پرشین خودرو: افرادی كه ادعای حفظ حقوق مردم را داشته و خود را نماینده مردم معرفی می كنند، به جای تامین ارز دارو و خوراك مردم، به فكر واردات خودرو و نابودی صنعت ملی خودروسازی هستند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از آریا، احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران ضمن بیان این مطلب افزود: ما انتظار داریم مقام ها و مسوولان در زمینه قیمت خودرو صحبتهای كارشناسی و منطقی كنند. وی ادامه داد: انجمن خودروسازان ایران قصد مخالفت با قانون و مصوبات را ندارد، اگر مبنای قیمت گذاری كارشناسی باشد ما هم می پذیریم. نعمت بخش مبنای تعیین قیمت توسط شورای رقابت را غیر منطقی و اجحاف درحق خودروسازان خواند و گفت: مصوبه قیمتگذاری شورای رقابت دارای ایراداتی است؛ بهگونهای که این شورا مبنای قیمتگذاری را نرخهای شهریور ماه سال 91 به اضافه تورم بخشی شش ماهه دوم سال قرار داده است در حالیکه قیمت شهریورماه سال 91 خودروها همان قیمتهای مصوب اسفند ماه سال 90 بوده است كه قیمت اسفند 90 نیز بدون لحاظ كردن كلیه هزینه های تولید محاسبه شده و باعث شده در شش ماه اول سال 91 شركت های خودروساز و قطعه ساز زیان قابل توجهی كرده كه منجربه كاهش 50 درصد تولید شده است.
وی افزود: شورای رقابت باید این مصوبه را اصلاح کرده و مبنای قیمتگذاری را نرخ اصلاح شده اسفند ماه سال 90 با لحاظ كلیه هزینه های تولید به اضافه تورم بخشی 12 ماهه سال 91 قرار دهد.
نعمت بخش به تشریح روند افزایش قیمت خودرو در سال 90 پرداخت و افزود: پس از برگزاری جلسات طولانی و پیگیری های مكرر در پایان سال 90 سازمان حمایت مجوز افزایش صرفا شش درصد قیمت ها را صادر كرد؛ این در صورتی بود كه این مبلغ هزینه های تولید خودرو را به هیچ وجه پوشش نمی داد و امكان افزایش قیمت برای قطعه ساز نیز میسر نبود و درنهایت این امر منجر به ورشكستگی و تعطیلی بسیاری از شركت های قطعه ساز شد. دبیر انجمن خودروسازان ایران اظهار داشت: آقایان نمی توانند خودروسازان را مجبور به زیان دهی كنند.
نعمت بخش ضمن انتقاد شدید از اظهارات برخی از اعضای شورای رقابت مبنی بر صفر كردن تعرفه واردات گفت: تعرفه فعلی خودرو كه 45 درصد است در مقایسه با سایر كالاها تعرفه بالایی نیست، در ضمن اگر هم تعرفه واردات صفر شود، آیا ارزی برای واردات خودرو وجود دارد؟
نعمت بخش ادامه داد: اگر قرار باشد ارز مبادله ای برای واردات خودرو اختصاص بدهند كه باید از دولت و وزارت صنعت و معدن و تجارت رقابت تشكر كرد كه به جای تخصیص ارز مبادله ای به تولید آن را به بخش واردات خودرو تزریق كنند. همچنین اگر ارز آزاد برای واردات درنظر گرفته شود كه نتیجه آن هم افزایش تقاضا برای این نوع ارز و افزایش شدید قیمت فعلی ارز آزاد خواهد شد.
نعمت بخش ارزبری تولید یك میلیون و 650 هزار خودرو در سال 90 را دومیلیارد و 500 میلیون دلار اعلام كرد و گفت: این در صورتی است كه واردات حدود 46 هزار خودرو وارداتی حدود یك میلیارد دلار ارزبری داشته و واردات همین تعداد تولید خودرو در شرایط فعلی نیازمند حدود 20 میلیارد دلار ارز است.
نعمت بخش تاكید كرد: رییس و اعضای شورای رقابت ما را تهدید نكنند. تا سه ماه آینده كه مجمع سالانه خودروسازان تشكیل خواهد شد، آیا این افراد پاسخ سهامداران را خواهند داد؟ مدیران شركتهای خودروساز باید درباره تبدیل پیش بینیهای سود به زیان به سهامداران توضیح دهند.
نعمتبخش گفت: مكاتباتی را با سازمان حمایت از حقوق تولیدكنندگان و مصرفكنندگان برمبنای تبصره دو ماده 101 قانون اساسی انجام دادهایم كه پیگیر كسب نتیجه هستیم. تبصره دو ماده 101 می گوید، در صورتی كه دولت تولیدكننده را مجبور به كاهش قیمت پایینتر از قیمت تمام شده كند باید كمك زیان به تولیدكننده بدهد در صورتی كه هنوز هیچ كمكی از سوی دولت دریافت نكرده ایم.
نعمت بخش اظهار داشت: برای پیگیری موضوع نیز از طریق سازمان بازرسی كل كشور نیز اقدام كرده ایم.
نعمت بخش اطلاعات هزینه تولید خودرو را محرمانه دانست و تصریح كرد: اطلاعات تولید و هزینه های آن جزو اسرار محرمانه خودروسازان است اما ما برای اثبات ادعای خود درباره افزایش هزینه های تولید، كل اطلاعات تولید را در اختیار مردم و شورای رقابت قرار داده ایم. قیمت مواد اولیه در سه سال اخیر جهش چند برابری داشته است.
وی افزایش قیمت مواد اولیه را هزینه بر دانست و گفت: ریزش سهام دو شركت بزرگ خودروساز كشور ناشی از این هزینه هاست و زیان سه هزار و 600 میلیارد تومان دوخودروساز كشور بیش از این نباید ادامه داشته باشد.
نعمت بخش در پایان از اظهارات رییس شورای رقابت درباره اعتبار و وجاهت قانونی انجمن خودروسازان ایران به شدت انتقاد كرد و اظهار داشت: جای تاسف دارد كه ایشان كه استاد دانشگاه و اقتصاددان هستند موجودیت یك انجمن غیر دولتی (NGO) را به رسمیت نمی شناسند.
کد خبر 21255
نظر شما