پرشین خودرو: پانداهای غولپیکر میتوانند با استفاده از میکروب های موجود در مدفوعشان در پیشرفت تولید سوخت های زیستی سهیم باشند.
به گزارش «پرشین خودرو»، دو پاندا در باغوحش ممفیس ایالت تنسی آمریکا با ضایعات خود در پژوهشهای علمی سهیم شدهاند که هدف آنها تولید سوختهای زیستی در آینده است.
این نمونهها در کنار مواد زائد دیگر از باغوحش تورنتو برای هدف تغییر تولید سوخت زیستی از ذرت و گیاهان دیگر که مصرف خوراکی داشته، به مدفوع حیوانات و گیاهان غیرخوراکی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
این پژوهش که توسط محققان دانشگاه میسیسیپی انجام شده، در دویست و چهل و ششمین نشست ملی و نمایشگاه انجمن شیمی آمریکا ارائه شده است.
محققان بیش از 40 میکروب زنده در روده پانداهای غولپیکر شناسایی کردند که میتوانند تولید سوخت زیستی را نسبت به ضایعات گیاهی آسانتر و ارزانتر کنند.
این پژوهش همچنین میتواند اطلاعات جدید مهمی برای حفظ سلامت پانداها ارائه کند.
اتانول بدست آمده از ذرت یکی از رایجترین سوختهای مصرفی در آمریکا است اما نگرانیهای بسیاری وجود دارد که استفاده گسترده از ذرت، دانه سویا و گیاهان خوراکی دیگر برای تولید سوخت ممکن است هزینه غذا را بالا برده یا به کمبود مواد غذایی منجر شود.
به گفته محققان، ساقه ذرت، چوپهای آن و دیگر مواد گیاهی که مصرف غذایی ندارند، میتوانند منابع بهتری از اتانول باشند.
اما این کار در حال حاضر نیازمند پردازش خاص برای تجزیه ماده لیگنوسلولز سخت درون ضایعات این گیاه و گیاهان دیگر مانند علف switchgrass است که بطور خاص برای تولید اتانول پرورش داده میشود.
تجزیه این ماده هزینهبر بوده و نیازمند یک مرحله پیشدرمانی با استفاده از حرارت و فشار بالا یا اسید است.
محققان در حال حاضر به دنیال باکتریهایی هستند که از کاربری بالا در تجزیه لیگنوسلولز و آزادسازی مادهای برخوردارند که قابل تخمیر به شکل اتانول است. باکتری موجود در مدفوع پانداها یکی از کاندیداهای اصلی هستند.
پانداها تنها از رژیم گیاه بامبو برخوردارند و همچنین سیستم گوارشی کوتاهی دارند که نیازمند باکتریهای با آنزیم بسیار قوی برای تجزیه لیگنوسلولز است.
این محققان با همکاری دانشمندان دانشگاه ویسکونسین-مدیسون باکتریهایی را شناسایی کردند که این ماده را به شکل قندهای ساده تجزیه میکنند و میتوان آنها را به شکل اتانول زیستی تخمیر کرد.
آنها همچنین باکتریهایی را کشف کردند که میتوانند این قندها را گرفته و آنها را به روغن و چربی برای تولید دیزل سوختی تبدیل کند.
برنامههای بعدی دانشمندان شامل گسترش پژوهش برای استفاده از نمونههای مدفوع پانداهای قرمز است که رژیم غذایی آنها نیز گیاه بامبو است.
کد خبر 25505
نظر شما