پرشین خودرو: فرم دریچه کولر خودرو در خودروهای قدیمی، مربعی شکل و ساده بود. اما با ورود انواع مدل های مرسدس بنز و برخی خودروهای دیگر با دریچه های گرد برای کولر، این فرم نیز مورد استقبال طراحان خودرو و مشتریان قرار گرفت.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از پول نیوز، از لحاظ اصول طراحی خودرو، کارایی بیشتر کولر و مصرف بهینه انرژی، دریچه های گردی که با کمترین پره ها باد کولر را بیرون داده و آن را هدایت کنند، طبیعا به مصرف کمتر سوخت کمک می کنند و بر قدرت خنک کنندگی کولر می افزایند.
این فرم از طراحی دریچه را بیشتر می توان روی خودروهایی مشاهده کرد که بیش از تمرکز روی ویژگی های بصری، در طراحی آن ها بر اصول کاربردی طراحی، مهندسی و ساخت خودرو دقت شده است.
نمونه آن خودروی لوگان رنو (تندر90) است که تحمل هر نوع شرایط آب و هوایی، اقلیم، انواع جادهها، خیابانهای سنگفرش و راه های صحرایی را دارد و علاوه بر این، راحتی در تعمیر، رعایت استانداردهای انتشار گازهای گلخانهای و گازهای آلودکننده و بازیافت ۹۵٪ درصدی اتومبیل نیز در آن لحاظ شده است.
با این حال، این فرم گرد برای دریچه کولر به دلیل آن که سلیقه گروهی از مشتریان را به لحاظ ظاهری تأمین نمی کند، روی همه خودروها استفاده نمی شود.
در ایران، تغییر فرم دریچه کولر روی خودروی پراید 141 و دیگر مدل ها تا حدی به کارایی کولر کمک کرد که برخی مشتریان، کولر این خودرو را قوی تر از قبل دانستند، این در حالی بود که تنها فرم دریچه کمک کرده بود تا کولر قدرت خنک کنندگی بیشتری یابد و فشار نسبتا کمتری به موتور وارد کند و با مصرف سوخت کمتر و شتاب بهتر، دمای آب را متعادل نگه دارد.
این در حالی است که کولرهای پراید نصب شده روی پراید از سال 1384 به بعد ضعیف تر از کولرهای کره ای است که مثلا روی مدل سال 1379 نصب شده است. اما این کولرها فشار کمتری به موتور می آورند و بدین ترتیب آمپر هنگام استفاده از آن ها به ندرت بالا می آید و علاوه بر خنک کنندگی بیشتر، صدای زوزه ای که کولرهای کره ای در دور موتور 2500 داشت را ندارند.
به قول مکانیک های خودرو دریچه های گرد و کم پره نفس کولر خودرو را نمی گیرند!
کد خبر 22648
نظر شما