پرشین خودرو: نرخ دیه که افزایش یافت، حق بیمههای شخص ثالث را نیز با خود بالا برد. حالا حق بیمه شخص ثالث پراید، پرفروشترین خودروی ایرانی به 631هزار و 691تومان رسیده است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از شرق، سیدمحمد کریمی، رییس کل بیمه مرکزی طی نشستی خبری ضمن اشاره به تعیین دیه 152میلیونی برای ماههای حرام و 114میلیونی برای ماههای عادی، گفت: در حال حاضر قیمت شتر دو میلیون و 400هزارتومان است که بر این اساس قیمت صد شتر حدود 240میلیونتومان خواهد بود.
با این حال نرخ دیه 114میلیونتومان در ماههای عادی و 152میلیونتومان در ماههای حرام تعیین شده که باید گفت این نرخ کاملا معقول و منطقی است.
البته نرخ دیه جدید از سال آینده قابل اجراست. با این حال بیمهگران توصیه میکنند که دارندگان وسایل نقلیه از هماکنون به خرید الحاقیه برای بیمهنامههای قبلی خود اقدام کنند. به کرات دیده شده، افراد پیش از اجرا شدن نرخ دیه جدید دچار تصادف شدند اما به دلیل طولانی شدن روند رسیدگی به پروندههای دارای خسارت جانی از جمله فوت و جرح که حداقل تا شش ماه طول میکشد، خسارت به دلیل یومالادا بودن دیه باید براساس نرخ روز پرداخت شود.
حتی اگر تصادف، پیش از تعیین نرخ جدید دیه رخ داده باشد، خسارت باید براساس نرخ روز دیه پرداخت شود.
کریمی با توجه به این نکته میگوید: شرکتهای بیمه برای ارایه الحاقیه آمادگی کامل دارند و به بیمهگذاران توصیه کرد، قبل از انجام سفرهای نوروزی حتما به خرید الحاقیه بیمه شخص ثالث اقدام کنند.
به گفته وی، مدت اعتبار بیمهنامه در حق بیمه الحاقی محاسبه میشود و به ماههای باقیمانده تا پایان اعتبار آن بستگی دارد.
به همین منظور بیمه مرکزی به عنوان اصلیترین متولی بازار بیمه به تدوین جداول حق بیمههای دریافتی اقدام کرده و آن را برای اجرا به شرکتهای زیر مجموعه خود ابلاغ کرده است. البته این نرخ با 10درصد تخفیف ارایه شده است. چند روز پیش بود که بیمهگران بعد از جلسهای از تخفیف 10درصدی به بیمهگذاران شخص ثالث خبر دادند در حالی که نرخ دیه نسبت به سال گذشته 6/20درصد افزایش یافته است.
در حقیقت این تخفیف را دولت به مردم داده و به نوعی این نرخ دستوری به شمار میرود. مدتهاست بیمهگران معتقدند بیمه شخص ثالث زیانآور است.
در واقع این زیان زمانی بیشتر شد که نرخ دیه نسبت به گذشته به صورت نامتعارف افزایش یافت. در مقابل دولت مانع افزایش قیمت این بیمهنامه شد که سهمی بالای 50درصد را در سبد فروش بیمهنامهها دارد. با این حال دولت همچنان نرخ را بدون توجه به این نکته تعیین میکند.
رییسکل بیمه مرکزی با اشاره به این نکته میگوید: ضریب خسارت این رشته بالاست و با احتساب هزینههای اداری و مالی ضریب خسارت رشته شخص ثالث به بالای صددرصد میرسد و این امر نشان از آن دارد که رشته شخص ثالث برای شرکتهای بیمهای صرفه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به تشکیل یک میلیون و 300هزار پرونده خسارت شخص ثالث گفت: 20درصد پروندهها، فوتی و جرحی است.
20 هزار کشته در یکسال
رییسکل بیمه مرکزی، در ادامه از مباحث دیگری سخن گفت: شرکتهای بیمه در سالجاری پنجهزارمیلیاردتومان خسارت شخص ثالث، دیه، جرحی و سایر دیات را پرداخت کردهاند.
وی افزود: در سالجاری 20هزار نفر در تصادفات کشته شدند که این رقم نسبت به سالهای گذشته کاهش داشته است.
بدون تصادفها همچنان تخفیف میگیرند
سال آینده هم تخفیفات بیمهای پابرجاست. در واقع هرکس از یک تا 9 سال و بیشتر تصادف نداشته باشد، میتواند از این تخفیفات بهرهمند شود. میزان تخفیف حق بیمه شخص ثالث مانند سال قبل است. دارندگان وسایل نقلیه در سال دوم 10درصد، سال سوم 15درصد، سال چهارم 20درصد، سال پنجم 30درصد، سال ششم 40درصد، سال هفتم 50درصد، سال هشتم 60درصد و سال نهم و بیشتر 70درصد تخفیف میگیرند.
مجازات بیشتر رانندگان پرریسک
علاوه بر تخفیف، جریمه نیز در انتظار کسانی است که بهراحتی تصادف میکنند و خسارات بدنی و مالی به بار میآورند. رانندگان از یک تا هرچند بار که بخواهند میتوانند خسارت به بار آورند به این شرط که حق بیمه متناسب با میزان خسارت به بیمهگران بپردازند. در برخی مواقع حق بیمهها صددرصد هم افزایش مییابد.
در واقع افرادی که تصادف میکنند و در سال خسارات بدنی، به میزان چهار بار یا بیشتر ایجاد میکنند، باید دو برابر دیگران حق بیمه بپردازند.
توضیح: بر اساس قانون، به حق بیمه هر وسیله نقلیه مبلغ مقرر مالیات بر ارزش افزوده اضافه میشود.
کد خبر 20607
نظر شما