پرشین خودرو: سال هاست که درگیر تصمیم گیری و فراز و نشیب در عباراتی این چنین هستیم و هر از گاهی از این به آن تغییر موضع می دهیم. گاهی سیاست زده می شویم و گاهی صنعت زده! رسم ایرانی هاست و سالهاست که می شنویم ایرانی ها مشکلشان این است که حد اعتدال را رعایت نمی کنند و این مهم را در همه امور می توان دید و شنید.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از موج، صنعت خودرو به عنوان بالنده ترین و پیشتازترین صنعت کشور این روزها درگیر کشمکش های زیادی است که با روح فعالان این صنعت در تناقض آشکار است. جایی که باید به فکر امور مهندسی، بالا بردن بهره وری، توسعه کمی و کیفی باشیم از بامداد تا شامگاه به فکر سیاسی کاری افتاده ایم.
ورطه ای که همچون سمی در راه توسعه واقعی این صنعت عمل می کند و در نهایت این صنعت را به هلاکت می کشاند. سیاست چند سالی است بر صنعت خودرو سایه انداخته و جلوی رشد موزون این صنعت را گرفته است.
تا چند سال پیش سیاست همراه و در راستای توسعه این صنعت عمل می کرد اما در چند سال اخیر صنعت همراه سیاست شده و در راستای توسعه سیاست قرار گرفته است.
مثال بارز این ادعا تحولات ایران خودرو در سال گذشته است که در اوج اقتدار اصول گرایان، یک چهره شناخته شده اصول گرا به نام منوچهر منطقی فقط و فقط در راستای نجات ایران خودرو کنار گذاشته شد تا نفرات جدید ایران خودرو را از مهلکه ای که در آن گرفتار آمده بود نجات دهند.
دوست و دشمن اذعان دارند که طی یکسال و اندی گذشته تاکنون چه اتفاقات عجیبی در راستای بالا رفتن شاخص های رشد فروش، رشد تولید و سودآوری در ایران خودرو ایجاد شده است. دولت نهم در یک حرکت حساب شده تصمیم گرفت که تخصص و توان یک تیم متخصص را جایگزین تیم قبلی ایران خودرو کند و در مدت زمان کوتاهی نتایج شگرفی حاصل شد که همه تحلیل گران اقتصادی و صنعتی را برای به پا خواستن این غول صنعتی امیدوار کرد.
این تصمیم بزرگ دولت با استقبال گسترده افکار عمومی مواجه شد و نتیجه هم که حاصل شد. تا اینجای داستان شیرین است اما ما ایرانی ها همیشه خوشی به زیر دلمان می زند، به سرعت سیاسی بازی هایمان گل می کند و دمای سیاست را در این صنعت بالا می بریم. دمایی که نفس کشیدن در این صنعت را سخت بالا برده است.
پس از اتفاقاتی که هفته گذشته راجع به جمشید ایمانی بازوی مالی و اقتصادی جواد نجم الدین در ایران خودرو افتاد و او با فشارهای سیاسی غیر منطقی استعفا داد، دیروز کلید فشارهای رسانه ای برای برکناری علی قلی ها مدیرعامل سایپا پرس زده شد. وی که طبق مستندات داخلی گروه خودروسازی سایپا عملکرد موفق و غیر قابل انکاری داشته است طی یک تسویه حساب سیاسی در معرض فشار رسانه ای برای کناره گیری قرار گرفته است.
جالب تر اینجاست که قلی ها از بطن دولت جدید به اردوگاه خودروسازان پیوسته است و امروز جزو مشهورترین اصول گرایان صنعت خودرو است اما در همین صنعت کمر همت برای برکناری او بسته می شود و این نکته اوج نگرانی از حضور پر رنگ سیاست در اداره صنعت خودرو امروز ماست و قطعا وزیر صنایع باید پاسخ گویی این اتفاقات عجیب در اداره صنعت خودرو باشد.
متاسفانه با گذشت هفت روز از استعفای جمشید ایمانی که با فشارهای خارج از صنعت خودرو شکل گرفته است وزیر صنایع و معادن نیز هیچ عکس العملی از خود نشان نداده و تنها در برابر سوال خبرنگار روزنامه ایران درباره استعفای ایمانی به این جمله که این یک اختلاف داخلی می باشد بسنده کرده است!
جالب اینجاست وزیر صنایع در کوچک ترین مسایل صنعت خودرو اشراف دارد و هر روز مدیران عامل این صنعت را بازخواست می کند اما مساله کناره گیری ناجی مالی ایران خودرو را یک اختلاف داخلی به افکار عمومی معرفی می کند. وزیر صنایع نیک می داند که ناظران افکار عمومی در صنعت خودرو ماه هاست منتظر دیدار او هستند.
اگر خواستگاه اولیه ایمانی از دولت فعلی نمی باشد آیا قلی ها هم نیست؟؟ پس داستان از دولت بودن یا نبودن نیست، حساب سایه سنگین سیاست و تسویه حساب هایی است که همچون زهر مهلکی بر پیکره صنعت و اقتصاد این کشور جاری می شود.
آیا پس از سال ها سعی و خطا وقت آن نرسیده که کشور هزینه سنگین تسویه حساب های سیاسی خود را در همان عرصه سیاست انجام دهد و به زمین دیگر فعالیت های اجتماعی نکشاند.
آیا سیاست مداران کشور زمین بازی کمی دارند که هر از گاهی آرامش را از دیگر صحنه های اجتماعی می گیرند؟ آیا کسی توان انکار نقش تیم کامل نجم الدین در تغییر راه نابودی کامل ایران خودرو را دارد؟ آیا کسی تردید دارد که نجم الدین از دو بال پرواز ایران خودرو یکی را از دست داده و یا در حال از دست دادن است و قطعا او در برابر تعهداتی که به سهامداران و جامعه دارد خلع سلاح شده است.
دیروز نوبت ایمانی بود و امروز نوبت قلی هاست فردا هم نوبت به کسی می رسد که هر کسی می تواند باشد و هیچ کس مستثنی نیست. به جای ایجاد التهاب باید راه دیگری جست و عملکرد قانونی و حسابرسی شده افراد را ملاک قرار داد.
تا به امروز زمان زیادی را برای توسعه صنعتی از دست داده ایم .دنیا هم تا ابد منتظر ما نیست. خدا کند که سایه سیاست از صنعت خودرو رخت بر بندد و تنها نسیمش برای آن بوزد که چنانچه اینگونه نباشد صنعت خودرو دیگر رنگ آفتاب را نخواهد دید.
کد خبر 261
نظر شما