پرشین خودرو: در اواخر ماه ژوئن فیلیپ مارینی، رییس کمیته مالی مجلس سنای ایالات متحده، نسبت به تبعات تحریم های جدید علیه ایران و تأثیری که می تواند بر صنعت خودروسازی فرانسه داشته باشد هشدار داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، وی در مقاله ای که برای خبرگزاری رویترز نوشته، از مقامات فرانسوی خواسته است تا تلاش کنند مجری تحریم های آمریکا علیه ایران نباشند.
باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، رنو (شرکت خودروسازی فرانسوی) را با فرمانی دیکتاتورمآبانه مجبور به توقف همه فعالیت ها در ایران کرده است. به همین دلیل، احتمالاً گروه خودروسازی رنو-نیسان قادر نیست بار دیگر با ایالات متحده تجارت کند.
سال گذشته رنو از طریق شرکای خود 100.000 دستگاه خودرو در ایران تولید کرده بود اما مجبور شد که فعالیت هایش را در ایران متوقف نماید و این در حالی است که پژو نیز در سال 2012 بالاجبار از بازار ایران خارج شده بود.
روز جمعه کارلوس تاوارس، مدیرعامل رنو، با لحنی تلخ اظهار داشت: اوباما دستور داده بود که فعالیت هامان در ایران را تعطیل کنیم در غیر این صورت، شرکتهایی که با ایران تجارت می کردند از هر گونه فعالیت در آمریکا منع می شدند.
به همین دلیل، مذاکرات دیپلماتیک در این باره میان دولت های فرانسه و ایالات متحده ی آمریکا انجام گردید و رنو مجبور شد پس از پژو، فعالیت های پرسود خود در ایران را تعطیل نماید. تاوارس هم چنین گفته است که ما هیچ چاره دیگری نداریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز مطالعات راهبردی ایالات متحده (دیدبان آمریکا)، به دلیل تحریم های دستوری از سوی ایالات متحده ی آمریکا و متعاقب کاهش فروش در ایران، دو برند خودروسازی فرانسوی، رنو و پژو، بیشترین خسارت را در تاریخ فعالیت خود تجربه کرده اند. برخلاف کنسرن های دیترویت (جنرال موتورز و یا فورد) که تقریباً در بازار محلی غایب بودند، رنو و پژو سهمی بزرگ و مهم در این بازار داشته اند.
در اواخر ماه ژوئن، فیلیپ مارینی، رییس کمیته ی مالی مجلس سنای ایالات متحده، نسبت به تبعات تحریم های جدید علیه ایران و تأثیری که می تواند بر صنعت خودروسازی فرانسه داشته باشد هشدار داد.
وی در مقاله ای که برای خبرگزاری رویترز نوشته، از مقامات فرانسوی خواسته است تا تلاش کنند مجری تحریم های آمریکا علیه ایران نباشند. وی با یادآوری متن 13645 قانون مذکور مورخ 3 ژوئن، تأکید کرد به دلیل حضور همه جانبه ی پیشین صنعت اتومبیل سازی فرانسه در ایران، شرکت های فرانسوی در ردیف اول قربانیان تحریم قرار گرفته اند.
پژو نیز پیشتر تحت فشار جنرال موتورز، که اواخر فوریه ی 2012 قرارداد شراکت میان خود امضا کرده بودند، ایران را ترک کرده بود.
پس از آن، صادرات قطعات خودروی پژو که سنتاً در ایران تولید می شد، در سال 2012 تعطیل گردید. پژو اعلام کرد این دستور در چهارچوب پیروی از قوانین بین المللی بوده است اما منابع داخلی تردید نداشتند که این کار با اعمال فشار جنرال موتورز انجام گرفته است. کنسرسیوم میشیگان نمی خواست شریک اش در کشوری حضور داشته باشد که در لیست سیاه ایالات متحده ی آمریکا برای کاهش تجارت قرار دارد.
این ضربه ی بزرگی برای پژو بوده که معادل 313.000 دستگاه خودرو در سال 2012 و بالقوه 400.000 دستگاه برای سال 2013 است. ایران در سال 2010 نزدیک به 467.000 دستگاه و در سال 2011، حدود 457.900 دستگاه خودرو از گروه پژو جذب کرده بود.
پژو تا پیش از اعمال تحریم ها، نزدیک به 30% از نیاز بازار محلی ایران را تأمین می کرد. به گفته ی یکی از مقامات این شرکت، سودی که پژو بدین وسیله به دست می آورد، بسیار بالا بود.
کد خبر 24308
نظر شما