پرشین خودرو: موسسه بیزنس مانیتور اینترنشنال در تازه ترین گزارش خود از وضع صنعت خودرو در ایران، رشد چشمگیری را برای این صنعت در سال جدید متصور است.
ه گزارش «پرشین خودرو»، این موسسه پیشبینی کرده است که صنعت خودروی ایران در سال 2011 (1390) مسیر توسعه خود را با رشد چشمگیری ادامه بدهد.
براساس گزارش بیزینس مانیتور، تولید، فروش و صادرات خودرو در جمهوری اسلامی ایران طی سال گذشته روند صعودی داشته و این روند در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت. بازار خودرو در جمهوری اسلامی ایران بازار پررونقی است و شرکت های خودروسازی نظیر ایران خودرو و سایپا به عنوان دو خودروساز بزرگ و برتر کشور چشمانداز خوبی از حیث رونق بازار و فروش محصولات خود پیشرو دارند.
بیزنس مانیتور تولید خودروی کشور را در نیمه نخست 2010 را بالغ بر 882 هزار و 396 دستگاه ذکر کرده و آن را 18 درصد بیشتر از تولید خودروی کشور در مدت مشابه سال قبل برشمرده است. تولید خودروهای سواری ایران نیز در نیمه نخست سال 2010 با بیش از 19.9 درصد افزایش به 750 هزار و 961 961 دستگاه رسید.
بیزنس مانیتور پیشبینی میکند که صنعت خودروی ایران در حال حرکت در مسیر و دورانی از رشد و شکوفایی و احیا است و تولید خودرو در این کشور حتی از مرز تولید دوران بحران اقتصادی جهان نیز فراتر رفته و سیر صعودی آن همچنان ادامه دارد.
بیزنس مانیتور معتقد است که اقتصاد جمهوری اسلامی هیچ اثرپذیری و تاثیر سویی را از فروپاشی تقاضای جهانی برای خودرو در طول بحران اقتصادی اخیر متحمل نشد. از این گذشته، طرحهای صادرات این کشور با توجه به پایین بودن نسبی هزینه تولید خودرو میتواند به عنوان نقطه قوتّی برای فروش در بازار کنونی جهان در نظر گرفته شود.
این در حالی است که شرکت خودروسازی سایپا بالغ بر 170 میلیون سهم از سهام این شرکت را در بورس تهران عرضه کرده است. عرضه این سهام در 15 نوامبر سال 2010 در حالی صورت گرفت که بیش از آن در سوم اکتبر همان سال 357 میلیون از سهام این شرکت واگذار شده بود. بیزنس مانیتور معتقد است خصوصیسازی شرکت سایپا به آرامی پیش می رود و با نظارت شرکت ملّی سرمایهگذاری ایران صورت میگیرد.
بیزنس مانیتور در ادامه این گزارش آورده است: بزرگترین کارخانه تولید ورق گالوانیزه خاورمیانه در استان چهال محال و بختیاری افتتاح شد. این کارخانه در واقع تنها واحد بزرگ در منطقه است که میتواند بالغ بر 80 درصد از نیاز و تقاضای صنعت خودروی کشور به محصولات ورق و فولاد گالوانیزه را تامین کند. ظرفیت تولید سالانه این کارخانه بالغ بر 400 هزار تن است و حدود 400 کارگر در آن اشتغال مستقیم دارند و ظرفیت اشتغالزایی غیرمستقیم برای 4 هزار نفر را نیز دارد. سهامداران عمده این کارخانه خودروسازان برتر کشور یعنی شرکتهای ایران خودرو و سایپا هستند. تولیدات این کارخانه اساساً جهت تامین نیاز شرکتها و بخش خودروسازی استفاده خواهد شد امّا ظرفیت تولید آن، امکان صادرات بخشی از محصولات تولیدی را نیز ایجاد کرده است.
سرمایهگذاری صورت گرفته در این کارخانه بالغ بر 190 میلیون دلار بوده است.
بیزنس مانیتور در پایان گزارش خود در خصوص بررسی صنعت خودروسازی ایران و چشمانداز رو به رشد آن آورده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن عقد قرارداد با یکی از خودروسازان ترکیه(توفاس) قصد دارد به امکان سنجی تولید مشترک مدل جدیدی از خودرو موسوم به d8 (دی هشت) بپردازد. بیزنس مانیتور این نامگذاری را به افتخار هشت قدرت اقتصادی توصیف کرده که از رشد سریعی برخوردار بوده و ایران و ترکیه نیز از آن جملهاند.
گفته شده که راهاندازی خط تولید این خودرو نیازمند دو میلیون دلار سرمایهگذاری است و شرکت ترکیهای توافق کرده که هیاتی را برای مذاکره در خصوص پیشنهاد ایران به این کشور اعزام کند.
کد خبر 2778
نظر شما