پرشین خودرو: مشخص نیست کشمکش بین خودروسازان و شورای رقابت چه زمانی به سر منزل مقصود خواهد رسید که هر روز یا خودروسازان به سراغ شورای رقابت میروند یا شورای رقابتیها پای مذاکره با خودروسازان.
به گزارش «پرشین خودرو»، اعتماد نوشت: اما گویا بالاخره با عقبنشینی دو طرف از مواضع قبلیشان بازار خودرو از روز گذشته به خود قیمتهای جدیدی را دید که به جای ۱۰الی ۲۰ درصد کاهش، ۵ الی ۱۲ درصد را شاهد بودند.
به این ترتیب از اولین ساعات یکشنبه شب هفته جاری که خودروسازان قیمتهای توافقی خود را اعلام و از طرق مختلف به اطلاع عموم رساندند توقع کاهش چشمگیر در بازار خودرو میرفت امری که با توجه به تعللهای روی داده در این مدت، به جای تقاضا به سمت سکون در بازار پیش رفت و بازار خودرو در روز دوشنبه شاهد آنچنان تغییری نبود.
البته علت این امر هم کاهش ناچیز قیمتها در مقایسه با توقعهای ایجاد شده برای کاهش قیمت بود به گونهیی که در مقایسه قیمت جدید خودروها که روز یکشنبه با توافق شورای رقابت و خودروسازان اعلام شد با آخرین قیمتها نشان میدهد که خودروهای ایرانی تنها بین ۳۲۰ هزار تا دو میلیون و نیم در انواع خودرو کاهش داشتهاند.
اگرچه در اواخر بهمن ماه سال ۹۱ خودروسازان قیمت تجاری محصولات خود را اعلام کردند اما پس از آن در ۲۱ اسفندماه به دنبال اظهارات معاون اول رییسجمهوری، قیمتهای تجاری را بین ۵۰۰ هزار تا چهار میلیون تومان کاهش دادند، به این ترتیب با قیمتهایی که ۱۵ اردیبهشت ۹۲ اعلام شد و مقایسه آن با قیمتهایی که در ۲۱ اسفند ۹۱ منتشر شد میزان واقعی کاهش قیمت خودروها به شرح جدول زیر به دست میآید.
این در شرایطی است که این کاهش قیمتها ظاهرا در بازار خودرو آنچنان نمود بیرونی ندارند و تنها در سایتهای خودرویی و مکتوب کاهش را نشان میدهند.
شاید این همان دلیلی است که سایتهای خودرویی تغییر قیمتها را در فواصل زمانی اعلامی از سوی خودروسازان را دستاویز تهیه جدولی از قیمتهای خودرویی قرار دادند. آنچه در ذیل میآید جداول از آخرین قیمت اعلامی خودروسازان با قیمتهای جدید اعلامی است که مقایسهیی نیز بین آنها انجام شده است.
حال باید نشست و دید که آیا بازار افسارگسیخته یکسال و اندی پیش با این دتروات تکلیفی روی آرامش را خواهد دید؟ بازار خودرو از سال گذشته تاکنون چالشهای بسیاری را از سر گذراند.
خریداران هم آنقدر از ماههای پیش تاکنون با قیمتهای متفاوت روبهرو شدند که دچار گیجی شده بودند. حال با اینکه قیمت جدید خودروها اعلام شده اما باز هم مشخص نیست که بازار خودرو رنگ و روی آرامش را به خود میبیند یا خیر؟
زیرا زمانی که شورای رقابت پیشنهاد خود را درباره قیمت خودرو عنوان کرد و قیمتهای تازه و برآورد شده را به خودروسازان ارائه داد آنها نسبت به قیمتهای جدید اعتراض کردند.
خودروسازان معتقد بودند قیمتهای شورای رقابت موجب زمینگیر شدن صنعت خودروسازی خواهد شد و شورای رقابت باید قیمتهای بالاتری برای خودروسازان در نظر بگیرد. با این وجود اما کارشناسان میگفتند که قیمت خودرو به حدی رسیده که بالاتر از قدرت خرید متقاضیان است و آنها نمیتوانند با وجود چنین قیمتهایی دست به خرید خودرو بزنند.
قیمتهای فعلی هم که اعلام شده البته آنچنان با قدرت خرید مردم نسبتی ندارد. زیرا پرایدی که قیمتی نزدیک به ۹ میلیون تومان داشت در جدیدترین لیست شورای رقابت ۱۴ میلیون و ۴۷۴ هزار تومان قیمتگذاری شده است. شاید در سال ۹۰ قیمت خودروهای بهتری نظیر پژو ۲۰۶ چنین قیمتی داشت.
اما در سال ۹۱ و با تورمی که در بازار خودرو رخنه کرد با این مقدار پول میتوان از خانواده خودروهای پراید خودرویی برای خرید برگزید. باید توجه داشت که اگر مسائلی نظیر نرخ ارز برای تامین قطعات و مواد اولیه یا بدهی خودروسازان به قطعهسازان برطرف نشود و باز هم خودروسازان با کمبود نقدینگی روبهرو باشند نمیتوان امیدی به سامان گرفتن بازار خودرو داشت.
گفتنیاست، خودروسازان در ماههای گذشته آنطور که خود میگفتند با معضل کمبود نقدینگی روبهرو بودند و مشخص نیست از پس برطرف کردن چنین معضلی برآمدهاند یا خیر.
کد خبر 22154
نظر شما