پرشین خودرو: این روزها مسئولان محترم از کمبود ارز مرجع سخن می گویند و طبق قوانین جدید بسیاری از کالاها حق دریافت ارز مرجع را ندارند. از سویی دیگر میلیون ها دلار داروی وارداتی با ارز مرجع در انبارهای گمرک انبار شده اند و اجازه ترخیص ندارند.
به گزارش «پرشین خودرو»، اکنون چندین ماه از رفتن وحید دستجردی از وزارت بهداشت می گذرد و چند روز پیش، رییس کل بانک مرکزی، محمود بهمنی سرانجام اعتراف کرد که ارز مرجع را به دارو اختصاص نداده است.
با افزایش اعتراض های مردم و مسئولان قرار بر این شد که خودروهای لوکس از دریافت ارز مرجع محروم شوند و برای واردات لوکس ها قوانین بسیار سختی وضع شد. علاوه بر اینکه واردکنندگان خودروهای لوکس باید به مرکز کبادلات ارزی مراجعه می کردند، دیگر حق واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰سی سی را به کشور نداشتند.
با کم شدن ارز مرجع در کشور، واردکنندگان خودرو مجبور شدند برای تامین ارز خود به مرکز مبادلات ارزی مراجعه و دلارهای ۲۴۰۰ یا ۲۵۰۰تومانی را انتخاب کنند. همین امر موجب شد تا واردات خودرو با ارز مرجع در آ مارهای منتشرشده گمرک رنگ ببازد و دیگر مشاهده نشود.
اما با این وجود تازه ترین آمار واردات خودرو در اسفند ماه که توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است، حاکی از واردات مشکوک چندین دستگاه خودروی لوکس با ارز مرجع ۱۲۲۶تومانی است.
هیونداهایی که با ارز مرجع وارد شده اند
دو دستگاه سانتافه به ارزش ۴۶هزار دلار از امارات به ایران صادر شده است که برای واردات این دو دستگاه سانتافه از محل ارز مرجع استفاده شده است. ارزش تقریبی هر دستگاه این سانتافه ها ۲۳هزار دلار است که با درنظر داشتن دلار مرجع ۱۲۲۶ تومان قیمت آن معادل ۲۸میلیون و ۱۹۸هزار تومان می شود. در حالی واردات این دو خودرو، ۵۶میلیون تومان برای واردکننده اش هزینه داشته است که هر دستگاه سانتافه در حال حاضر با قیمت ۸۸میلیون تومان فروخته می شود.
در گروه برند هیوندای کره ای، ۵۷ دستگاه هیوندا گرنجور و ۶دستگاه هیوندا جنسیس دیده می شود که واردات آنها با ارز مرجع انجام شده است.
به گزارش افکارنیوز، مبدا اصلی این هیونداهای کره جنوبی است که از منطقه آزاد سلفچگان ترخیص شده اند. ارزش محموله ۵۷دستگاهی هیوندا گرنجور، ۱میلیون و ۳۹۵هزار دلار معادل ۱میلیارد و ۷۱۱میلیون تومان بوده است.
همچنین برای واردات ۶دستگاه هیوندای جنسیس ۲۰۰هزار دلار از محل ارز مرجع هزینه شده است.
علاوه بر موارد فوق، یک دستگاه هیوندای آزرای ۱۸هزار دلاری نیز با استفاده از ارز مرجع به کشور وارد شده است. این آزرای ۳۰۰۰سی سی مشکی رنگ در شرایطی با استفاده از ارز مرجع از امارات به ایران وارد شده است که طبق قانون وزارت صنعت، معدن و تجارت خودروهای بالای حجم ۲۵۰۰سی سی اجازه ورود به ایران را ندارند. همچنین در حال حاضر هر دستگاه هیوندا آزرا با قیمت ۱۰۸میلیون تومان فروخته می شود.
کیا سردمدار بهره برداری از ارز مرجع
برند کیا، یکی از برندهایی است که بیشترین واردات را با ارز مرجع داشته است. طبق آمار و داده های گمرک۳۷دستگاه کیا اسپورتیج از امارات وارد و از بندر شهید رجایی ترخیص شده است.ارزش دلاری این محموله ۳۷دستگاهی، ۶۴۵ هزار و ۳۳۱دلار است. این اسپورتیج ها که با ارز مجع وارد شده اند، ۷۹۱میلیون و ۴۲۰هزار تومان برای وارد کننده یا واردکننده هایش هزینه داشته است. قیمت هر دستگاه این اسپورتیج ها حدود ۱۷هزار دلار است که با دلار ۱۲۲۶ تومانی معادل ۲۱میلیون تومان می شود. این در حالیست که هر دستگاه کیا اسپورتیج در ایران حدود ۹۵میلیون تومان قیمت دارد.
همچنین محموله ۲۴دستگاهی دیگری از کیا اسپورتیج از کره جنوبی وارد شده است که ۳۴۰هزار دلار ارزش داشته اند. معادل ریالی این ۲۴دستگاه که با ارز مرجع وارد شده اند، ۴۲۴میلیون تومان عنوان شده است. در کنار این مورد، نام یک دستگاه اسپورتیج ۲۰هزار دلاری نیز دیده می شود که با استفاده از ارز مرجع از امارات وارد شده است.
از دیگر خودروهای کیای کره ای که با ارز مرجع وارد شده، یک دستگاه کیا پیکانتو و کیا سراتو است که ارزش هرکدام تنها ۱۰هزار دلار است. هر دستگاه کیا سراتو در بازار ایران ۶۰میلیون تومان به فروش می رسد. همچنین دو دستگاه کیا کادنزای ۲۰ هزار دلاری نیز از امارات با ارز مرجع به ایران وارد شده اند.
تویوتای ۴۰۰۰ سی سی با ارز مرجع وارد شد!
در گروه خودروهای تویوتا، تنها دو دستگاه تویوتا یاریس ۸هزار دلاری و FJ کروز ۲۱هزار دلاری با ارز مرجع وارد کشور شده اند. نکته جالب توجه اینجاست که تویوتا اف جی کروزی که با ارز مرجع وارد کشور شده است، از سری خودروهای ۴۰۰۰سی سی است که طبق قانون واردات آن ممنوع است. هر دستگاه تویوتا اف جی کروز و یاریس در بازار ایران به ترتیب با قیمت ۲۳۰ و ۷۵ میلیون تومان به دست مصرف کننده ها می رسد.
مرسدس بنز مشکوکی که با ارز مرجع وارد شد
در بین وارداتی های اسفندماه، نام ۸دستگاه مرسدس بنز لوکس به چشم می خورد که با ارز مرجع وارد ایران شده اند. ۲دستگاه مرسدس بنز E۳۵۰، به چشم می خورد. برای واردات این مرسدس بنزهای ۱۲۲هزار دلاری، از محل ارز مرجع هزینه شده است. مبدا این دو دستگاه خودرو منطقه آزاد چابهار است و هر دستگاه آن در ایران معادل ۴۲۰ میلیون تومان قیمت دارد.
همچنین ۴دستگاه مرسدس بنز sl۵۰۰ نیز از امارات با ارز مرجع وارد شده اند؛ ارزش هرکدام از این مرسدس بنزهای لوکس ۱۶۴هزار دلار یا ۲۰۱میلیون تومان است. این مرسدس بنزهای لوکس نیز با وجود قانون ممنوعیت، ۵۰۰۰سی سی ظرفیت دارند.
اما مشکوک ترین مرسدس بنز وارد شده به کشور، یک دستگاه بنز SL۵۰۰ هشت سیلندر ۱۶۸هزار دلاری است. این مرسدس بنز لوکس و گران قیمت که با ارز مرجع وارد کشور شده است، ۷۴۰۰سی سی است. طبق قانون خودروهای بالاتر از ۲۵۰۰ سی سی خیلی وقت است که اجازه ورود به کشور را ندارند. هر دستگاه این مرسدس بنز در بازار ایران ۹۳۰میلیون تومان قیمت دارد.
چه کسی ۲۰۴ دستگاه خودروی چینی را وارد کرد؟
اما مشکوک ترین محموله خودروهای وارداتی، مربوط به خودروهای چینی است. در اسفندماه ۲۰۴ دستگاه خودروی MG، از چین وارد شده است که تمام ارز مصرفی برای واردات این خودروهای ارز مرجع بوده است. ارزش هر دستگاه این خودروهای چینی تنها در حدود ۱۰میلیون تومان است. هر دستگاه این خودروی چینی در بازار ایران ۹۴ میلیون تومان قیمت دارد.
کد خبر 22271
نظر شما