پرشین خودرو: در این آشفته بازار صنعت خودرو کشور، برخی تهاجم های رسانه ای به این صنعت که می توان آن را "آب به آسیاب دشمنان تحریم کننده ریختن"، دانست، طی چند روز اخیر موضوع بی پایه و اساس احتکار خودرو از سوی شرکت های سازنده داخلی را مطرح کرده اند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از موج، و نویسندگان این موضوع موهوم تلاش دارند تا افکار عمومی را نسبت به جایگاه اجتماعی خودروسازان به نوعی بدبین کند.
در روزهای اخیر و در میان انواع هجمه های رسانه هایی که متوجه صنعت خودروسازی کشور شده است در یک مورد تلاش های زیادی صورت گرفته است تا خودروسازان در مظان اتهام احتکار محصولات خود قرار گیرند موضوعی که اگر کمی به آن دقت شود می توان به خوبی دریافت آنهایی که دستی به انتشار چنین اتهاماتی می زنند حتی لحظه ای به ذهنشان خطور نکرده است که چگونه می توان روزانه پنج هزار خودروی تولیدی را در پارکینگ های خودرو سازان انبار کرد تا به بازار مصرف نرسد.
براساس یک محاسبه سرانگشتی برای هر یک از خودروهای ساخت داخل سه متر مربع فضا نیاز است و شما تصور کنید با تولید روزانه پنج هزار دستگاه خودرو توسط خودروسازان چگونه می توان این همه خودرو را در پارکینگ انبار کرد، به عبارت دیگر برای تولید روزانه پنج هزار خودرو تولیدی 15 هزار متر فضا لازم است که این رقم برای یک هفته 105 کیلومتر می شود یعنی که خودروسازان به فضای پارکینگی از تهران تا قم نیازمند هستند.
این جوسازی کاذب بیشتر از این جهت تا چند روزی برای شماری از مردم جاذبه داشت که با افزایش بی رویه قیمت خودروهای داخلی این حدس و گمان در میان مردم بالا رفت که نکند خودروسازان با احتکار خودروهای ساخته شده خود قصد دارند تا عطش خریداران را بیشتر کرده و تا آنجا که امکان دارد محصولاتشان را با قیمت های بالا عرضه کنند.
این گزارش می افزاید، طی سال های اخیر خودروسازان به دلیل نداشتن پارکینگ برای انتقال خودرو از خط تولید به این محل ها و انتقال به نقاط مختلف کشور همواره با مشکلاتی روبرو بوده اند چه برسد به اینکه بخواهند خودروهایشان را در جایی انبار کرده و در فرصت مناسب به فروش برسانند!
واقعیت این است که در جایی مانند تهران که محل استقرار صنایع خودروسازی به شمار می رود جای سوزن انداختن برای نگهداری خودروهای ساخته شده این صنایع وجود ندارد و همه کسانی که به نوعی در لجستیک خودروهای ساخت داخل نقش دارند به خوبی می دانند که این شرکت ها جایی ندارند تا بخواهند خودروهایشان را احتکار کنند و به طور مشخص نیازی به این کار نمی بینند.
از سوی دیگر خودروسازان کشور همواره با استفاده از شبکه سازمان یافته فروش خودرو تولیدات خود را پس از تولید راهی مناطقی در داخل و خارج کرده اند.
همه اینها حکایت از آن دارد که از باندهای مافیایی واردکنندگان خودرو تا ایادی آنها در داخل کشور، به محض اینکه آب در صنعت و اقتصاد کشور گل آلود می شود به سرعت دست اندرکار جوسازی و شایعه پراکنی می شوند تا به خیال خام خود مردم را نسبت به ماهیت تلاش شرکت های خودروسازی کشورمان بدبین کنند.
با همه این احوال این شایعه احتکار نیز نشان می دهد که دلالان که دست به هر کاری می زنند تا نقش زالو صفتانه خود را در سودجویی بیشتر حفظ کنند در میانه هیاهوی تهاجم به این صنعت، این بار در لیست اتهامات خود احتکار را گنجانده و غافل از این بودند که با کوچکترین محاسبه می توان به نادرستی ادعایشان مبنی بر احتکار خودرو پی برد.
واقعیت این است که در حال حاضر و به رغم تمام مشکلات پیش رو، خودروسازان داخلی با درک شرایط اجتماعی موقعیت خود و به دور از هر گونه هیاهوی فرصت طلبان به تلاش های خود برای افزایش تولید و عرضه محصولات به بازار ادامه می دهند و این همان چیزیست که موجب شد تا بار دیگر آنانی که می خواستند مردم را به این صنعت بدبین کنند راه به جایی نبرده و تیرشان به سنگ بخورد.
کد خبر 20058
نظر شما