پرشین خودرو: اوباما رئیس جمهور آمریکا در مذاکرات تجارت آزاد منطقه پاسفیک (اقیانوس آرام) و در ملاقاتش با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن از خودروسازان آمریکا حمایت کرده و از ژاپن می خواهد که موانع فعالیت خودروسازان آمریکایی در ژاپن و منطقه اقیانوس آرام را کاهش دهد.
به گزارش «پرشین خودرو»، آمریکا آزادسازی بازار برای خودروسازان فورد، جنرال موتورز و کرایسلر را «پیش شرط مهم» امضای قرارداد تجاری با ژاپن موسوم به «شراکت دو سوی اقیانوس آرام» Trans-Pacific Partnership می داند.
مایک فرومان مشاور امنیت ملی اوباما در امور اقتصاد بین الملل می گوید: این شراکت باید به قصد توافق تجاری فراگیر، بلند پروازانه با استانداردهای قرن بیست و یکم باشد و از کسانی که این قرارداد تجاری را امضا می کنند انتظار می رود که این هدف بزرگ را مدنظر داشته باشند.
شینزو آبه که حزب لیبرال دموکراتش در ماه دسامبر 2012 با اختلاف زیاد در انتخابات پیروز شد به دنبال تقویت روابط تجاری و امنیتی با آمریکا است، به ویژه با توجه به تحولات اخیر منطقه از جمله مناقشات ارضی با کره شمالی و مسائل هسته ای آن، طبیعی است که دولت ژاپن به دنبال راهکارهایی برای مقابله با این تهدید باشد.
در حال حاضر ده ملت ناحیه اقیانوس آرام به دنبال کاهش تعرفه و افزایش مناسبات تجاری و امنیتی میان خود هستند تا فضای کسب و کار خود را بهبود ببخشند.
جو هینریچز رئیس هیئت مدیره قاره آمریکای شرکت فورد از اوباما خواسته است که در مذاکراتش با ژاپنی ها از آنها بخواهد بازار خودروی خود را به روی خودروسازان دنیا باز کند و از تضعیف برنامه ریزی شده ارزش ین در مقابل دلار خودداری کند. چون ضعیف کردن ین در برابر دلار به نفع کارگران ژاپنی و به ضرر خودروسازان بین المللی خواهد بود. هینریچز از اوباما خواست که این پیمان به قیمت از دست رفتن اشتغال در آمریکا تمام نشود.
با سیاست هایی که دولت ژاپن در طول سالیان گذشته در پیش گرفته تنها 4 درصد از خودروهای این کشور را برندهای خارجی تشکیل می دهند.
نخست وزیر ژاپن گفته بود اگر قرار باشد که حذف تعرفه واردات خودرو به ژاپن موضوع پیمان تجاری «شراکت دو سوی اقیانوس آرام» باشد در این مذاکرات شرکت نخواهد کرد.
نگرانی آمریکا از آن است که کاهش ارزش ین در برابر دلار که در 12 هفته گذشته سیر نزولی داشته به روند خود ادامه دهد.
کاهش ارزش ین در برابر دلار از اواسط نوامبر 2012 تاکنون 14 درصد بوده است.
ژاپن مقام سوم اقتصاد دنیا است و قیمت ها در این کشور در 15 سال گذشته روند کاهشی داشته و در سه فصل گذشته اقتصاد آن به شدت انقباضی بوده است.
ابه از بانک مرکزی ژاپن خواسته است که به شکل ستیزه جویانه با کاهش ضرباهنگ اقتصاد مبارزه کند. سرمایه گذاران ژاپنی هم از سیاست های نخست وزیر جدید ژاپن استقبال کرده اند.
کد خبر 20250
نظر شما