پرشین خودرو: عضو دانشكده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت گفت: در حال حاضر مردم از خودروسازی کشور ناراضی هستند و این صنعت از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست اما تعطیلی این صنعت و آزادسازی واردات شاید آسان ترین راهکار برای رفع مشکلات باشد اما بهترین راه نیست.
امیرحسن کاکایی در گفت و گو با خبرنگار «پرشین خودرو»، ضمن بیان این مطلب افزود: چنانچه سی سال پیش با مشکلات کنونی مواجه می شدیم می توانستیم به آسانی خودروسازی را تعطیل کنیم اما هم اکنون که میلیاردها دلار در این صنعت سرمایه گذاری شده و برای میلیون ها نفر نیز از این طریق اشتغالزایی شده، تعطیلی آن زیان های بسیاری را به همراه دارد و موجب وابستگی ما به دیگر کشورها می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: تعدیل نیروی شرکت های خودروسازی در سالهای اخیر با افزایش بیکاری افراد تحصیل کرده ارتباط مستقیم دارد و با توجه به اینکه فناوری های بسیاری از طریق این صنعت وارد کشور ما شده، تعطیلی آن به دیگر صنایع نیز لطمه وارد می کند.
این کارشناس صنعت خودرو تأکید کرد: خودرو وسیله ای است که حتی با نبود یک درصد از قطعات مورد نیاز آن تکمیل نخواهد شد لذا می توان گفت خودروسازی یک صنعت جمعی است و تولید خودرو مستلزم همکاری صدها شرکت با یکدیگر است و مشکل کنونی رشد نا متوازن این شرکت ها در سالهای گذشته بوده اما پاک کردن صورت مسئله راهکار رفع این مشکلات نیست.
وی متذکر شد: در حال حاضر تعرفه واردات خودرو 40 درصد است و مردم نباید انتظار داشته باشند که این ترفه صفر شود زیرا در سراسر دنیا مرسوم است که برای واردات اینگونه کالاها درصدی تعرفه تعیین شود لذا صفر شدن تعرفه واردات خودرو به هیچ عنوان منطقی نیست.
کاکایی در پایان خاطرنشان کرد: درست است که مردم از هر چیزی بهترینش را می خواهند اما اگر به واردات خودرو روی آوریم فقط مصرف کننده خواهیم بود، ما در حال حاضر خودروساز هستیم و نباید از این موضع کناره گیری کنیم و این ضرورت وجود دارد که مسئولین باید به فکر رفاه مردم باشند اما این امر نباید به هر قیمتی تمام شود.
کد خبر 27535
نظر شما