پرشین خودرو: دبیر انجمن خودروسازان ایران معتقد است که با مصوبه جدید تعیین قیمت، قیمتهای غیرواقعی در بازار خودرو متعادل شده و جلوی تداوم ضرر و زیان خودروسازان گرفته می شود.
به گزارش «پرشین خودرو»، احمد نعمتبخش شرکتهای خودروساز تاکنون به دلیل ضرر و زیان بالا تنها نسبت به تحویل خودروهای پیش فروش شده اقدام میکردند اما پس از این با افزایش عرضه محصولات و فروش تحویل فوری برای خودروهایی که تعهدات معوق ندارند، شاهد متعادل شدن قیمتهای غیرواقعی بازار خودرو خواهیم بود.
وی اظهار کرد: با تصویب وزرای عضو کارگروه کنترل بازار، خودروسازان مجازند با هماهنگی سازمان حمایت نسبت به فروش محصولات سواری و وانت به قیمت تجاری (حدفاصل قیمت بازار آزاد و قیمت محاسباتی سازمان حمایت براساس نرخ ارز مبادلاتی) اقدام کنند.
دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: وزیران عضو کارگروه کنترل بازار در این مصوبه از خودروسازان خواستهاند تا نسبت به افزایش تولید و عرضه محصولات در حدی که بازار خودروهای داخلی به تعادل برسد اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در این مصوبه قید شده که خودروسازان موظفند 95 درصد وجوه حاصل از مابهالتفاوت قیمت محاسباتی و تجاری خودروها را در هر دوره سه ماهه به حساب خزانهداری واریز کنند، خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این مصوبه شاهد از بین رفتن رانت فعلی در بازار خودرو و به تعادل رسیدن قیمتها خواهیم بود.
اما در حالی که دبیر انجمن خودروسازان ایران از مصوبه جدید تعیین قیمت خودرواستقبال می کند، مشاور این انجمن معتقد است که مصوبه جدید قیمتگذاری خودرو به حل مشکلات متعدد خودروسازان کمکی نخواهد کرد.
داوود میرخانی رشتی اظهار کرد: در مصوبه جدید قیمتگذاری قید شده که مابهالتفاوت قیمت محاسباتی و تجاری خودروها باید به حساب خزانه واریز شود.
وی با بیان اینکه به این ترتیب پول ناشی از مابهالتفاوت این دو نرخ به جیب خودروسازان نخواهد رفت، خاطرنشان کرد: این مصوبه بر ادامه قیمتگذاری از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تاکید کرده است در حالی که این سازمان تمام هزینههای تولید خودرو را در محاسبات خود مدنظر قرار نمیدهد.
مشاور انجمن خودروسازان ایران به ایسنا گفت: در این شرایط مردم فکر میکنند پول ناشی از افزایش قیمت خودرو در بازار نصیب خودروساز میشود در حالی که اینگونه نبوده و خودروسازان تنها نقش واسط برای اخذ پول و واریز آن به حساب خزانهداری را خواهند داشت.
میرخانی رشتی در پاسخ به اینکه آیا با ابلاغ این مصوبه و افزایش عرضه خودرو میتوان به کاهش قیمتهای غیرواقعی در بازار این محصول امیدوار بود، تصریح کرد: برخی از قیمتهای فعلی در بازار کاذب بوده و باید کاهش یابد. البته تا زمانیکه مشکلات ریشهای صنعت خودرو از جمله تامین ارز و تسهیلات حل نشود امید چندانی به افزایش عرضه نخواهد بود.
کد خبر 19502
نظر شما