پرشین خودرو: اغلب نامزدان انتخابات در شعارهای خویش وعده اصلاح وضع نابسامان خودرو را دادند در این میان گفته می شود، رییس جمهور منتخب تیمی از نسل اول مدیران صنعت خودرو را همراه دارد که افکار عمومی انتظار دارد به وضع نابسامان این محصول پایان دهند.
به گزارش «پرشین خودرو»، با آنکه طی روزهای گذشته زمزمه کاهش قیمت خودرو به گوش رسید اما شواهد حاکی از آن است که در مقایسه با دلار و سکه که ظرف ده روز به میزان زیادی نرخ شان کاهش یافته هنوز خودروسازان تغییر چندانی در قیمت ها اعمال نکرده اند.
به گفته ناظران بازار خودرو کاهش تولید شدید این محصول باعث افزایش قیمت محصولات خودروسازان در آغاز فصل گرما شده است اما در هر حال سوال اصلی این است که آیا انتخابات و فضای ایجاد شده پس از آن می تواندبه کاهش قیمت خودرو بیانجامد آیا این روند ادامه خواهد داشت؟ آیا گره کور بازار خودرو باز خواهد شد؟
اغلب فعالان حوزه خودرو بر این باورند که عدم تناسب میان عرضه و تقاضا بر التهاب بازار خودرو افزوده و کاهش تولید محصولات پرتیراژ داخلی مهم ترین دلیل گرانی خودرو است، اکنون معادله عرضه و تقاضا در خصوص این محصولات بهم ریخته و این کاهش عرضه افزایش تقاضا و رشد قیمت ها را در پی داشته است.
به گزارش فارس، بازار خودرو طی یکسال گذشته اتفاقات زیادی را پشت سر گذاشته که تمام آنها به نوعی بر افزایش قیمت انواع خودرو اثر گذار بوده از گرانی ارز و طلا تا تحریم های اقتصادی، از ضررو زیان خودروسازان تا کاهش تولید و دعواهای میان سازمان ها و نهادهای مختلف چیزی جز گرانتر شدن خودرو را در پی نداشته است.
برخی منابع آگاه پیش از این گفته بودند که : عده ای از سودجویان با استفاده از شرایط تحریم و کاهش تولید اقدام به خرید و احتکار خودرو کرده بودند اما انتظار می رود با اعلام نتیجه انتخابات و موجی از امیدواری که در جامعه ایجاد شده شوک تازه ای به بازار وارد و قیمت برخی از محصولات کاهش یابد و متعادل شود.
البته در این میان کشمکش خودروسازان با شورای رقابت، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و البته سازمان محیط زیست ادامه دارد اما باید منتظر رویدادهای بعدی با توجه به تحولات سیاسی در کشور و تاثیر آن بر اقتصاد باشیم چرا که با توجه به بازخورد جهانی انتخابات می توان به کاهش تحریم ها امیدوار بود که به طور حتم افت نرخ ارز را به همراه خواهد داشت.
رییس جمهور منتخب تیمی از مدیران کهنه کار صنعت خودرو را در اختیار دارد که افکارعمومی انتظار دارند به وضع نابسامان قیمت و کیفیت این محصول پایان دهند.طبق گزارشی که سایت فرارو پیش از این منتشر کرد،خودروسازان مدعی شده اند که محصولات کنونی با ارز بیش از 3500 تومانی ساخته شده اند و دلیلی بر کاهش قیمت آنها نمی بینند.
در حالی که وضع بازار ارز و سکه تحت تاثیر وقایع مربوط به انتخابات کشور دچار نوسان است ،گزارشهای رسیده از بازار خودرو حاکی از آن است که هنوز تغییر محسوسی در محصولات دو شرکت معظم سایپا و ایران خودرو دیده نمی شود.ماه گذشته «شورای رقابت» به عنوان نهاد تصمیم گیر در زمینه قیمت خودرو بعد از کشمکش طولانی با شرکتهای خودروسازی، نرخهای جدید برای محصولات سایپا و ایران خودرو را اعلام کرد.
فعالان این صنعت کاهش قیمت خودرو بر اساس دلار 3000 تومانی در آینده را نیز مشروط به ثبات فاکتورهای دیگر کرده اند. در همین حال آنها نسبت به افزایش قیمت خودرو در آینده، در صورتی که تیراژ تولید ثابت باقی بماند هشدار داده اند.
کاهش تیراژ تولید خودرو در حالی است که خودروسازان پس از توافق قیمتی با شورای رقابت می بایست تولیدات خود را در جهت ثبات قیمت بازار خودرو افزایش می دادند. این در حالی است که با شروع فصل تابستان و افزایش تقاضا برای خرید خودرو، خودروسازان عرضه را در جهت افزایش قیمت کاهش داده اند.
علاوه بر آنکه تاکنون شورای رقابت هیچ واکنشی بر عملکرد خودروسازان در خصوص افزایش قیمت خودرو پس از توافق به عمل آمده نشان نداده است، حالا با کاهش قیمت ارز، رئیس شورای رقابت کاهش قیمت خودرو را مستلزم تعیین نرخ تورم بخشی جدید از سوی بانک مرکزی می داند.
جمشید پژویان در همین حال به مسئولین بانک مرکزی پیشنهاد کرده است که تا به ثبات رسیدن بازار ارز از اعلام نرخ تورم بخشی جدید خودداری کنند. مقاومت خودروسازان در برابر کاهش نرخ دلار در حالی است که در زمان افزایش قیمت دلار قیمت خودرو به همین دلیل بلافاصله افزایش یافت.
در آن زمان خودروسازان ادعای ساخت 75 درصد قطعات خودرو در داخل را از یاد بردند و میزان افزایش قیمت محصولات خود را با دیگر بازارها مقایسه کردند.
کد خبر 23398
نظر شما