پرشین خودرو: این روزها و به دنبال اظهارات رییس جمهور مبنی بر لزوم کاهش قیمت خودرو انتظاری در بین مردم در این خصوص شکل گرفته است، موضوعی که احتمال آن در عمل از مرز صفر فراتر نرفته است.
به گزارش «پرشین خودرو»، روز گذشته هر کدام از دو خودروساز کشور با انتشار جدول آنلالیز قیمتی نهاده های تولید خودرو، با زبان عدد و رقم اعلام کردند که حتی با رقم های مصوب موجود برای فروش محصولات، در مرز زیان ادامه کار می دهند و خبری از سودهای انتزاعی شکل گرفته در اذهان مردم و مسوولان نیست.
به گزارش دنیای صنعت، بازار قیمت نهاده ها و پرداخت های قانونی به دستگاههای دولتی، موضوع قابل کتمانی نیست، اما چرا مسوولان صنعت کشور و بالاترین مقام اجرایی بر این موضوع اصرار دارند، خود موضوعی در خور تحلیل جداگانه است، اما در باب الزام خودروسازان به کاهش قیمت موارد ذیل شایسته توجه است:
1-محاسبه سود در علم حسابداری و اقتصاد که ریشه در واقعیت های بازار دارد نه تنها موضوع پیچیده ای نیست، بلکه مردم روزانه با این موضوع در ارتباط هستند، محاسبه ساده است:
هزینه کل- درامد کل= سود و در این عملیات ساده می توان محاسبه کرد که اوضاع چگونه است؟
2- مسوولان باید در برابر همه مردم ایفای وظیفه کنند، چگونه است که برای تهدید خودروسازان و الزام آنها به کاهش قیمت، بحث کاهش تعرفه را پیش می کشند، اما در مورد چند برابر شدن قیمت خودروهای وارداتی موضع نمی گیرند، این پایگاه خبری در تحلیلی این گونه رفتارها را بازی در میدان واردکنندگان دانست و بعید نیست باز هم این خناسان زالو صفت کماکان برای آماده سازی بازار برای واردات این گونه بازی ها را را ه بیندازند؟!
4-وقتی می توان از تغییر شرایط دم زد که عوامل ایجابی شرایط موجود تغییر کرده باشد، مسوولانی که دم از ارزان شدن قیمت خودرو می زنند، برای مردم بگویند که کدام شرایط تغییر کرده است؟
ایا ارز مبادله ای به تولیدکنندگان خودرو می دهید؟ ایا تعرفه واردات قطعه را صفر کرده اید؟ ایا تسهیلات ارزان قیمتی به خودروسازان داده اید؟ آیا یارانه غیر مستقیم برای خریداران به تولیدکنندگان داده اید؟ و دهها سوال دیگر.
وقتی فضای تولید همچنان زیر تازیانه قیمت نهاده ها به سختی نفس می کشد، چه انتظاری را می توان باز تعریف کرد؟
5--نگارنده نه تنها موافق کاهش قیمت خودرو و سایر کالاهای تولیدی است، بلکه ان را خدمتی در حق مردم می داند، مردمی که رونق سفره هایشان به تورم رنگ باخته است، اما بر این باور نیز استوار است که اقتصاد دستوری راه به جایی نمی برد، برای عزیز شدن در چشم مردم رهه بیشمار است و بهترین راه آماده کردن فضای کسب و کار و رونق بخشی به تولید است، گزینش این راه خردمندانه تر است.
کد خبر 20446
نظر شما