پرشین خودرو: تحریم ها و مشکلاتی که به طبع آن برای صنایع بوجود می آید (مشکلات داخلی و مشکلات درون گروهی) چالشی بزرگ نیز پیش روی صنعت خودرو قرار داده که باید پس از شناسایی آنها و مشخص نمودن میزان تاثیر هرکدام در اقتصاد و صنعت کشور راهکارهایی در جهت رفع یا تسهیل آن ایجاد نماییم.
به گزارش «پرشین خودرو»، معاون بازرگانی مگاموتور با بیان این مطلب افزود: به تناسب مشکلاتی که تحریم ها در امور اقتصادی و صنعتی بوجود می آورند، فعالیت های بازرگانی آنها نیز دچار مشکلاتی شده است که این مجموعه به عنوان خط مقدم مقابله با تحریم های خارجی مطرح است.
پیمان بیات لاری با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم ها در امور بازرگانی و بیان اینکه تحریم ها از مهمترین مشکلات پیش روی صنعت خودرو است گفت: در زمینه تحریم دو نکته مدنظر است؛ اول مشکلاتی که گریبانگیر صنعت خودرو است و دیگری راه های پیشنهادی برون رفت از بحران می باشد.
وی با بیان اینکه بحران تحریم موضوع جدیدی برای اقتصاد و صنعت کشور محسوب نمی شود، بحران ها و مشکلاتی که امروز صنعت خودرو با آن ها مواجه است را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: دسته اول مشکلاتی است که فرامرزی است و بیرون از کشور درست شده است و تحریم بانک ها، محدودیت در انتقال پول، تحریم حمل و نقل و محدودیت های ایجاد شده به دلیل ارتباط صنعت خودرو با شرکت های خارجی و صرف هزینه بیشتر از جمله مشکلاتی است که در خارج از مرزهای ایران بوجود آمده است.
وی با بیان اینکه صحبت در ارتباط با تحریم نیازمند شناخت کافی و آگاهی از تاثیری که آن بر اقتصاد و صنعت کشور داشته و دارد گفت: قسمت عمده تحریم خودروی ایران توسط کشور آمریکا اعمال شده است و هر کدام از این تحریم ها دردسرها و مشکلات خاص خود را به همراه دارد که هرکدام در جای خود هزینه ها را بالا می برد، در بنگاه های اقتصادی باید سود و زیان مشخص باشد زیرا در صورت تداوم زیان دهی قادر به ماندگاری نخواهیم بود.
وی همچنین در ادامه گفت: گروهی دیگر از مشکلات که امروز در صنعت خودرو با آن مواجهیم درون مرزی است و ارتباط زیادی با تحریم های فرامرزی ندارد.
براساس بررسی ها و مطالعاتی که انجام شده است 18 مورد شناسایی شده که تاثیرات منفی بر روال کاری صنعت دارد. صنعت خودرو به شدت به واردات و صادرات وابسته است و این جریان به چند بخش متکی است.
برای اینکه صنعتی قادر به واردات و صادرات باشد باید با سازمان هایی مانند بانک ها، گمرکات، ادارات استاندارد، شرکت های حمل و نقل، بیمه، وزارتخانه های راه، بازرگانی، اقتصاد، ستاد سوخت، راهنمایی و رانندگی و... در ارتباط باشد که هرکدام از این ادارات، سازمان ها، وزارتخانه ها و شرکت ها مشکلاتی را برای فعالیت صنعت خودرو ایجاد می کنند که اگر بخواهیم صنعت خودرو بهتر و روانتر حرکت کند باید این پیچیدگی ها را مرتفع کنیم.
قانون هایی که وجود دارد در شرایط عادی کاملا بجا و اصولی است ولی اکنون در بیرون از مرزها شرایط فوق العاده ای برای صنعت خودروی کشور به وجود آمده است، در حالی که در داخل مرزها هنوز طبق روال عادی با خودروسازها برخورد می شود و به همین دلیل صنعت خودرو که خانواده ای بزرگ را تشکیل می هد، با چالشی جدی مواجه است و مشکلات سوم، مشکلات درون گروهی است که بیشتر آنها با دو مشکل اول در ارتباط هستند.
بیات در ادامه افزود: اکنون ناوگان حمل و نقل کشوری در تحریم است و بسیاری از خدماتی که در اختیار صنعت قرار می داد به علت تحریم دستخوش محدودیت های بسیاری شده است.
در گذشته اگر شرکتی از ناوگان خارجی استفاده می کرد باید عوارضی را پرداخت می نمود و این تشویقی بود برای استفاده از ناوگان داخلی جهت بهبود، پیشرفت و توسعه آن. حال این ناوگان مورد تحریم است و ما چاره ای جز استفاده از ناوگان خارجی را نداریم ولی هنوز عوارض یاد شده را باید پرداخت کرد. این رقم ممکن است رقم خیلی زیادی نباشد ولی وقتی همه را با هم جمع می کنیم رقم بزرگی خواهد شد که اگر این رقم را برای قیمت تمام شده هر خودرو محاسبه کنیم عدد قابل توجهی خواهد شد.
ایشان در ادامه گفت: قوانین مربوط به گمرکات نیز همینگونه است. این قوانین مربوط به شرایط عادی است. انبارداری گمرکات در شرایط عادی 8 ماهه بود ولی اکنون که شرایط فوق العاده است برخلاف پیش بینی ها که تصور می شد زمان آن بیشتر شود، به 5 ماه کاهش یافت.
در وزارت اقتصاد معاونتی به نام جمع آوری و فروش املاک تملیکی وجود دارد. کالایی هایی که وارد گمرک می شوند باید بعد از مدتی از گمرک خارج شوند و در صورتی که بعد از مدت معین شده از گمرک خارج نشوند به این اداره منتقل می شود و با حکم حاکم شرع به حراج گذاشته می شود و به فروش می رسد و مگاموتور تابحال به دلیل تحریم بانک ها با این قانون مواجه و متحمل ضرر گردیده است.
وی با بیان اینکه باید قوانین داخل مرزها را بر اساس تحریم ها و قوانین محدودیت کننده خارج از مرزها تا حدی تلطیف و تسهیل کنیم تا به صنعت کمک شود گفت: پس از بررسی و مطالعه، 18 مورد از این مشکلات جمع آوری شده که درصدد گفتگو و رایزنی در مورد آنها هستیم تا بتوانیم کمکی به صنعت خودرو ارائه دهیم. البته با صرف هزینه ها و نقدینگی بیشتر می توانیم تحریم ها را دور بزنیم البته از این امر فقط می توانیم به عنوان تسکین دهنده استفاده کنیم.
بیات در پایان با اشاره به این که در شرایط سخت تحریم گروه سایپا عملکرد خوبی داشته و بسیاری از مشکلات پیش رو را با برنامه رفع نموده است گفت: شاید در حال حاضر سختی های بسیاری داشته باشیم ولیکن افق روشنی پیش رو خواهیم داشت و عملکرد خوب سایپا ومگاموتور در این شرایط دلایلی زیادی دارد، یکی از این دلایل خرید ما از آسیای شرقی است در حالی که در سایر شرکتها به دلیل خرید قطعات از اروپا سخت گیری بیشتری برای تحریم وجود دارد وما از سالها قبل برای انتقال تکنولوژی از ان کشورها اقدامتای داشته ایم.
دلیل دیگر چابکی سازمان وبهره گیری از توان فنی ومهندسی واسفاده از نبوغ واستعداد کارکنان است و از همه مهمتر دید مدیریتی است چراکه همیشه قبل از رسیدن به موج اصلی هشدارهای لازم برای مقابله با آن داده می شود.
کد خبر 25341
نظر شما