پرشین خودرو: تولید یک خودرو در کارخانه هیوندایی در کره نسبت به کارخانه این شرکت در امریکا به طور متوسط به دو برابر زمان احتیاج دارد، با این که تعداد کارگران در کارخانه های کره جنوبی به مراتب بیشتر است. متوسط این زمان در آمریکا 28 ساعت است.
به گزارش «پرشین خودرو»، دستمزد کارگران کره ای از آمریکایی بالاتر است، میزان توقف خطوط تولید در کارخانه های داخل کره بیشتر از کارخانه های هیوندایی در آمریکا است و بیشتر تجهیزات و ماشین الات در کره دیگر تاریخ مصرفشان گذشته است، به همین دلیل هزینه هر ساعت به ازای هر کارگر در کره 24 هزار 778 ون (معادل 22.26 دلار است) یعنی 16 درصد بالاتر از آمریکا و در حقیقت سه برابر یک کارگر در چین است!
هفت کارخانه هیوندایی در کره به قدری در یک دهه گذشته خوب کار کردند که این خودروساز را به مقام پنجم دنیا رساندند اما اکنون این میراث و دارایی نیاز به تدبیر دارد تا به سوددهی و رشد ادامه بدهد.
الفبای اقتصاد حکم می کند که کارخانه ای که 45 سال پیش احداث شده تعطیل شود و واقعیت های موجود هم نشان می دهد که کارخانه هیوندایی در اولسان قدیمی ترین و پرهیزینه ترین کارخانه ی این غول خودروسازی است.
اما هیوندایی می گوید حاضر نیست دست از پایگاه خود در کره بشوید، تویوتا در ژاپن هم همین را می گوید. هم کره و هم ژاپن با این که زیان زیادی متحمل می شوند می گویند که اولویت آنها حل مشکل بهره وری و حفظ اتحاد داخلی است. با این که تولید در خارج از کره و ژاپن بسیار ارزان تر است این دو کشور حاضر نیستند ریشه های خود را از دست بدهند.
به تازگی هیوندایی لی کیونگ-هون که فردی میانه رو است برای ریاست اتحادیه کارگری برگزید که نشان می دهد این کشور به سمتی می رود که روابط صنعتی را قوام و دوام ببخشد مخصوصا که در طول دو سال گذشته اتحادیه کارگری در کره دو اعتصاب دشوار را پشت سر گذاشته است، این در حالی است که لی در هیوندایی سال های 2009 تا 2011 را بدون اعتصاب گذرانده و انتخاب او نشان از بازگشت آرامش است.
اولسان بزرگترین مجموعه خودروسازی در کره است که بالاترین درآمد سرانه را در بین شهرهای این کشور به خود اختصاص داده و به دلیل تلاش چند دهه گذشته و رسیدن به مقیاس اقتصادی، استخوان بندی لازم برای توسعه جهانی را با ایجاد 380 تأمین کننده عمده و بیش از 5000 قطعه ساز تراز دوم و سوم به وجود آورده است. به همین دلیل است که هیوندایی ترجیح می دهد به کارگران کشور خودش دستمزد بیشتری بدهد تا آن که برون سپاری کند. با این حال آمار و ارقام نشان می دهد که هیوندایی در طول یک دهه گذشته میزان تولید داخلش رو به کاهش گذاشته طوری که در حال حاضر فقط 43 درصد از تولید جهانی هیوندایی در کشور کره صورت می گیرد و بقیه در کشورهای آمریکا، چین و برزیل تولید می شوند. سال گذشته هیوندایی در سراسر جهان 4.4 میلیون دستگاه خودرو فروخت.
اگر هیوندایی تدبیر به خرج ندهد خودروسازانی مثل فولکس و ب ام و به عنوان رقبای بسیار خطرناک سهم بازار این خودروساز را در داخل کرده تصاحب خواهند کرد.
سیاست هیوندایی افزایش ظرفیت تولید نیست و اعتقاد دارد اگر افزایش ظرفیت بی رویه داشته باشد به روزگار اروپا دچار می شود برای همین هم از ظرفیتی که تا کنون به وجود آورده حداکثر بهره برداری را به عمل می آورد. همین عامل باعث شده که در طول یک دهه دستمزد کارگران دو برابر شود و حتی از همتایان ژاپنی هم بالاتر برود که به زودی به یک معضل بزرگ برای هیوندایی تبدیل خواهد شد. در حقیقت با ادامه همین روند ابتدا از حاشیه سود این شرکت کم می شود و بعد هم به بازدهی و بهره وری آن لطمه وارد خواهد کرد.
کد خبر 27563
نظر شما