کد خبر 28585
۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۹
یکه​زارع:دلیلی ندارد خودرو ارزان شود

پرشین خودرو: اوایل امسال بود که گفت‌وگویی مفصل با هاشم یکه‌زارع انجام دادیم. او در آن زمان مدیرعامل ایران خودرو دیزل بود و باتوجه به اینکه معلوم نبود فضای سیاسی کشور به چه سمتی خواهد رفت گفت‌وگو در فضایی کارشناسانه انجام شد. تلاش کردیم تا با او گفت‌وگو رودر رو داشته باشیم اما باتوجه به اینکه گفته شد درگیر دید و بازدید خارجی‌ها از ایران‌خودرو است سؤالات را به صورت مکتوب طرح کردیم تا از این طریق بدانیم یک‌زارع در بهار سیاسی و دوره پسا تحریم چگونه می‌اندیشد. آیا حالا که مدیرعامل ایران‌خودرو شده مثل چند ماه پیش باز هم اعتقاد دارد، قیمت خودرو در ایران گران است.

باتوجه به حذف تحریم‌ها و تمایل برندهای خودروساز مطرح دنیا به حضور در بازار ایران، شرکت تجاری صنعت خودرو ایران، چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

شرکای تجاری ایران خودرو باید به گونه‌ای عمل کنند که ایران خودرو از راه همکاری مشترک به هدف‌‌های مهم خود در زمینه ارتقای کیفیت و تنوع محصولات دست یابد.
شرکایی که چنین انتظاری از آنها می‌رود، لازم است از واحدهای تحقیق و توسعه قوی برخوردار و دانش‌فنی روز جهان را نیز داشته باشند. همچنین در همکاری‌ها، منافع و خواسته‌های ایران خودرو مبنی بر ساخت داخل قطعات و مجموعه‌ها ار مورد توجه قرار داده و به عمل برسانند. جذب و انتقال دانش فنی نوین طراحی و تولید خواسته اصلی صنعتگران ایرانی است. صادرات 30 درصد از محصولات تولیدی مشترک با خودروسازان جهانی با شناخت قوانیم و تأمین نیازهای مشتریان کشورهای هدف نیز مورد تأکید ماست. تولید خودرو جدید، بهبود بهره‌وری و کیفیت در حد کلاس جهانی و به کارگیری توان برون‌سپاری برای رسیدن به کیفیت جهانی با قیمت رقابتی، از اهداف و برنامه‌هایی است که ایران خودرو تا سال 2017 در زمینه همکاری با خودروسازان جهانی دنبال میکند.

شنیده شده خودروسازان آمریکایی تمایل دارند در بازار ایران فعال شوند. آیا بین شرکای تجاری برخی از شرکت‌های غربی یا شرقی از اولویت خاصی برای همکاری برخوردارند؟
ایران خودرو به دلیل همکار طولانی مدت و شناخت متقابل طرفین همکاری با شرکای اروپایی را ادامه می‌دهد اما بازهم باید تأکید کرد که تحقق خواسته‌ها و اهداف ما در جای خود اولویت دارد و شرکت‌هایی که بتوانند در همکاری با ایران خودرو این موضوع را تأمین کنند، نیز مورد توجه خواهند بود.

باتوجه به اینکه جنرال موتورزبخشی از سهام پژو را خریده آیا احتمال سرمایه‌گذاری این شرکت آمریکایی در ایران وجود دارد؟
ما هر شرکتی که به همکاری برابر به صورت برد - برد اعتقاد داشته باشد وارد مذاکره و همکاری می‌شویم. شرکت جی‌ام سابقه حضور در بازار ایران را در سال‌های بسیار دور دارد و صورت تامین منافع و خواسته‌های ایران خودرو و امکان شرایط حضور آنها، می‌توان دوره تازه ای حضور این قبیل شرکت ها را در بازار ایران متصور بود. ایارن خودرو با برخوردای از زنجیره وسیع و توانمند تولید خودرو، آمادگی همکاری با شرکت‌های مختلف جهانی را دارد.

پس از حذف پیکان تاکنون خودرو مناسبی برای اقشار متوسط به پایین وارد چرخه تولید نشده است. از سوی دیگر خودرو ال‌90 که قرار بود به عنوان جایگزین پیکان وارد بازار شود عملاً به رقیبی برای سمند تبدیل شد! چه برنامه‌ای در دستور کار دارید که خودرویی به روز با قیمت و کیفیت مناسب به تولید برسانید؟
خودروهایی که بعد از پیکان در ایران خوردو تولید شد، از نظر سطح فناوری و برخورداری از سیستم‌های پیشرفته مانند شیشه بالا برقی، فرمان هیدرولیک و مانند آن، با پیکان قابل مقایسه نیستند. بنابراین اگر هم از خودرویی مانند تندر 90 به عنوان جایگزین پیکان نام برده شده یک اشتباه بزرگ بوده، چون این دو محصول از اساس با هم متفاوت هستند. به همین دلیل از نظر قیمت هم متفاوتند و انتظار نمی‌رود خودرویی مانند تندر از نظر قیمت با پیکان برابر و یا تفاوت قیمت‌ اندک داشته باشد. امروز سیستم‌های ای‌بی‌اس و ایربگ نیز به امکانات رفاهی و ایمنی محصولات اضافه شده و دیگر نمی‌توان از جایگزین پیکان سخن گفت. پیکان خودرو متعلق به دوران خیلی قدیم بوده و ایران خودرو دیگر نمی‌توانست آن را تولید کند. در برنامه‌های توسعه تولید که پلت‌فورم‌های جدید ایران خودرو طراحی خواهد شد کلاس‌های مختلف خودرویی مطرح است و امید می‌رود ضمن ارائه محصولاتی با امکانات و سیستم‌های پیشرفته، قیمت مام شده تولید از راه ارتقای بهره‌ورزی عوامل تولید کاهش یابد و در نتیجه خودروهایی با قیمت مناسب‌تر به مشتریان عرضه کنیم.

آیا احتمال دارد با توجه به توافق صورت گرفته در ژنو، در قراردادهایی که امضا کرده‌اید، تغییراتی صورت گیرد؟
قراردادهایی که قبلاً امضا شده، تا پایان زمان تعیین شده در قرارداد اجرا می‌شوند اما در قراردادها جدید نکات تازه‌ای براساس شرایط جدید افزوده خواهد شد. همکاری قدیمی مطلوب نبوده و در دوره تازه همکاری‌ها نه تنها مونتاژ جایی ندارد، بلکه ایران‌خودرو مایل است با بهره‌مندی از پتانسیل‌های مختلف دو طرف محصولات جدیدی را با درصد ساخت داخل بالا تولید کند.

پیش بینی شما از قیمت خودرو پس از رفع تحریم‌ها چیست؟ آیا ثبات قیمت‌ها را ادامه می‌دهید یا برنامه‌های کاهشی را برای قیمت محصولات‌تان درنظر گرفته‌اید؟
بسته به تیراژ تولید و بهره‌گیری از سیستم‌های افزایش بهره وری، می‌توانیم قیمت محصولات را تثبیت کنیم. افزایش قیمت خودرو خواسته ایران خودرو و یا هر شرکت خودروسازی دیگر نیست. اما وقتی تمام نهاده‌های تولید به ویژه مواد اولیه افزایش چند برابری پیدا می‌کند، خودروسازی نیز ناچار از افزایش قیمت می‌شود ما امیدواریم بتوانیم قیمت‌ها را تثبیت کنیم!

منبع: تجارت فردا

کد خبر 28585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمود ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
    2 1
    دوستان توجه کنید سیستم های پیشرفته: شیشه بالابر برقی - فرمان هیدرولیک می باشد عجب استدلال قوی اینا تو اروپا حتی آپشن هم حساب نمیشن و اجباری حالا این آقا منت میزاره میگه سیستم های پیشرفته واقعا که از ماست که بر ماست
  • محمدرضا ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
    1 1
    جالب است که از ایربگ و ترمز ای بی اس به عنوان تجهیزات رفاهی خودرو نام می بره واقعا جالبه و این امکانات رو آپشن تلقی می کنن...
  • کوروش ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    چند کلمه بشنو از مادر عروس