پرشین خودرو: انتظار میرود خودروهای چند صد میلیونی بینقص و ایدهال باشند. در بازار خودروهای لوکس وارداتی این ضربالمثل خیل صدق نمیکند که هرچقدر پول بدهی، همانقدر آش میخوری.
به گزارش «پرشین خودرو»، برای خیلیها ۱۰۰ میلیون رقمی نیست. حتی ۲۰۰ و شاید ۳۰۰ و ۴۰۰ میلیون هم. کسی که ۱ میلیارد بابت یک خودرو پول میدهد قطعاً آن را با لیزینگ، وام و یا به صورت شرایطی و اقساطی خریداری نکرده است. بنا بر این انتظار داریم که چنین خودرویی برای صاحبش سنگ تمام بگذارد ولی همیشه اینطور نیست.
بحث درباره نقص فنی یا افت کیفیت در خودروهای لوکس نیست. داریم درباره محصولاتی صحبت میکنیم که برخلاف بهای گرانقیمتی که دارند، کار شاقی را ارائه نمیدهند.
فریب اسمش را میخورند
یک مغازه اغذیه فروشی در پایین شهر در قیاس با همان نوع مغازه در بالای شهر. هر دو یک فست فود را عرضه میکنند ولی با دو قیمت بسیار متفاوت. حتی بدون دانش اقتصادی هم میشود تحلیل کرد که مغازه بالادستی به دلیل نوع و محل استقرارش، هزینه بیشتری دارد. در حقیقت به دلیل برند مطرحترش، پول بیشتری نیز میگیرد.
در بازار خودرو نیز چنین است. برخی از مشتریان علاقه شدیدی به برند دارند. او حاضر است سوار بر یک مرسدسبنز Cکلاس بسیار ساده با موتور ۲۰۰۰ سیسی چهار سیلندر شود ولی پا به هیوندای سینتنیال فوق لوکس با موتور ۴۷۰۰ سیسی هشت سیلندر نگذارد. روندی که این روزها در اروپا از مد افتاده است.
پیشنهاد میشود حین خرید خودروی لوکس بیش و پیش از آنکه به برند توجه کنید، به نیازتان و قابلیتهایی که انتظار دارید دقت کنید.
فول یا نیمه فول
امان از این بنگاهیها. اساتید زبانشناسی و واژهسازی. در این بازار اگر سر و کارتان با چنین افرادی بیفتد پراید را جای فراری به شما قالب میکنند. همین افراد هستند که مشتری را با واژههایی چون فول آپشن، نیمه فول و غیره اغوا میکنند.
بیایید پله پله بررسی کنیم. عبارت Full Option Car را در اینترنت جستجو کنید. نتایج حاصله شما را به پایگاه اینترنتی هیچ خودروسازی نمیبرد. در حقیقت این عبارت میخواهد بگوید که خودروی فوق همهچیز را دارد. اما یادتان باشد همهچیز را نمیشود روی یک خودرو نصب کرد. در حقیقت فول آپشن یک توصیف نسبی است. فول نسبت به کدام مدل؟ به این مثال توجه کنید.
به گزارش بازار خبر، اساساً مرسدسبنز Cکلاس مدلی کوچکتر، پایینتر و ارزانتر از Eکلاس است. میشود آنقدر روی Cکلاس امکانات و ملزومات اضافه کرد که قیمتش از Eکلاس نیز بیشتر شود. در همین بازار یک بامو سری ۵ داریم که فول آپشن تلقی میشود ولی در نمایشگاه بغلی همان بامو را با امکاناتی دیگر (و نه الزاماً بیشتر) میبینیم که به آن هم فول آپشن گفته میشود.
یادتان باشد، «فول آپشن» یک استاندار نیست.
سفارش امارات، سفارش آمریکا
هیچ میدانستید ایرانیها نمیتوانند از خودروهای سفارش عرب استفاده کنند؟ اینطور برایمان جا انداختهاند که آنچه شیخنشینان خلیج فارس سوار میشوند فوق لوکس و کاملاً اشرافی است. در حالی که یک خودروی واقعی سفارش شده از سوی امارات، بخاری ندارد. پی شک نکنید استفاده از این واژه حقیقتاً بیمعناست. قرار نیست چون یک خودرو از امارات وارد میشود، پس سفارش اماراتی باشد. عراقیها پراید را از ما خریداری میکنند، پس باید بگویند پراید سفارش ایران؟!
در مورد سفارش آمریکا هم جنجالهای بسیاری است. در دنیای واقعی عبارتی داریم تحت عنوان US Spec یا US Market که خودرویی را توصیف میکند که بتواند قوانین ایالتی این کشور را پاس کند. این خودروها با تغییراتی اندک در نوع نور چراغها، اندازه سپر و جنس تایرهای خواهند بود.
تصور نکنید یک سانتافه سفارش آمریکا برای شما، کار یک تانک را میکند.
گارانتی اینترنشنال
یکی از بندهایی که به واردکنندهها مجوز عرضه خودرو را میدهد، تاسیس نمایندگی و خدمات پس از فروش است. اغلب برندهای خارجی در بازار، نمایندگیهای سرشناسی دارند. مثلاً آسان موتور برای هیوندای، اطلس خودرو برای کیا موتورز، پرشیا خودرو برای بامو، ستاره ایران برای مرسدسبنز، افرا موتور برای ولوو و خیلیهای دیگر.
اگرچه خودروی این نمایندگیها گرانتر از نسخههای آزاد است ولی حداقل میشود مطمئن بود که قطعاتشان اصل است.
جالب آنکه در همین بازار نمایشگاهدارانی هستند که میگویند فلان خودرو با گارانتی اینترنشنال (بینالمللی) است. اگر به ایرادی خورد، فوراً برایتان ارسال میکنیم و سریعاً برمیگردانیم.
حتی در بازار موبایل هم مشتری میداند که اگر گوشی بی گارانتی بخرد، مسئولیتش با خود اوست و خبری از گارانتی نخواهد بود.
تردید نکنید در صورت خرید خودرویی با گارانتی به اصطلاح اینترنشنال باید فاتحه بازگشت آن را بخوانید.
کد خبر 27253
نظر شما