پرشین خودرو: در حالی اخیرا اخباری مبنی بر آغاز ورود خودروهای آمریکایی به ایران منتشر شده که کارشناسان صحت این موضوع را منوط به وجود توافقنامهای رسمی بین شرکت جنرال موتورز با یک شرکت ایرانی میدانند.
به گزارش «پرشین خودرو»، شرکت ائل خودرو ارس از چند ماه پیش تبلیغاتی را مبنی بر واردات خودروهای آمریکایی از مبداء این کشور به ایران آغاز کرده بود.
در آن زمان صحت این تبلیغات مورد تردید کارشناسان قرار گرفت بهگونهای که عنوان میکردند با توجه به شرایط فعلی، اعطای نمایندگی جنرال موتورز به یک شرکت ایرانی و همچنین واردات این خودروها از مبداء آمریکا به ایران امکان پذیر نخواهد بود.
یک واردکننده خودرو نیز در این زمینه اظهار کرده بود که طبق قانون واردات، تنها خودروهایی قابلیت ورود به خاک ایران را خواهند داشت که دارای نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش در کشور باشند و خودروهای آمریکایی فاقد چنین شرایطی هستند.
در این شرایط روز گذشته اخباری مبنی بر ورود یک دستگاه خودروی آمریکایی (جنرال موتورز) از مبداء آمریکا به ایران منتشر شد. اخباری که البته هنوز صحت و سقم آن مشخص نشده است.
در این زمینه شهرام آزادی عضو هیات علمی گروه خودرو دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی میگوید: هر شرکت داخلی که میخواهد خودروی آمریکایی وارد ایران کند باید توافقنامهای با شرکت آمریکایی امضا کرده باشد.
وی با بیان اینکه طبق قانون ورود هر خودرویی مشروط به وجود نمایندگی و خدمات پس از فروش آن برند خودرویی در داخل کشور است، خاطرنشان میکند: تا آن جایی که من میدانم شرکت جنرال موتورز به هیچ شرکت ایرانی نمایندگی اعطا نکرده است، مگر اینکه این شرکت جدیدا توافقنامهای را در این زمینه امضا کرده باشد.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه میدهد: حتی ورود 10 خودروی آمریکایی به ایران نیز نیازمند ارائه خدمات پس از فروش و تامین قطعات یدکی آن است. ارائه خدمات پس از فروش نیز منوط به دریافت مدارک مهندسی خودرو شامل کتابچه و دستورالعمل تعمیرات و نقشههای فنی است که این مدارک بدون مجوز شرکت آمریکایی در اختیار شرکت دیگری قرار نمیگیرد.
وی خاطرنشان میکند: همچنین پرسنل مربوطه باید آموزشهای لازم را برای ارائه خدمات پس از فروش خودروهای آمریکایی در کشور دیده باشند که انجام آن نیز منوط به وجود دفترچههای فنی خودرو است که آن هم باید از طریق شرکت مادر (جنرال موتورز) به شرکت ایرانی ارائه شود.
آزادی با بیان اینکه گرفتن مدارک خودرو از شرکت مادر، آموزش پرسنل برای تعمیرات و همچنین واردات قطعات یدکی از جمله شروط ارائه خدمات پس از فروش هر خودرویی در ایران است، تصریح میکند: در این مورد نمیدانم که آیا شرکت جنرال موتورز توافقنامهای با یک شرکت ایرانی داشته و امتیاز نمایندگی به این شرکت اعطا کرده است یا نه. با این حال در صورت عدم وجود چنین توافقنامهای میتوان گفت که خبر ورود خودروی آمریکایی به داخل کشور صحت ندارد.
وی در پاسخ به اینکه آیا در شرایط تحریم امکان عقد قرارداد شرکت جنرال موتورز با یک شرکت ایرانی وجود دارد؟ اظهار میکند: تا جایی که من میدانم تحریم صنعت خودرو شامل لوازم یدکی خودروها نشده و از آن سو نیز سختگیری کمتری در زمینه عقد قراردادهای با مبلغ کمتر از 40 میلیون دلار با شرکتهای ایرانی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، جنرال موتورز بزرگترین خودروساز آمریکایی است که بیش از یک صد سال از فعالیت آن میگذرد. این شرکت در 37 کشور جهان دارای کارخانههای تولید خودروهای سبک و سنگین است که تحت برندهایی چون شورولت، بیوک، جیامسی، کادیلاک، اپل، هالدن، سوزوکی، ایسوزو و واکسهال تولید و عرضه میشوند.
کد خبر 24015
نظر شما