مدیریت کارآمد در رابطه با تولید، واردات و مصرف تایر را یکی دیگر از چالش های پیش روی صنعت تایر کشور اعلام و بیان کرد: سهم واردات از 18 درصد در عرضه داخلی طی سال 1379 به 33 درصد در سال 1388افزون شده است.
وی ادامه داد: اتخاذ سیاست های زیرکانه توسط رقبا برای افزایش سهم بازار خود به وسیله واگذاری تسهیلات خرید به واردکنندگان داخلی، تعیین قیمت ها در بازار، استفاده از دمپینگ و تنگ کردن عرصه بر تولید داخل با افزایش بهای تمام شده تولید داخلی نیز حاصل فقدان مدیریت در صنعت تایر ایران بوده است.
توانا نظارت و کنترل طولانی و بلند مدت در صنعت تایر را از دیگر چالش های پیش روی این صنعت دانست و تاکید کرد: نظارت و کنترل بیش از حد بر صنعت تایر علاوه بر محدود شدن ورود سرمایه گذاران جدید، امکان تشکیل سرمایه توسط خود صنعت با حاشیه سود ناچیز در جهت تداوم تولید بطور مناسب را نیز فراهم نکرده است.
دبیر انجمن تایر ایران در پایان تحریم صنعت توسط سیستم بانکی برای دریافت مطالبات خود از سایرین، محروم کردن بانک ها از کمک به شرکت های تابعه خود، برنامه های ناکارآمد برای صادرات و تبعیض غیر اصولی برای صادرکنندگان، عدم پاسخ گویی در قبال نوسانات ارزی و خصوصی سازی غیر هدفمند و ... را به عنوان دیگر چالش های حاصل از نظارت و کنترل طولانی برای صنعت تایر ایران برشمرد.
کد خبر 1905
نظر شما