پرشین خودرو: عضو هیئت مدیره انجمن علمی جنگلبانی ایران گفت: با استحصال روغن از گیاه جاتروفا كه بهصورت پایلوت در بندرعباس كاشته شده است، كشور به تولید سوخت بیودیزل دست پیدا كرد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، پیمان یوسفی آذر گفت: با استحصال روغن از گیاه جاتروفا كه به صورت پایلوت در بندرعباس به مساحت 2.5 هكتار كاشته شده كشور به تولید سوخت بیودیزل دست پیدا كرد.
تولید بذر از گیاه «جاتروفا» برای نخستین بار در كشور و استحصال روغن از آن انجام شد.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی جنگلبانی ایران با بیان اینكه تولید بذر از گیاه «جاتروفا» برای نخستین بار در كشور و استحصال روغن از آن انجام شد، افزود: این روغن به عنوان سوخت بیودیزل استفاده میشود كه روشی مرسوم در دنیا است.
وی افزود: استفاده از سوخت بیودیزل تا 85 درصد باعث كاهش آلودگی و CO2 هوا و اثرات تغییر اقلیمی میشود، این گیاه باعث بهبود شرایط خاك شده و به دلیل مقاوم بودن به شرایط نامساعد رشد مناسبی دارد.
یوسفی گفت: به دلیل محدود بودن میزان سوخت فسیلی در دنیا كشورها به استفاده از سوخت بیودیزلی روی آوردهاند و در سالهای اخیر بخشی از زمینهای كشاورزی به كشت محصولاتی مانند "جاتروفا " اختصاص یافته است.
وی با اشاره به نامه رئیس جمهور به حمایت از تولید این سوخت در كشور افزود: در كشور ما هم خیز بزرگی برای استفاده از این گیاه و سایر گیاهانی كه میتوان از آن سوخت دیزلی استحصال كرد برداشته شده است.
یوسفی گفت: اگر 3 هزار تا 4 هزار هكتار از این درختچه در كشور كاشته شود برای 25 تا 30 هزار واحد تولیدی سوخت بیودیزل بهدست میآید.
وی گفت: كشورهایی مانند هندوستان، برزیل و ژاپن در تولید این سوخت پیشتاز هستند و سایر كشورها هم به دنبال تامین سوختهای گیاهی میباشند.
وی افزود: در گام نخست 2.5 هكتار از گیاه جاتروفا در منطقه بندرعباس كاشته شده كه بعد از 17 ماه به بذر نشسته و در شرایط آزمایشگاهی روغن استحصال شده است.
به گزارش خبر گزاری فارس، به دنبال پیشبینی اتمام زودهنگام سوختهای فسیلی در دنیا یكی از تئوریها برای تامین سوخت آینده استفاده از سوخت حاصل از گیاهان است كه به نام سوخت دیزلی معروف شده است. این سوخت از برخی گیاهان مانند ذرت، سورگوم، جاتروفا و ملاس چغندرقند و غیره استحصال میشود.
فائو پیشبینی كرده كه طی 40 سال آینده به دلیل گرایش دنیا به كاشت این محصولات برای تامین سوخت سطح زیر كشت برای تامین مواد غذایی به طور قابل توجهی كاهش خواهد یافت اما در عین حال استفاده از گیاه برای تامین سوخت در آینده به عنوان روش مطمئن و قابل قبولی مطرح است.
کد خبر 2204
نظر شما