پرشین خودرو: انجمن خودروسازان با ارسال نامهای به معاونت سازمان محیط زیست اظهارات این بخش در لزوم اجرای استاندارد یورو ۴ را غیر کارشناسی دانست و نکاتی را به محیط زیست یادآور گردید.
به گزارش «پرشین خودرو»، در ماههای نخست امسال هیأت دولت مهلت چند باره خودروسازان برای رعایت استاندارد آلایندگی خودروهای تولیدی به یورو 4 را مورد تمدید قرار داد و بر اساس آن از ابتدای تیرماه تمام خودروها را ملزم به رعایت استاندارد یورو 4 نمود و شمارهگذاری خودروهای یورو 2 را متوقف کرد.
اما با وجود آنکه مهلت دولت به خودروسازان عملاً از اول تیرماه امسال برای رعایت این مصوبه به پایان رسید خودروسازان زیر بار اجرای آن نرفتند و از نبود زیر ساختهای لازم برای اجرایی شدن این استاندار گفتند. به نحوی که به هیچ عنوان حاضر به تولید محصولات خود با یورو 4 نبودند.
بر همین اساس به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت، دولت در کارگروه حمایت از تولید فرصت جدیدی به خودروسازان ارائه نمود تا از ابتدای مهر تا پایان سال جاری طی برنامهای مسنجم و تدریجی مجوز تولید انبوه خودروها با استاندارد یورو 4 صادر شود.
حال در این میان انجمن خودروسازان در واکنش به اظهارات اخیر علی محمد شاعری معاون سازمان محیط مبنی بر کوتاهی خودروسازان در اجرای استاندارد یورو 4 با ارسال نامه ای نکاتی را به این مقام مسئول یادآوری کرد.
در نامه انجمن خودروسازان به محیط زیست که توسط میرخانی رشتی معاونت انجمن نوشته شده است عنوان گردیده که آقای شاعری همیشه بهنگام قرائت مصوبات دولت، بند مربوط به تولید خودرو یورو4 را دیده و خوانده اند و بر اجرای آن اصرار داشتهاند در حالیکه تبصره یا ماده بعدی را که حاکی از توزیع سراسری سوخت یورو4 توسط وزارت نفت را ندیده اند و نخوانده اند.
به اعتقاد وی در 3 مصوبه هیئت دولت همیشه بر توزیع سراسری سوخت یورو4، شش ماه تا یکسال قبل از تولید خودرو یورو4 تاکید شده است و حتی در آخرین مصوبه، توزیع سوخت یورو4 نیز بایستی از 1/1/91 انجام می گرفت که پس از 15 ماه تاخیر، اخیراً توزیع قطره چکانی آن، آنهم در تهران شروع شده است.
ایشان فراموش کردند که عدم امکان استفاده از سوخت استاندارد یورو4 توسط خودروهای یورو2، عوارض منفی زیر را به همراه دارد:
نخست آلایندگی خودرو کاهش نمی یابد و پس از یکسال، با خراب شدن زود هنگام کاتالیست کانورتور نه تنها بین نیم تا 2 میلیون تومان هزینه تعویض آن است بلکه ارز خارج شده از مملکت هم به باد هوا رفته است. البته اگر مالک خودرو زیر بار هزینه تحمیلی فوق نرود آلایندگی خودرو مزبور چند برابر می شود.
برای دستیابی به کاهش 14600 تن گازهای آلاینده ( تولید 800 هزار دستگاه خودروی یورو2 در سال 92)، در شرایطی که بنزین استاندارد توزیع سراسری نشده، می توان با صرف هزینه 31 میلیارد تومان، کمتر از21 هزار خودروی فرسوده/ کاربراتوری را خریداری و از رده خارج کرد در حالیکه آقای شاعری اصرار به هزینه کردن 560 میلیارد تومان در سال 92 برای دستیابی به همان هدف یاد شده، تاکید و اصرار دارند.
کد خبر 23506
نظر شما