پرشین خودرو: حتما برایتان پیش آمده که هنگام خرید خودرو طیف وسیعی از سوالات گوناگون در ذهنتان رژه برود و شما را دچار تردید کند.
به گزارش «پرشین خودرو»، تردیدهایی که اغلب نه به خاطر نکات کارشناسانه بلکه به خاطر نظرات اطرافیان با سلیقه های متنوع به وجود می آید؛ به عنوان مثال وضعیت امینی خودرو!
اینکه خودرو از نظر ایمنی در چه وضعیتی باید قرار داشته باشد حتی باعث می شود تا مصرف کننده خرید یک خودروی کار کرده با ایمنی بالاتر را به یک نمونه صفر که از استانداردهای ایمنی دور است، ترجیح دهد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، این بار نگاهی داریم به وضعیت ایمنی برخی از چهار چرخ های صفر و حتی دست دوم مطرح بازار کشورمان.
پژو ۲۰۶؛ قابل اعتماد
پژو ۲۰۶ یکی از ایمن ترین خودروها در آزمایش های گوناگون است. این هاچ بک محبوب از این نظر چهار ستاره از پنج ستاره موسسه euroncap را دریافت کرده است! در تصادف شدید تا کاپوت تخریب می شود اما موتور به سمت سطح زمین متمایل می شود و به همین دلیل به داخل اتاق ضربه وارد نمی کند.
این نکته از مهمترین موارد ایمنی ۲۰۶ محسوب می شود و باعث شده از خیلی از رقبای هم رده پیشی بگیرد. ضمن اینکه می توان روی ترمزهای ABS و ایربگ آن هم حساب باز کرد.
البته تمامی این موارد به این معنا نیست که این هاچ بک از هر تصادفی جان سالم به در می برد. کناره های ۲۰۶ به خوبی بخش جلویی عمل نمی کنند ضمن اینکه با وجود فرم آیرودینامیک، در سرعت های بالا و سبکی خودرو، سرنگونی اش دور از انتظار نیست!
پراید؛ چند دقیقه سکوت
مطمئنا این مورد حتی نیاز به تست گرفتن هم ندارد! در تصاویر گرفته شده از تصادفات این خودرو به وضوح همه چیز مشخص است؛ پراید در تست تصادف دچار انحراف شدید در ستون، درها و سقف می شود، کابین سرنشینان تاب برمی دارد، در خودرو باز می شود و داشبورد هم صدمه شدید به پای راننده می زند.
ضمن اینکه جلوی آن درست جمع نمی شود و بسیاری از قطعات کاپوت مانند موتور هم در تصادف شدید وارد کابین می شود.
البته در نسل جدید پراید یعنی سری ایکس ۱۰۰، تا حدی این مشکلات حل شده و داخل درها، کف خودرو و جلوی کابین با استفاده از گاردهایی و اضافه کردن ورقه های جدید فلزی تقویت شده اند.
رنومگان؛ ایمنی در کنار راحتی
وضعیت ایمنی مگان کاملا مناسب است. به عبارتی نه شاسی اش انحراف پیدا می کند نه ستون هایش دچار خمیدگی شدید می شود. این خودرو در بحث ایمنی ترمزها از سیستم ضد قفل و توزیع الکترونیک نیروی ترمز در چرخ بهره می برد که اتفاقا عملکرد خیلی خوبی هم دارند.
کیسه های هوا هم در تصادفات شدید محافظت از سرنشینان را برعهده گرفته اند. در این خودرو تا حد زیادی آرامش را حس خواهید کرد.
زانتیا؛ گول ظاهرش را نخورید
شاید باورتان نشود ولی زانتیا در آزمایشات euroncap فقط دو ستاره ایمنی گرفته است! برخلاف آنچه که به نظر می رسد، شاسی خودرو هنگام تست تصادف دچار خمیدگی شدید شده و ستون آن تاب برمی دارد.
البته وجود کیسه هوا تا حدی آسیب وارد شده به سرنشینان را کاهش می دهد، ولی زانتیا در تصادف از کنار بسیاری آسیب پذیر است.
در تصادف از جلو هم تصادف با آن وضعیت امیدوارکننده ای ندارد و آسیب وارد شده به پاهای سرنشینان به خصوص راننده زیاد است. پس بهتر است کمی در رانندنگی در سرعت های بالا با این خودرو حواستان جمع باشد
MVM۱۱0؛ رقیبی جدی برای پراید
ایمنی این خودرو از ماتیز هم بدتر است. کسب دو ستاره از پنج ستاره لازم برای ماتیز نشان داد که از نظر ایمنی وضعیت مناسبی ندارد، حال MVM۱۱۰ نسبت به ماتیز هم وضعیتش بدتر است.
در تست تصادف سقف و ستون آن خم شده، درها باز شده، قطعات داخلی جلو هم صدمه شدیدی به سرنشینان وارد می کند. البته از خودرویی در این کلاس و ابعاد، انتظاری بیشتر از این نمی رود و باید استفاده از آن را به ترددهای شهری محدود کرد.
کد خبر 19947
نظر شما